Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да не ги грицкам ноктите?

Дискусија во 'Тело' започната од Tam4e, 12 декември 2009.

1. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    јас како помала ги грицкав ама со текот на времето се одвикнав,не користев никакви лакови,од самото грицкање ноктите ми се упропастија и се одвикнав не ги грицкав многу но иман навика да ги ставам в уста и кога ке си помислев какви ке ми станат од многу гризење се наеживав.А кога ке видев некој што му се изгризани многу ми се повраќаше и така си се одвикнав и не сум савила прст во уста веќе.

2. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Колку лакот за нокти го привлекува спротивниот пол?

Женски малку се натажив кога ја прочитав темава.. Јас ги грицкам ноктите и ми се многу мали ... Имам пробано да ги чувам, значи ќе ги налакирам и ги чувам, ама ми се кршат одма ...
    Знам дека треба витамини да се пијат за да се зајакнат ноктите, ама дали има некое друго средство што ќе ми помогне да се одвикнам од оваа лоша навика и ќе ги зајакне моите нокти ?...
    Зошто стварно девојка сум се направила ама кога ќе ме погледнеш во ноктите ..:\

3. sakamramenstomak

sakamramenstomak Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    и јас гризам исто така 0.о но знаете што,ако бидеш упорен ќе се одвикнеш :) :) совет:некој (додека е со вас) нека ви кажува и да ви ја трга раката од уста штом ќе почнете тоа да го правите :) делува...јас и го правев тоа на другарка ми и сеа и се подобри :)

4. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Колку лакот за нокти го привлекува спротивниот пол?

Нормално дека има најразлични лакови за зајакнување и најчесто се со горчлив вкус баш за да не ги грицкаш. Лично јас имам видено во каталозите на Орифлејм и Авон како и на Аура. Слободно можеш да прашаш во било која аптека или парфимерија ќе ти понудат и предложат она што ти треба.Инаку вака на природна база испробано делува лимонот за избелување и зајакнување на ноктите.

5. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    4.728
    Ставите од лаковите што горчат и секогаш да се сеќавате дека сакате да имате убави средени нокти, а не кратки изедени :)

6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    И јас пред некое време ја имав оваа лоша навика, постојано ги грицкав ноктите и никогаш неможев да ги израснам и да ми бидат средени. Многу ми пречеше тоа и сакав да се одвикнам, тешко ми одеше, но бев многу упорна и успеав, затоа што многу сакав да имам средени нокти. Ги користев лаковите што горчат и многу ми помогнаа. :)

7. Angiie

Angiie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    50
    И јас ги грицкам ноктите ама неможам никако да престанам, коку и да сакам!!
    Сум пробала и со лакови и течности со горчлив вкус кој се става на заноктиците (бидејќи нив ги грицкам).
    И покрај тоа што имам таков лак на ноктите јас пак ги грицкам! :worried:

8. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Вашите нокти

Извинете ако ова е спам, но Девојки, ми треба помош.
    Пред 4 месеци бев страсен грицкач на нокти, малку ги потпораснав, но ноктот ми расти навнатре, и целото непце се гледа. Има ли некој препарат кој може да ми помогне? Имав вештачки 3 месеци, и повторно, старите нокти. Вака изгледаат :
    ДУРИ И ПОЛОШО ОД ОВА ! :(
    Мали се, и стиснати едно до друго, до кожичката. Ми кажаа некои капки, али во 100 аптеки имам барано, и никаде нема :tmi:

9. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Јас ги грицкав 23 години ноктите со неколку паузи кога ставав гел на ноктите или порано акрилни нокти.
    Многу ужасна мана е тоа. Јас неприметно ги грицкав, не ни приметувам дека во уста ми се ноктите.
    И спасот го видов во лакот. Значи ќе си ги налакирате ноктите ептен убаво или одете на маникир и нека ве лакираат убаво со печати, со шари да ви се преубави ноктите и жал да ви е да ги грицкате. А ако имате добра рака цртајте си ги дома.
    Јас еве 2 години по ред постојано имам лакирани нокти, ама штом видам да нема лак на моиве нокти макар било тоа 1 саат и ми изгледаат привлечно и одма во уста. Уште скрос да се откажам од грицкањето на кожичките кои чат пат знам да си ги буднам прстите во уста пак, а видам мало кожиче одма гриц :tmi:

А тие глупи лакови за откажување од грицкање се заникаде. Ниеден не помогнал. Горчат? Како да не. Од инат тогаш ќе ги изгрицкав. Они мене! Нема шанси! :lol:

На unlucky и Angiie им се допаѓа ова.
  10. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83
    А јас како да ги пораснам ноктите т.е многу споро ми растат :( што да правам?

11. unlucky

unlucky Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    80
    е јас кое чудо бидна незнам ама 2 недели можда и повеќе ги немам грицкано... кога ова го прочитав http://www.femina.mk/%D1%83%D0%B1%D0%B0 ... 1%82%D0%B5 задов ги налакирав ноктиве.. ама онака 2 сати ги лакирав.. аку мали многу беа слатки и кога појдов нашкола сите веднаш ме заприметија.. :D и така еве си ги пораснав ми помогна и оној лакон од Орифламе за раст на нокти.. и последен пат кога ги наларив ноктите сите мислеа со гел дека ми се.. само мислам дека ако ми се скрши некој од ноктите ќе е кобно зошто сите ќе одат по фира :D

12. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Aaааа ноктиња мои кога ќе престанете да ми бидете толку слати и ќе престанам да ве грицкам, ништо не ми помага :@

13. sakamramenstomak

sakamramenstomak Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    купете си го стикчето од аура :) има резултати :)

14. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Вашите нокти

Јас ги гризам ноктите, ужасна навика ама не можам да престанам. Срам ми е да ги покажувам. :( Мислам дека имаше некој лак во аптеките кои му дава ужасен вкус на ноктите, така имам слушнато. Знае за ова некој нешто?

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Вашите нокти

Незнам кој е. Ама јас ти препорачувам да си ставиш гелни нокти, и околу 20, 30 дена нема да ти се кршат, цврсти се и нема да ги гризеш. :) Сеа јесте да се скапи али..

На FlameFairy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Вашите нокти

На Аура има средство против грицкање, вака изгледа
    Прочитај што содржи овде http://www.aura.co.rs/index.php/proizvo ... kanju.html

На FlameFairy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Вашите нокти

Ќе бидам малку офф, ама ќе ти кажам дека на деца не се ставаат гелни нокти. Единствена причина за тоа е што гелот може да предизвика стерилност. На мама пријателка е козметичкарка и прави нокти, и вика дека и да сакаат мали деца не им става поради оваа причина.

18. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Вашите нокти

E како не, колку има што ставаат ,16 години.Она не е баш детенце, 14 години да речеш.
    Многу другарки мои имаа ставено,здрави прави се.

Не знам од каде поврзаноста на стерилност со гел нокти...

19. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Вашите нокти

Нема врска дете, не дете, зборувам додека не родиш.. Ок, немора одма со напади, кажувам она што сум слушнала и не реков дека на секоја втора тоа и се случува ;)

20. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    мене ништо не ми помага ..
    сеа вака летен период помалку ги грицкам помалку се нервирам и поголемки ми се :|