Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Како да ги зголемам килограмите

Mislam deka ima vakva tema.

2. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
  3. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    И јас сакав да си земам пивски квасец ама мајками не ми дозволи,пошто она е медицинска сестра и ми вика од пивскиот квасец само ке се дуеш и не земав.Али јас си вежбам редовно :rofl: добро не бас редовно али пак не заостанувам многу, и приметив сега дека имам ставено некј кг :lol: :lol: :lol: али сакам да ставам 5 кила ама никако да ги ставам :envy:

4. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    374
    Јас - ЈАДАМ редовно и обилно, СПИЈАМ и по 10 саата дневно, ВЕЖБАМ барем трипати неделно, али С*РАМ секој ден, па изгледа за тоа ништо не се фаќа на мене, све сум си чачкалица и веќе кренав раце од секакво дебелеење, колку и да јадам и да качам некое кило, идам у ВЦ и си се враќам на нормалното, 59 кила јбг :envy:

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    59 ? :o Јас кога би ги имала твоите килограми би била најсреќна, верувај! Дури можеби и вишок би ми дошле, никако не мрдам од 50ката :(

6. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936

Па истата тема е. :^)

7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    6.591
    Значи имам 14 години и не се помрднувам од 44 ипол килограми, евентуално ми варира тежинава до едно 46 килограми, еднаш преку сила 47 ама тогаш се прејадов и веднаш се качив на вагата затоа.. Релативно сум ниска, значи 160 цм ли, можеби 2-3 цм повеќе.. Навистина не знам како да се поправам, не е дека не јадам, тоест зависи, некогаш јадам помалку, некогаш повеќе.. Некогаш се случува и да се прејадам, ама тоа е ретко. Јадам кога ќе ми се пријаде, и колку ќе ми се пријаде, освен кога имаме некој нормален ручек (под ова подразбирам манџа некоја де) , е тогаш јадам со сите. Дури и спортувам, а со тоа нели велат дека организмот самиот ти бара поголемо количество на витамини за да ги издржи напорните тренинзи и динамичниот начин на живот.. А со тоа и поголемо количество на храна. Ама јас, кога ќе се вратам од тренинг, веднаш морам да се напијам вода а потоа и да јадам.. И толку е. Имам потреба од храна само после тренинзите, не и онака во другите денови. Навистина, како да се поправам? :?:

8. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    јас пијам пивски квасец и мислам дека повеќе ослабнав од него :sweat: јас имам 46 кг на 21 год. Ај ако сакаш кажи ми какви вежби правиш да почнам и јас :)

9. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    851
    Леле и јас уште со овој проблем дечки. Патем,јас се поправив од кога почнав да јадам,да тренирам...ама се почна во градите да ми оди :$ А најголем проблем ми се рачињата..од лактите па надолу..ко чечкалици :( и стапалцата ми се такви...ухх :^) ]:)

10. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Во последно време некако ослабев, кој и да ме види ауу си ослабела, здебели се малку :^) ...мајка ми јадии па јади.
    Не дека не јадам, ама кога јадам повеќе може да се здебелам 2-3 кила, но одма ми се појавува целулит во пределот кај задникот, половината, тоа многу ме нервира :@
    сакам да се здебелам малку но без целулит, телото да изгледа поприродно ( ме разбирате што сакам да кажам) Како да го избегнам ова (мислам на целулитот)? можеби е до вежбањето (слабо вежбам) пешачењето? ај ве молам некој совет :(

11. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    mi go preflile mislenjeto so se temata xD

12. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Значи да ви соопштам дека по сите обидувања да качам некое кило имав резултати.. и тоа ЛОШИ!
    Проблематичните места што сакав да ги зголемам си останаа исти! Ич не ме слушаат бе :envy:
    Ти ги тераш, ги молиш, здебелете се бре нозее-стапчиња,рачињаа-чепкалчиња !!
    Не бе, не и НЕ! Нејќат и готово.

