Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да престанам да ги пукам прстите?

Дискусија во 'Тело' започната од KejtiKaulitz, 9 мај 2011.

1. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    И јас ја имам оваа грда навика. Порано,во текот на годината,кога полагав,и ќе седнам во амфитеатарот и таак,так,тааак,так,таак,так и мислам само јас се слушам и едно десетина луѓе ќе се завртат сите со испочудени фаци. :D
    Сега веќе не. Барем не толку. Можеби ептен ако запнам на некоја задача или мислам нешто. И ќе се унесам и ќе си ги пукнам.
    Што знам,знам дека е штетно,али секако ќе се умре. :rofl:
    Тоа ти е исто ко пушењето. Знаеш дека е штетно,ама продолжуваш да го правиш. :)

2. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Се чудам како ги пукате, мене ми е страв. :lol:

3. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    хаха и мене се на телото ми пука .. дури и прстите на нозете а палецот по два пати.. прстите на рацете сите по два пати, 'рбетот и се што има ма мене и не само не еднаш на ден туку многуу често може да се каже на еден саат .. и никако да се одвикнамм.. а и мислам дека нема лек за тоа

4. Afrodita-M

Afrodita-M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    Јас порано многу ги пукав и некако престанав. Ама потоа една другарка ја видов кога ги пукаше и пак си продожив :lol:

5. selly.gomez

selly.gomez Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    42
    И јас исто-без утринска "крцкава" гимнастика не сум способна да се движам... :(

На vesevska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Јас еднаш ако ги пукнам несакајќи, ќе се извадам од памет, а не па намерно. :rofl:

7. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936

Прстите едвај се одвикнав. Но, вратот и грбот.. :x :x Неможам да престанам. Особено едното рамо. Више навика ми стана, ако не го пукнам ќе си пукнам. :worried: :D

8. Oksigen

Oksigen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Никој не умрел од тоа што ги „крцкал“ прстите.И тоа со 100% сигурност :)
    Наутро,и преку цел ден од прсти на нозе, зглобови на нозе, колена, цел рбет,врат,прсти на раце ги „крцкам“.И тоа многу долго време.Па не се тресам :D Незнам зошто, но кога ќе се „искрцкам“ цел некако се ослободувам од стресови и се опуштам.

9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Guilty- и јас ја имам оваа грда навика.....И не можам да престанам. Не ги пукам прстите на рацете само кога сум нервозна, туку во било кој момент, кога ќе ми текне....Ух, грдооо :tmi: :doh:

10. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Никогаш не сум ги крцкала прстите, а ако некогаш по грешка сум ги крцнала - многу ме болело :!: и страв ми е :lol:

Ама брат ми ја имаше оваа навика порано. Цело време го потсетвев и го карав и еве сега не ги крцка :)

11. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    248
    Еден чекан па толчи толчи :P
    Незнам јас па кога ме нервира нешто, кога ме мачи само тогаш ги пукам како луда :smoke:

На WhiteButterFly5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    |(
    Секој ден по 100 пати. И ми кажуваат престани и не и не. :D Џабе е..јас неможам да се одвикнам, убаво ми е, па за стари години......има уште време бе. :D

13. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    3.148
    И јас пукам прсти, дури и помалите зглобчиња на нив, врат, `рбет, лактови ..... Порано имав навика баш ко утринска гимнастика, станувам и се раскршувам цела.
    Али сега мн поретко, обично кога учам или пишувам нешто, почнувам да крцкам со прстите и да се пукам :D , и кога сум нервозна, али во последно време не пукам колку порано, и би требало да престанам целосно, но ќе видиме.

На Sawyer му/ѝ се допаѓа ова.
  14. stefyle

stefyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    110
    по 1000 пати на ден и тоа по двапати секој прст на првиот зглоп па на вториот...дур и на нозете си седнам така и си пукам...а мама штом ме виде олеле мајко гонење по куката...еднаш бев на доктор болна бев и така пред докторката...и таа почна да ме кара... :D :D :D Ама неможам да се одучам кога не ги пукнам некако згрчена ми е раката...и кога треба да ги пукнам одам во соба и под перница ги пукам за да не се слушни... :) :) :) а за тоа оти ке се тресат кога ке бидеме баби па нека се тресат ама јас неможам да се одучам... :D

На barbyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Biggie

Biggie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    62
    И јас пристигнав во клубот! :D Многу ги пукам прстите, особено кога сум нервозна, сиротите :( .. И не само прстите, секое можно кофче го пукам :D :D . За чаре појма немам. Навика е. Како се навикнуваш така се одвикнуваш, ама некако тешко оди.

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Ќе си ставиш ластиче на раката и секогаш кога ќе ги пукнеш ќе се удриш, стравот од болката ќе те натера да не ги пукаш прстите и ќе се одвикнеш :)

17. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Не разбирам како е поврзано пукањето на прстите со мода и убавина. Можеби е посоодветно да се премести во темата Психологија?

18. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Го крцкам цело тело, како утринска гимнастика, а прстите само кога сум нешто под стрес, нервоза, напнатост, нестрпливост, пошо исто и на мене ми е навика, но некако ја контролирам таа навика хех

19. RoseMarie

RoseMarie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    18
    Јас додека читам се ги испуцав сега :) ... неможам да се воздржам.Ретко ги пукам..само кога помислам или прочитам нешто за раце веднаш се слушне едно убаво и релаксирано :rofl: :rofl: :rofl: крррррц :rofl: :rofl: :rofl:

20. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    И јас го имам тој проблем. :( Се обидувам да се воздржувам, но ретко кога ми успева... И јас сум слшнала дека не е убаво да ги крцкаме прстите дека на старост ке ни се треселе :o