1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да подготвам ракчиња?

Дискусија во 'Рецепти' започната од UbavkaBube, 13 март 2011.

  1. bebaa

    bebaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    4.580
    Пол:
    Женски
    Jas malku gi obaruvam i posle gi valkam vo brasno izmesano so zacini i gi przam.
     
    На Zimone му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IAmPresident

    IAmPresident Истакнат член

    Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Пол:
    Женски
    Женски имам ракчиња чистени вакумирани им поминал рокот до 24ти биле, дали да ги фрлам или може сеуште да се јадат, ги отворив не ми стојат расипани
     
  3. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.025
    Допаѓања:
    199.002
    Пол:
    Женски
    Фрлај, со морска храна нема играчка.
     
    На Zimone и IAmPresident им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

    Emotional123 Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.476
    Допаѓања:
    39.705
    Пол:
    Женски
    Рецепт за печени ракчиња, да не се пржат?
    Претходно чистени
     
  5. bebaa

    bebaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    4.580
    Пол:
    Женски
    Јас ги печам најобично. Маслиново масло, зачини и во рерна. Зборувам за оние замрзнатите што се продаваат во маркети.
     
  6. Emotional123

    Emotional123 Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.476
    Допаѓања:
    39.705
    Пол:
    Женски
    Во фолија или онака?
    И што ставаш од зачини.
    Јас не јадам морска храна, на мм сакам да му направам и ич не знам кои зачини одговараат
     
  7. Acronia

    Acronia Истакнат член

    Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.484
    Пол:
    Женски
    Лук, лимон или портокал, копар, маслиново масло, кокосово масло, бибер и сол.
     
    На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bebaa

    bebaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    4.580
    Пол:
    Женски
    Не, не во фолија на тавче, маслиново масло, сол и копар,или вегета пикант, може и лук. И јас несакам мн морско ама вака ми се вкусни. Да кажам прво ги обарувам малку, па после ова другово. А некогаш и наместо да ги печам ги валкам во брашно со со сол, црвен пипер, или вегета пикант и ги пржам....
     
    На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.