А каде се здебелив?
    Е да ви кажам се направив како
    магарица
    во колкови и гас :@ Ким не ми е рамна. Свиња бе,свиња, магаре! |(
    То..

13. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Јади и вежбај. Само тоа му е мајката. :D

Јас од 7мо одделение сум 47 килограми, и еве сега на скоро 19 години, не сум помрдната од таа граница. А секако, извишена сум. :)
    Јадам повеќе од сите дома, вежбам, пијав б-комплекс, пивски квасец... моментално пијам некои Б витамини (Фидивит Б ретард :D ) демек биле појаки, и навистина ми отвораат апетит, ама џабе бре, не сум мрдната од тие 47кг. :@
    Сега се двоумам дали да почнам да земам креатин и протеини, уште тоа ако не ми помогни, се откажувам засекогаш. :|

14. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Леле јас сум уште послаба имам 20 години а имам 41 кило.... :sweat: :sweat:

15. invisiable

invisiable Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    8
    Јас сум висока 163цм а сум само 44 кг...имав 47 кг,али домашни проблеми и од маки си ослабев...сакам да пробам со пивски квасец али ме предомислуваат коментарите од некои феминки дека ослабеле од пивскиот,значи обратни резултати од оние кои јас ги сакам...ај некој ако сака повеќе да ми објасни за пивскиот квасец :)

16. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Пивскиот квасец ти се уствари Б-витамини, кои ти го отвораат апетитот, но ако имаш брз метаболизам, нема врска дали имаш апетит или не. :)
    И јас сакам да се здебелам, па ќе си бидеме морална поддршка една на друга, како оние феминки што сакаат да ослабат. ;)

На invisiable му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Jaс пиев пивски квасец и ни од тоа не можам да се поправам ;(

18. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Jас се поправив јадејќи 3 главни оброци и 2 ужини. На секои 3 часа имав оброк и се поправив некој килограм но јас како јас ме мрзеше да јадам на секој 3 часа и пак ги намалив накачените килограми. Сега планирам да почнам пак со 5 оброци дневно, но прво да се стабилизирам, да земам да се научам да станувам порано, зошто сега легнувам во 7-8 сабајле станувам во толку навечер и неможам да имам нормални оброци.
    Важно е секако и вежбањето, зошто ако се поправиш со сигурност ќе излезе целулитче стрии.. Планирам и да вежбам аеробик, но два дена ќе вежбам и после ме замрзува :envy:
    Ништо не бива од мене :devil:

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Се поправив скоро 2 кила, и можам да ви кажам драги мои феминки дека само јадење му е мајката, таму е спасот за нас слабите.
    Станувам рано, пијам гел од алое (помешан во сокче) заедно со олиговитамини и б-комплекс и одам во парк. Трчам, пешачам и ги игнорирам сите околу мене, благодарение на музичето кое ме релаксира.
    Се враќам дома и јадам како луда. По неколку саати пак јадам, макар со сила ама ќе изедам некако 2 парчиња леб со некој намаз или кифла, парче пица - било што.
    Потоа следи дневната доза на овошја, зеленчуци, сокови (секој ден различно), пијам мноогу течности, потоа ручам (гледам да биде до 2-3 часот, најкасно до 4 ако ич не ми се јаде) и повторно ужинка и јадам во доцните вечерни часови кога излегувам.
    Резултатот за еден месец - па задоволна сум, се надевам ќе продолжам во исто темпо барем до крајот на септември, бидејќи сега ми фали уште толку малку да бидам онолку килограми колку што сакав, а се ми се чини дека нема да успеам, ама морам, едноставно не можам повеќе да се гледам таква во огледало, од инает ќе се поправам, така да си знаете, па нек пукну душмани! ;)

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    И јас истиот проблем го имам :D значи мора да земаш протеини повеќе за појадок јајца, сирење, млеко и млечни производи, за ручек и вечера најдобро е нешто готвено, а како ужинка соја грицки и викат дека навечер најмногу кај 22 23 да јадеш ќе има ефект :)