Јас сум 16 год. 160 висока(или ниска хаха) Инаку имам вратило дома и цела една година се тегнев и пораснав 4 цм. После еден период престанав.. и ете сега пак почнав со вратилото, со надеж дека ќе стигнам барем до 165. И исто правам вежби за истегнување. Многу ме обесхрабруваат коментарите дека женските престануваат со раст таму некаде.. 15-16 години, ама сепак ќе пробам. Wish me luck guys
јас веќе 2 години секој ден на врата се тегнам, ми влезе у глава и по минута-две се тегнам. ама не знам дали се извишив
Се извинувам што не ви пишав неколку дена за планот. Но ветив и тука сум. Прв ден (1 септември)- чаша кравјо млеко и банана јаболко риба и чаша јогурт бадеми и темно чоколадо варени јајца и зелена салата Ова се состојки кои треба да ги внесете во тек на тој ден задолжително, количински колку сакате, јас имам точен распоред и количина но тоа е според мојот организам а вие колку ви е потребно, плус ке си вежбате, тоа ви е првиот ден за следните ке ви пишувам по ред зашто ме мрзи сега. Правете секакви вежби за истегнување и слично. Не ви ветувам дека ке има резултат зашто сепак е потребно испитување на хормони но мислам дека ке има доста голема помош. Како ви се допаѓа на вас овој распоред на исхрана? Поздрав
Имам 13 и пол години висока сум 165 ја добив менструацијата во фебруари дали уште ке растам? сакам баерм 170 да стигнам
Велат дека после прва добиена менструација дека се расте помалку но,сепак тоа е индивидуално.Имам другарки кои после прва менструација многу се извишија
13 imam, 156 cm dovolno e za sega? Спојлер izvinete za latinicava,na ovoj kompjuter neam instaliran mk font
Jас имам 13год. и сум одприлика 160цм имам ,а имам слушнато дека од ко ќе добиеш помалку ќе растеш. Лани добив и не извишав многу од ко добив ,а предходно растев поќе и сега ми е страв да не останам ниска ,мама е од прилика166-7цм ,а тато е175цм ниска ќе бидам што мислите? :/
имам 15 години набргу кје наполнам 16 висока сум 159цм ,од септември почнав да тренирам кошарка дали има шански да се извишам?
КАКО можи да се израсти најбрзо сакам да извишам 10 сантими барем до јуни јули месец дали е можно ? имам 13 и пол години ?
Јас се хранам здраво веќе 3 месеци, вода секој ден пијам по 4-5 литри, но не се извишив. Само кошарката и ако се бесиш можеш да се извишиш.