Како да подготвам ракчиња?

Дискусија во 'Рецепти' започната од UbavkaBube, 13 март 2011.

  1. bebaa

    bebaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Пол:
    Женски
    Jas malku gi obaruvam i posle gi valkam vo brasno izmesano so zacini i gi przam.
     
    На Zimone му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IAmPresident

    IAmPresident Истакнат член

    Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Пол:
    Женски
    Женски имам ракчиња чистени вакумирани им поминал рокот до 24ти биле, дали да ги фрлам или може сеуште да се јадат, ги отворив не ми стојат расипани
     
  3. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.862
    Допаѓања:
    202.990
    Пол:
    Женски
    Фрлај, со морска храна нема играчка.
     
    На Zimone и IAmPresident им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

    Emotional123 Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Пол:
    Женски
    Рецепт за печени ракчиња, да не се пржат?
    Претходно чистени
     
  5. bebaa

    bebaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Пол:
    Женски
    Јас ги печам најобично. Маслиново масло, зачини и во рерна. Зборувам за оние замрзнатите што се продаваат во маркети.
     
  6. Emotional123

    Emotional123 Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Пол:
    Женски
    Во фолија или онака?
    И што ставаш од зачини.
    Јас не јадам морска храна, на мм сакам да му направам и ич не знам кои зачини одговараат
     
  7. Acronia

    Acronia Истакнат член

    Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.490
    Пол:
    Женски
    Лук, лимон или портокал, копар, маслиново масло, кокосово масло, бибер и сол.
     
    На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bebaa

    bebaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Пол:
    Женски
    Не, не во фолија на тавче, маслиново масло, сол и копар,или вегета пикант, може и лук. И јас несакам мн морско ама вака ми се вкусни. Да кажам прво ги обарувам малку, па после ова другово. А некогаш и наместо да ги печам ги валкам во брашно со со сол, црвен пипер, или вегета пикант и ги пржам....
     
    На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ladymici

    ladymici Истакнат член

    Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    Пол:
    Женски
    Купив од Стокомак замрзнати чистени ракчиња. Ми мирисаат многу лошо, како школките што се смируваат.
    Дали е нормална оваа миризба, прв пат купувам нешто морско
     
  10. lala15

    lala15 Истакнат член

    Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    364
    Пол:
    Женски
    Не би требало да мирисаат, не знам, вака чудно ми звучи. Земи подзапржи ги, види во каква состојба ќе бидат, ако мирисаат уште или бојата им е чудна, фрлај.
     
  11. Lisandra

    Lisandra Популарен член

    Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Пол:
    Женски
    И мене ми мирисаат затоа не ги јадам.
     
  12. Glowy

    Glowy Популарен член

    Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.938
    Допаѓања:
    6.797
    Пол:
    Женски
    Тие ситните, малечките да не ги зема?
    Ако се тие, не се убави на вкус и повеќе некако мирисаат.
     
  13. ladymici

    ladymici Истакнат член

    Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    Пол:
    Женски
    Ситни беа, катастрофа...
    Ги запржив, цел стан го замирисав, и ги исфрлив. В уста не се ставаа