Како да се извишам?

Дискусија во 'Тело' започната од mace1, 11 август 2011.

1. jagodgicka

jagodgicka Нов член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    аха значи ако се бесам на вратило колку би можела да извишам до јуни пример?

2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Па што знам колку. Знам дека сигурно ќе се извишиш. За тоа ти гарантирам.

3. Draganche

Draganche Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    17
    девојки јас имам 18години а сум висока 1,55. тренирав ракомет 3години ко мала до 5одд тренирав карате ама ништо. ми рекоа да пијам повеќе витамини и калциум и рибино масло таблетите. и да правам вежби и да пијам по пола литро млеко на ден чисто. што мислите ќе успеам да се извишам 10 или 5 сантима. затоа што сручно лице ми кажа дека се расте до 24години?

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    5.911
    соматотропен хормон е за раст...така да колку ти е во гените тоа ќе е...
    а да се истегнувате и да прејадувате такви храни со витамини,минерали... што знам

5. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Од спорт само кошарка срце :) Или на она како се вика.. Тегнало? :?:

6. love-it

love-it Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    78
    Можеш да се извисиш ако тренираш кошарка, гимнастика, балет или пак ритмичко ;) верувај ми јас така се извишив неколку сантиметри! :)

7. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Без паника.Од мојата прва менструација на 12 години имав 165 цм и после тоа си раснев нормално.Сега тука можеби работа има и генетика,се зависи и од телото,сепак оние ниските се многу слаатки :P

8. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    А ти си го пробала ова,или?
    Иди некој со мене,овај пат ќе одам на Јупитер :lol: :rofl: . (Малку мајтап бре ;) )

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.524
    Допаѓања:
    17.579
    Јас сум висока 179 цм но и моите родители се високи луѓе , додуша мама е колку мене а татко ми е повисок од мене едно 10 цм па можеби и повеќе а уште и тренирам кошарка . Изгледа не ми доаѓа паметот в глава , моите другарки сакаат да се пониски ( бидејќи сите во друштвото се околу 170 - 180 цм но јас сум највисока :tmi: ) а јас сакам да сум уште повисока барем таму 185 - 190 цм ама малце тешко а многу сакам да сум висока :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

10. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    727
    Играј кошарка :D

11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Да бе го пробав еве од септември 156 бев, сега 162-163 сум, научно докажано. ;)
    (Секако не ме слушајте, ме фати пубертетот ради тоа вака нагло пораснав :) )
    Сакам до 165-167 да стигнам, мислам имам и шанси уште ни 13 немам наполнето, така да се ќе си биде во ред, лани си мислев ниска ќе останам, ама ете. :)
    А инаку за растење по менструација, ногата престанува да расте по менструација, а некои се извишуваат 5-6 цм после добивање на менструација, некои воопшто не се извишуваат, кај секого е различно. :)

12. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.683
    Мислам дека тоа нема врска. Познавам многу луѓе кои извишиле во средно па дури и на 18 год.Иначе и јас сакам да извишам ама :doh: .Не сум ниска воопшто ама сакам да сум уште повисока :lol: Иначе колку што знам кошарката помага и хранењето здраво. Не заборавајте дека над 80% е генетска работа со висината

13. Ondula

Ondula Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    1.044
    Со кошарка за колку време се гледаат резултати :?:
    Знам дека не може преку ноќ, но отприлика некое време месец, година.. :?:
    Јас сум 169-170 цм. висока :@ сакам повеќе барем до 175-180. :!:

14. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Играј одбојка или дома скокај,јас така на секое поминување бам горе раката на врата :D :rofl:

На Bage.1117 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Katy12

Katy12 Нов член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    пешачи неколку километри пример 3-4, или трчај, дома истегнувај се кога рипаш и повтори го тоа 30 пати, па после неколку часа пак.....

На Bage.1117 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nananananana

nananananana Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    5
    http://www.growtaller4idiots.com/?hop=imaaron Дали некој го има испробано, некој вежби се на видеото и има во книгата некои коктели и дрр... само нема го бесплатно да го симнеш треба да го купеш.За 6-8 недели можеш да извишеш 10 cm

17. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.608
    Мене ми се фаќа пешачење секој ден до нашкола одење и идење дома 4 км, играм одбојка ќе пробам да пиам повеќе вода се хранам се здраво, јас не знам како нашкола ги поднесуваат оние тостовине што ги купуваат ќиви компири ова она:puke:.
    Да се вратам на темата не можам да извишам инаку сум седмо одд. и имам висина 165цм.
    Морам да извишам.

18. стаклено девојче

стаклено девојче Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    имам 13години и веке 2години по ред не можам да се извишам 145цм сум многу сум мало и коа стојам со другарките ја пропаѓам тие се 165-170.некои совети?

19. LittleGirl214

LittleGirl214 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    znaci pred se jadenje organska hrana ne kolbasi salami takvi raboti znaci mozi meso ona sto go ima onaka kako gotovo pr.svinsko pilesko ... i pove'e aktivnost za da se izgleda povisoko treba tezinata da ti e so deset pomalku od visinata pr ti si 150 cm visoka i treba da si 40 kg e sega mozi tuka so + ili - 5 kg....da se krevas na oni so se zelezana za muskuli na race i poveke igranje na sportovi kade poveke se skoka i se istegnuva pr kosarka i najvazno spienjeto na vecer da ne se otfrluva a nadenje nikako spienje so saati zatoa sto kletkite ni rabotat poveke na sonceva energija :P

На Beautiful_girl.. и marija.980 им се допаѓа ова.
  20. andrianam

andrianam Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    абе шо ви е на вас^_^
    кај може да е до гените коа јас иам 13 год.(неам добиено) и сум висока 169,5цм ,повисока сум од моите.:lol:
    Нема врска со гените, тоа е до физичката активност-иако јас не спортувам,но сепак треба да трчате, да се истегнувате кога станувате сабајле,а не ко терористи одма да станете.:rofl:И кога легнувате да не ги собирате нозете,туку да ги испружите .:!:

гената нема везе ;3:rock:

На anamola, anakonda88 и marija.980 им се допаѓа ова.