Како да најдам работа?

Дискусија во 'Барање работа' започната од natali25, 6 декември 2009.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.272
    Допаѓања:
    179.000
    ova vi e internet zarabotka

2. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Lugje daj kazete nesto nema rabota :/ baram celo vreme site oglasi gi vrtam I ne mozham. Da najdam :(

3. irina.007

irina.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    76
    Ме заболеа веќе и палците на рацете од испраќање цв , мотивациони и пишување на маил, а од работа ни Р :@

На Aleks1234 и flowersss им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Да го оставиме настрана фактот дека за 90% од вработувањата овде потребни се добри врски, да да дури и за некои многу глупави и неплатени работни места требаат врски, верувајте, минативе две години како сум невработена ( после 5 години во фирмата и по завршување на породолното таа која ме замени ќе ја задржела а јас адио зашто таа имала појаки врски ), се изнагледав секакви чуда и лудории... Аплицирав на над 100 огласи, ме повикаа на едвај 10,ме примијана едно место, и тоа за сезонски за два месеци, а бев тазе трудна и ко приметија, на вториот ден само шо ме осигураа ме отпуштија:@

За останатите 10% приватни фирми кои бараат вистински работници по квалитет не со врски, важно е соодветно овразование, мнооогу значајно е работното искуство, и како позитивен впечаток делува богато cv со обуки и дипломи. Јас имам високо образование, дипломирав пред 7 години и веднаш се вработив на прекрасно работно место, уште кога студирав посетував бројни обуки и курсеви, фирмата каде работев постојано не обучуваше и таму си спечалив уште толку, но еве 2 години сум дома, уште две минимум би била дома со новото бебе, па понатаму здравје. И мене ме фаќаа кризи и депресии, разочарување. За државните работни места само со потписи, на едно за кое аплицирав и бев на тестирање, кандидатот кој го примија дојде последен, прв излезе, се знаеше дека ќе е тој примениот, се шпекулира, шо е веројатно точно дека тестот решен му бил од претходно.... Кај шо има сила нема правдина, така да вистонски одговор на ова прашање нема, за жал:( Единствено, иако сте со дипломи, магистратури и сл. ако имате можност подобро работете и работа која не е по струка и е помалку платена и пак бидете во потрага по нова, ем нема да сте дома, ем свои пари ќе си имате, ем комуникација, познанства, може полесно до нова шанса ќе дојдете, ем искуство и уште една алинеја во cv ќе се има..... знам тешко е, кога некој кој го познаваш и сите му биле едвај двојки во школо, сега да има работа од соништата, а вие кои со сите петки, со дипломи и години минати во учење си знаете само вие како, да седите дома или да бркате врски за касиерки во некој дуќан:x(facepalm) :envy:

На makgirl, CrazyOne, irina.007 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
  6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Се бараат хостеси во City Mall. За подетално контактирајте ме.

7. Gohkan

Gohkan Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Sto rabots baras i god.

8. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Што конкретно бараш?

9. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Butik.. Samo kolonijal da ne bide I market

10. Gohkan

Gohkan Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Салон за масажа има потреба од масерки и бес искуство на работава имаме салон во бг. Стрг. Сега о скоп..

11. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    kade potocno vo Skopje?Zainteresirana sum no ja sum od bitola

На Gohkan му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    804
    Eheeeeeee ako nekoj znae neka kaze i jas dolgo vreme sum bez rabota, dzabe faxot,dzabe angliski diplomi, kompjuteri i knigovodstvo, ako nemas vrski nisto ne biva tuka :D

На cresa-jagoda, VladeMila, mila89 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Gohkan

Gohkan Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Vo chento i vo kisela voda

14. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.398
    Ако може да го кажете името на салонот и дали имате веб страна или нешто на фб, инаку и јас сум заинтересирана.

15. Gohkan

Gohkan Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    MasazzaCentar pisi na fb strana i pisimi poraka od tamu kje vi objasneme edna devojka kako treba sto treba ili kazi kako e vasiot FB

16. Maja123o

Maja123o Нов член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Se nudi rabota za nastavnicka po angliski jazik kontakt 075316121

17. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Здраво како човек што живее во друг, мал град, сакам да прашам едно општо прашање и ве молам за искрени одговори. Колку е лесно во Скопје да се најде (обична) работа а да не е келнер(спомнувам келнер зошто тоа најчесто е означувано како работа што најлесно можеш да ја имаш)? Пример продавач во маркет, салони за мебел, Нептун и слични такви работи. Ме интересира зошто во помалите градови ионака има таков оглас еднаш на 6 месеци па уште и ти требаат врски мислиш за во гугл аплицираш а не за црнчење. Прашувам затоа што другар ми кој е правник, нема работа во родниот град и сака да се пресели во Скопје и да работи што било меѓутоа ограничен му е буџетот и сака да знае од прилика како одат работите. Теоретски знаеме сите дека за 90% од работните места ти требаат врски ама ајде да ги чуеме работите од трето лице.

18. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Ако нема работно искуство, тешко дека ќе најде работа.

19. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.959
    Треба врски, а додека да најде, ќе работи келнер.

20. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Барам работа од дома? Каде би можела да најдам?