Да не знае некој како да инсталирам или што и да е ,кирилица на таблет? Или еве прочитав дека @buba4e89 има кирилична поддршка на таблет,па ако може нека ми пише порака како и јас да го направам таблетот да има кирилица.
Не знам што таблет имаш мојот е самсунг. Нагодување---> јазик и внесување ---> тука треба да биде македонски ставено во јазик и внесување па потоа ---> тастатури и внесување и одоздола пишува тастатура самсунг а од десна страна имаш како запчаник ќе стиснеш на него и кажи што опции имаш.
Еве ваков таблет имам,има и јапонски кинески ама мк не,пробав српски да ставам латиница ми дава,пак нема кирилица,исто и кога ќе инсталирам од плаусторе кирилица џабе,очигледно не може.Фала Ви,како и да е
Таблетот на сликата е Asus ..тие имаат андроид и како кај сите така и кај него е нагодувањето. Не знам што те буни, зависи од тоа кој андроид го има, долу има опција за инсталирање на јазик..ќе ја инсталираш и готово
Девојки како кога ми е фонтот наместен кирилично да пишувам наводници и да ставам апострофи без да го менувам фонтот де кирилица де латиница?
Македонски наводници имаш на шифт+2 и шифт+3. Веројатно под апостроф мислиш на надреден знак. За è, латинична поддршка+alt+0232, а за ѝ, пробај на кирилична поддршка копчето лево од единицата. Ако не добиваш ѝ, еве како можеш да инсталираш: Спојлер Ако прашуваш за на мобилен, македонски наводници мислам дека нема на повеќето, но можно е и да има, провери во знаците. За è пробај со задржување на обичното е, ако нема таму, на латиница би требало да има со задржување. Исто пробај за ѝ.
Повеќето вградени МК тастатури ги немаат надредените знаци. Пример Самсунг, иако е вградена МК поддршка, ги нема è/ѝ. Затоа ја препорачувам TouchPal
За тие што не знаат постојат и конвертори. Прогуглајте: кириличен конвертор, и ќе искочат неколку. На пример, http://www.crnobelo.com/konvertor