Ме заболеа веќе и палците на рацете од испраќање цв , мотивациони и пишување на маил, а од работа ни Р
Да го оставиме настрана фактот дека за 90% од вработувањата овде потребни се добри врски, да да дури и за некои многу глупави и неплатени работни места требаат врски, верувајте, минативе две години како сум невработена ( после 5 години во фирмата и по завршување на породолното таа која ме замени ќе ја задржела а јас адио зашто таа имала појаки врски ), се изнагледав секакви чуда и лудории... Аплицирав на над 100 огласи, ме повикаа на едвај 10,ме примијана едно место, и тоа за сезонски за два месеци, а бев тазе трудна и ко приметија, на вториот ден само шо ме осигураа ме отпуштија За останатите 10% приватни фирми кои бараат вистински работници по квалитет не со врски, важно е соодветно овразование, мнооогу значајно е работното искуство, и како позитивен впечаток делува богато cv со обуки и дипломи. Јас имам високо образование, дипломирав пред 7 години и веднаш се вработив на прекрасно работно место, уште кога студирав посетував бројни обуки и курсеви, фирмата каде работев постојано не обучуваше и таму си спечалив уште толку, но еве 2 години сум дома, уште две минимум би била дома со новото бебе, па понатаму здравје. И мене ме фаќаа кризи и депресии, разочарување. За државните работни места само со потписи, на едно за кое аплицирав и бев на тестирање, кандидатот кој го примија дојде последен, прв излезе, се знаеше дека ќе е тој примениот, се шпекулира, шо е веројатно точно дека тестот решен му бил од претходно.... Кај шо има сила нема правдина, така да вистонски одговор на ова прашање нема, за жал Единствено, иако сте со дипломи, магистратури и сл. ако имате можност подобро работете и работа која не е по струка и е помалку платена и пак бидете во потрага по нова, ем нема да сте дома, ем свои пари ќе си имате, ем комуникација, познанства, може полесно до нова шанса ќе дојдете, ем искуство и уште една алинеја во cv ќе се има..... знам тешко е, кога некој кој го познаваш и сите му биле едвај двојки во школо, сега да има работа од соништата, а вие кои со сите петки, со дипломи и години минати во учење си знаете само вие како, да седите дома или да бркате врски за касиерки во некој дуќан
Миленко имаше свој осврт кон проблемот со невработеноста во Македонија. https://www.facebook.com/716386515140965/videos/vb.716386515140965/841255995987349/?type=2&theater
Салон за масажа има потреба од масерки и бес искуство на работава имаме салон во бг. Стрг. Сега о скоп..
Eheeeeeee ako nekoj znae neka kaze i jas dolgo vreme sum bez rabota, dzabe faxot,dzabe angliski diplomi, kompjuteri i knigovodstvo, ako nemas vrski nisto ne biva tuka
Ако може да го кажете името на салонот и дали имате веб страна или нешто на фб, инаку и јас сум заинтересирана.
MasazzaCentar pisi na fb strana i pisimi poraka od tamu kje vi objasneme edna devojka kako treba sto treba ili kazi kako e vasiot FB
Здраво како човек што живее во друг, мал град, сакам да прашам едно општо прашање и ве молам за искрени одговори. Колку е лесно во Скопје да се најде (обична) работа а да не е келнер(спомнувам келнер зошто тоа најчесто е означувано како работа што најлесно можеш да ја имаш)? Пример продавач во маркет, салони за мебел, Нептун и слични такви работи. Ме интересира зошто во помалите градови ионака има таков оглас еднаш на 6 месеци па уште и ти требаат врски мислиш за во гугл аплицираш а не за црнчење. Прашувам затоа што другар ми кој е правник, нема работа во родниот град и сака да се пресели во Скопје и да работи што било меѓутоа ограничен му е буџетот и сака да знае од прилика како одат работите. Теоретски знаеме сите дека за 90% од работните места ти требаат врски ама ајде да ги чуеме работите од трето лице.