Да, исто можеш и целосно да пишуваш на кирилица на фемина од каде и да си вклучена. Вградената подршка на фемина помага.
кога ќе пишуваш мислење на фемина .. само кликни два пати SHIFT и ке ти се смени од латиница на кирилица
Да,така е! Само мене не ми е јасно зошто кај мене повеќе не функционира опцијата со промена на знаменцата горе за кирилица-латиница,само оваа Shift+Alt функционира,дали има некои вируси во мојот компјутер и дали да го носам на програмер компјутерот?
Не, атала не го носи, не мора при секој проблем да го носиш За да се активира тоа со знаменцето треба да кликнеш два пати shift брзо или пак да стиснеш на знаменцето. Ако не бива пак, кажи.
Пробав така,не оди,па ќе одам на опцијата со стиснување на Shift+Alt!Сепак,мнпгу ти благодарам Lella!
не .. немора да правиш ништо во компијутерот само кога ке пишуваш на фемина мислење кликни два пати Shift и ке се смени ( пишува во десниот корнер најгоре )
Јас вака пишувам и можам кои јазици сакам да си ги додадам,може и вака,најдоле кај што е саатот има EN,ститскате таму и има МК,ако нема одите Show the language bar и таму си бирате на кој јазик сакате да пишувате
Se izvinuvam za latinicava, ama ima li vgradena mak. podrshka na novava platforma? 15 - ina minuti listam i prebaruvam, ne uspeav da se snajdam. Najcesto se vklucuvam od tablet i Shift+Alt ne vrshi rabota. Anyone?
Isto baram odgovor. Jas sum pocesto od tablet sekogas stiskav na znamenceto? Go istresevte vo selenje?
Isto i jas,od mob tel pisuvam i nema mak podrska i kako da pisuvam na makedonski. Da toa dole e za na koj jazik da citas na forumov.
Se nadevam ke se napravi kako pprano sto bese za mak da se napravi od forumov,oti vaka ne e bas ubavo :/
Pa jas nesto nauciv na noviov forum sega ama samo za makedonski mi e problemot Se nadevam ke ni odgovorat glavnite za toa kako da pisuvame na mak nie od mob sto sme?!.
Alo! Cita nekoj od glavnite tuka? Ke ima ili ke nema ista opcija za kirilica kako prethodno? Barem dojdete u kazete majka mu stara. Neli e malku povazno da pisuvame kirilica otkolku necii paganja vo nesvestnoti ne znaat koe status cvetce se. Nekoj? Alo?! Alo alo!! Se slusame? Eden dva, eden dva! Eden dva! Ke ima kirilica kopce ili ne? Veke ne znam kaj da ve prasam a da ne me ignorirate.