Иако најчесто може да се реши, што гледам и успева благодарејќи на несебичните форумџијки , нереално е да се очекува сите корисници да пишуваат на кирилица, особено ако земете в предвид дека некои не се воопшто во Македонија туку во САД или Канада и тн. Јас едно време имав WindowsXP кој воопшто немаше македонска, ниту бугарска, српска или било каква друга кирилична подршка.
Опишете си ги собите Prvo,imam nov laptop i nema makedonski font.Dali znaete kako da simnam? Nemozam da pisuvam na kirilca
Опишете си ги собите прво одеш start-control panel-date,time,language and regional options-add other languages-details и бираш македонски
Koga ve citam so tableta,kako sega, ne mozam da odgovoram na kirilica. Nemam poddrska za makedonski jazik, a stiskajki na kopceto gore samo mi ovozmozuva stanbdard zamena za bukvi, bez opcii za koristenje na sh, dj i ostanati, gi dobivam kako zagradi, dve tochki itn. ako me razbirate shto sakam da kazam. Poradi pravilata za kirilica se vozdrzuvam od mislenja po temite dodeka ne sednam na laptop. edit: i mene mi e teshko sama da se chitam na latinica pa ja da si traam
Кога ќе отвориш за ново мислење имаш опција горе во десниот агол Можеш да држиш шифт ,зависи колкав ти е текстот или една буква
Мислам дека има една програма...се симнува и може да направиш на било-кој јазик сакаш!! Спојлер ама не знам каде може да се најде тоа,и не знам дали е вистина..(имам слушнато од некои луѓе)
My computer,control panel,regional and language options,местиш Македонски и ете.Доле треба едно како во плаво да ти се покаже,ЕН и МК.Кога ќе направиш да ти има и македонски кликни alt+shift
Kако да ги поправам годините кога се зацленував мислев дека малолетни не смеат да пи[уваат па напишав 20 дека имам
Зошто ми зафркава кирилицата ќе го наместам и се пак латиница е и после кога ке дојдам при крај дури се уклучува кирилицата?