Мои совети бидејќи јас сум висока: Цело детство го поминав во игри надвор значи никаков компјутер, играв многу кошарка на физичко, а онака не сум тренирала кошарка, млеко многу не сум пиела, ама јогурт да и еден период пиев од тие детските сирупи што се со витамини за имунитет и од нив ми се чини доста пораснав. Исто и гените играа доста голема улога.
Нека и одбанираат некој профил на членкава, да ви каже како се расте 20 сантиметри за неколку месеци.
Па за висината најмногу влијаат гените но може да се поттикне растењето во пубертетот со зголемена физичка активност односно некои вежби за истегнување на телото како и кошарка и одбојка
Сакам да почнам да тренирам ракомет или кошарка бидејкии сум нискаа ама дали е добро на 14/15 да се почне со тренинг фала однапред.
Нема лоша возраст да се почне со спортска активност. Ако имаш желба и мотивација можеш многу брзо да напредуваш.
Јас имам 15 години и сум висока околу 165см. Баш би сакала да пораснам до 185/90 ама немам шанси најверојатно
Izvinete za latinicata najdobro e da trenirate rakomet nezavisat godinite dali imate 13 ili 16 godini
Било кој спорт не мора да биде само ракомет ама каде што има скок игра. На пример јас бев фудбалски голман , а сега моментално сум висок 196 см. Така да спортот највеќе може да помогне, но зависи најмногу од гените.
Decki imam 16 godini i niska sum 143 znaci mnogu mi e glupo sto sum tolku niska i stvarno mi e neugodno spored site koi minat pokraj mene.Ve molam dali nekoj go ima ovoj problem,i ako nekako go resil neka mi kaze,ili pak kazete nesto sto pomaga barem 150 da dojdam,nekoi vezbi,hrana i slicno.Fala odnapred
Луѓе, 90 % работата е во гените. Не можеш со родители 160 cm да очекуваш висина од 180 cm. Мајка ми е 168 а татко ми 182. Брат ми е 185, јас 171. Никогаш во животот не сум тренирала за извршување. Но мислам дека здрава храна и играње ракомет може да помогне. Другарка ми беше висока 158-160 cm не знам точно сепак ниска беше, играше ракомет две три години и сега е околу 165 сигурно. Не знам пробајте.
Не секогаш значи дека ако родителите се високи, и детето ќе биде. Имам другарка, 159 цм е, мајка и е сигурно 170, татко и 180. Високи се и двајцата, таа не е.