Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се извишам?

Дискусија во 'Тело' започната од mace1, 11 август 2011.

1. jagodgicka

jagodgicka Нов член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    аха значи ако се бесам на вратило колку би можела да извишам до јуни пример?

2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Па што знам колку. Знам дека сигурно ќе се извишиш. За тоа ти гарантирам.

3. Draganche

Draganche Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    17
    девојки јас имам 18години а сум висока 1,55. тренирав ракомет 3години ко мала до 5одд тренирав карате ама ништо. ми рекоа да пијам повеќе витамини и калциум и рибино масло таблетите. и да правам вежби и да пијам по пола литро млеко на ден чисто. што мислите ќе успеам да се извишам 10 или 5 сантима. затоа што сручно лице ми кажа дека се расте до 24години?

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    5.888
    соматотропен хормон е за раст...така да колку ти е во гените тоа ќе е...
    а да се истегнувате и да прејадувате такви храни со витамини,минерали... што знам

5. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Од спорт само кошарка срце :) Или на она како се вика.. Тегнало? :?:

6. love-it

love-it Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    78
    Можеш да се извисиш ако тренираш кошарка, гимнастика, балет или пак ритмичко ;) верувај ми јас така се извишив неколку сантиметри! :)

7. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Без паника.Од мојата прва менструација на 12 години имав 165 цм и после тоа си раснев нормално.Сега тука можеби работа има и генетика,се зависи и од телото,сепак оние ниските се многу слаатки :P

8. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    А ти си го пробала ова,или?
    Иди некој со мене,овај пат ќе одам на Јупитер :lol: :rofl: . (Малку мајтап бре ;) )

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.515
    Допаѓања:
    17.526
    Јас сум висока 179 цм но и моите родители се високи луѓе , додуша мама е колку мене а татко ми е повисок од мене едно 10 цм па можеби и повеќе а уште и тренирам кошарка . Изгледа не ми доаѓа паметот в глава , моите другарки сакаат да се пониски ( бидејќи сите во друштвото се околу 170 - 180 цм но јас сум највисока :tmi: ) а јас сакам да сум уште повисока барем таму 185 - 190 цм ама малце тешко а многу сакам да сум висока :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

10. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    662
    Играј кошарка :D

11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Да бе го пробав еве од септември 156 бев, сега 162-163 сум, научно докажано. ;)
    (Секако не ме слушајте, ме фати пубертетот ради тоа вака нагло пораснав :) )
    Сакам до 165-167 да стигнам, мислам имам и шанси уште ни 13 немам наполнето, така да се ќе си биде во ред, лани си мислев ниска ќе останам, ама ете. :)
    А инаку за растење по менструација, ногата престанува да расте по менструација, а некои се извишуваат 5-6 цм после добивање на менструација, некои воопшто не се извишуваат, кај секого е различно. :)

12. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.749
    Допаѓања:
    3.593
    Мислам дека тоа нема врска. Познавам многу луѓе кои извишиле во средно па дури и на 18 год.Иначе и јас сакам да извишам ама :doh: .Не сум ниска воопшто ама сакам да сум уште повисока :lol: Иначе колку што знам кошарката помага и хранењето здраво. Не заборавајте дека над 80% е генетска работа со висината

13. Ondula

Ondula Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    1.044
    Со кошарка за колку време се гледаат резултати :?:
    Знам дека не може преку ноќ, но отприлика некое време месец, година.. :?:
    Јас сум 169-170 цм. висока :@ сакам повеќе барем до 175-180. :!:

14. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Играј одбојка или дома скокај,јас така на секое поминување бам горе раката на врата :D :rofl:

На Bage.1117 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Katy12

Katy12 Нов член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    пешачи неколку километри пример 3-4, или трчај, дома истегнувај се кога рипаш и повтори го тоа 30 пати, па после неколку часа пак.....

На Bage.1117 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nananananana

nananananana Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    http://www.growtaller4idiots.com/?hop=imaaron Дали некој го има испробано, некој вежби се на видеото и има во книгата некои коктели и дрр... само нема го бесплатно да го симнеш треба да го купеш.За 6-8 недели можеш да извишеш 10 cm

17. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    9.322
    Мене ми се фаќа пешачење секој ден до нашкола одење и идење дома 4 км, играм одбојка ќе пробам да пиам повеќе вода се хранам се здраво, јас не знам како нашкола ги поднесуваат оние тостовине што ги купуваат ќиви компири ова она:puke:.
    Да се вратам на темата не можам да извишам инаку сум седмо одд. и имам висина 165цм.
    Морам да извишам.

18. стаклено девојче

стаклено девојче Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    имам 13години и веке 2години по ред не можам да се извишам 145цм сум многу сум мало и коа стојам со другарките ја пропаѓам тие се 165-170.некои совети?

19. LittleGirl214

LittleGirl214 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    znaci pred se jadenje organska hrana ne kolbasi salami takvi raboti znaci mozi meso ona sto go ima onaka kako gotovo pr.svinsko pilesko ... i pove'e aktivnost za da se izgleda povisoko treba tezinata da ti e so deset pomalku od visinata pr ti si 150 cm visoka i treba da si 40 kg e sega mozi tuka so + ili - 5 kg....da se krevas na oni so se zelezana za muskuli na race i poveke igranje na sportovi kade poveke se skoka i se istegnuva pr kosarka i najvazno spienjeto na vecer da ne se otfrluva a nadenje nikako spienje so saati zatoa sto kletkite ni rabotat poveke na sonceva energija :P

На Beautiful_girl.. и marija.980 им се допаѓа ова.
  20. andrianam

andrianam Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    абе шо ви е на вас^_^
    кај може да е до гените коа јас иам 13 год.(неам добиено) и сум висока 169,5цм ,повисока сум од моите.:lol:
    Нема врска со гените, тоа е до физичката активност-иако јас не спортувам,но сепак треба да трчате, да се истегнувате кога станувате сабајле,а не ко терористи одма да станете.:rofl:И кога легнувате да не ги собирате нозете,туку да ги испружите .:!:

гената нема везе ;3:rock:

На anamola, anakonda88 и marija.980 им се допаѓа ова.