Како да престанам да ги пукам прстите?

Дискусија во 'Тело' започната од KejtiKaulitz, 9 мај 2011.

1. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    И јас ја имам оваа грда навика. Порано,во текот на годината,кога полагав,и ќе седнам во амфитеатарот и таак,так,тааак,так,таак,так и мислам само јас се слушам и едно десетина луѓе ќе се завртат сите со испочудени фаци. :D
    Сега веќе не. Барем не толку. Можеби ептен ако запнам на некоја задача или мислам нешто. И ќе се унесам и ќе си ги пукнам.
    Што знам,знам дека е штетно,али секако ќе се умре. :rofl:
    Тоа ти е исто ко пушењето. Знаеш дека е штетно,ама продолжуваш да го правиш. :)

2. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Се чудам како ги пукате, мене ми е страв. :lol:

3. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    хаха и мене се на телото ми пука .. дури и прстите на нозете а палецот по два пати.. прстите на рацете сите по два пати, 'рбетот и се што има ма мене и не само не еднаш на ден туку многуу често може да се каже на еден саат .. и никако да се одвикнамм.. а и мислам дека нема лек за тоа

4. Afrodita-M

Afrodita-M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    Јас порано многу ги пукав и некако престанав. Ама потоа една другарка ја видов кога ги пукаше и пак си продожив :lol:

5. selly.gomez

selly.gomez Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    42
    И јас исто-без утринска "крцкава" гимнастика не сум способна да се движам... :(

На vesevska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Јас еднаш ако ги пукнам несакајќи, ќе се извадам од памет, а не па намерно. :rofl:

7. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936

Прстите едвај се одвикнав. Но, вратот и грбот.. :x :x Неможам да престанам. Особено едното рамо. Више навика ми стана, ако не го пукнам ќе си пукнам. :worried: :D

8. Oksigen

Oksigen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Никој не умрел од тоа што ги „крцкал“ прстите.И тоа со 100% сигурност :)
    Наутро,и преку цел ден од прсти на нозе, зглобови на нозе, колена, цел рбет,врат,прсти на раце ги „крцкам“.И тоа многу долго време.Па не се тресам :D Незнам зошто, но кога ќе се „искрцкам“ цел некако се ослободувам од стресови и се опуштам.

9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Guilty- и јас ја имам оваа грда навика.....И не можам да престанам. Не ги пукам прстите на рацете само кога сум нервозна, туку во било кој момент, кога ќе ми текне....Ух, грдооо :tmi: :doh:

10. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Никогаш не сум ги крцкала прстите, а ако некогаш по грешка сум ги крцнала - многу ме болело :!: и страв ми е :lol:

Ама брат ми ја имаше оваа навика порано. Цело време го потсетвев и го карав и еве сега не ги крцка :)

11. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    253
    Еден чекан па толчи толчи :P
    Незнам јас па кога ме нервира нешто, кога ме мачи само тогаш ги пукам како луда :smoke:

На WhiteButterFly5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    |(
    Секој ден по 100 пати. И ми кажуваат престани и не и не. :D Џабе е..јас неможам да се одвикнам, убаво ми е, па за стари години......има уште време бе. :D

13. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    И јас пукам прсти, дури и помалите зглобчиња на нив, врат, `рбет, лактови ..... Порано имав навика баш ко утринска гимнастика, станувам и се раскршувам цела.
    Али сега мн поретко, обично кога учам или пишувам нешто, почнувам да крцкам со прстите и да се пукам :D , и кога сум нервозна, али во последно време не пукам колку порано, и би требало да престанам целосно, но ќе видиме.

На Sawyer му/ѝ се допаѓа ова.
  14. stefyle

stefyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    110
    по 1000 пати на ден и тоа по двапати секој прст на првиот зглоп па на вториот...дур и на нозете си седнам така и си пукам...а мама штом ме виде олеле мајко гонење по куката...еднаш бев на доктор болна бев и така пред докторката...и таа почна да ме кара... :D :D :D Ама неможам да се одучам кога не ги пукнам некако згрчена ми е раката...и кога треба да ги пукнам одам во соба и под перница ги пукам за да не се слушни... :) :) :) а за тоа оти ке се тресат кога ке бидеме баби па нека се тресат ама јас неможам да се одучам... :D

На barbyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Biggie

Biggie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    62
    И јас пристигнав во клубот! :D Многу ги пукам прстите, особено кога сум нервозна, сиротите :( .. И не само прстите, секое можно кофче го пукам :D :D . За чаре појма немам. Навика е. Како се навикнуваш така се одвикнуваш, ама некако тешко оди.

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Ќе си ставиш ластиче на раката и секогаш кога ќе ги пукнеш ќе се удриш, стравот од болката ќе те натера да не ги пукаш прстите и ќе се одвикнеш :)

17. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Не разбирам како е поврзано пукањето на прстите со мода и убавина. Можеби е посоодветно да се премести во темата Психологија?

18. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Го крцкам цело тело, како утринска гимнастика, а прстите само кога сум нешто под стрес, нервоза, напнатост, нестрпливост, пошо исто и на мене ми е навика, но некако ја контролирам таа навика хех

19. RoseMarie

RoseMarie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    18
    Јас додека читам се ги испуцав сега :) ... неможам да се воздржам.Ретко ги пукам..само кога помислам или прочитам нешто за раце веднаш се слушне едно убаво и релаксирано :rofl: :rofl: :rofl: крррррц :rofl: :rofl: :rofl:

20. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    И јас го имам тој проблем. :( Се обидувам да се воздржувам, но ретко кога ми успева... И јас сум слшнала дека не е убаво да ги крцкаме прстите дека на старост ке ни се треселе :o