Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Јас најдобро разбирам како ви е бидејќи го имам истиот проблем, знам како е да гледаш сите згодни цури а ти скелет...се нервирав и сеуште се ечкам од земја поради ова. И никој неможе да ме разубеди дека со грицки, тестенини и благо ке се поправам! Не дека јас јадам многу, неможам да гнетам како свиња и точка. Сум пиела и б-комплекс, пивски квасец(од сите можни фирми), дуовит, синастол и што ли уште не...и нема фајде од ништо...единствена утеха ми е помислата дека кога ке останам бремена тогаш ќе се поправам! мхм... :?:

2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Еве девојки најдов нешто за дебелеење
    http://kajgana.com/zdravje/dieta-za-dob ... kilce-plus

Треба и ние да си направиме тема како форумџикиве што сакаат да ослабат, само ние морална поддршка за дебелеење. :lol:

На vaga95 и butterfly.93 им се допаѓа ова.
  3. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919

Е и јас си имам проблем со поправањето. Не дека сум нешто претерано слаба, се подздебелив, ама пред некој месец бев кожа и коски. И си јадев се што ќе стигнам. И сега малку се подздебелив, но сакам да додадам уште некое килце. Е сега, што не се хранам здраво, тоа е друго. Мрсно, посно, се си јадам.
    И овошје јадам...зеленчук...
    Но, ќе се обидам со ова на кајгана. Се надевам на ефект. БАРЕМ УШТЕ 2-3кг :)

4. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655

Тоа салце ќе ти биде кај стомак, ќе оди се во спојлери, а верувај не сакаш да си во раце и нозе слаба а да имаш стомак и да ти виси салце од страната.
    Најважно е вежбањето за калориите да бидат правилно распоредени и да не излезе целулит.
    Јас овој период ич немам апетит, само спијам и јадам еднаш дневно. А имам приметено ако јадам веднаш кога ќе станам тогаш цел ден јадам повеќе.

* Само што ја отворив темата и почнав да ги читам мислењата веднаш си ја зедов чинијата да го дојадам јадењето кое бев го оставила. :D

5. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Девојки, не прочитав баш се’ во темава.
    Сте пробале со протеин??? Но , секако со конзумација на протеин треба многу физичка активност, бидејќи ако не сте физички активни вишок материи одат во црниот дроб и го оштетуваат.

Протеин и вежбање и јас мислам дека ќе има резултати ;)

6. LadyDaget

LadyDaget Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    23
    ехее и после набилдана :rock: :rofl:

7. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    373
    КОлку долго време ме мачеше овој проблем. Сега е добро, пијам редовно пивски квасец, по 10 таблетки на ден и гледам никако да не скокнам некој од трите оброка.

Секако за да не добијам само сало, пошто гледам да јадам помрсничка храна, обавезно идам на трчање и чат-пат подвежбувам аеробик, колку да не бидам без ич де нели :D Сега за сега се поправив само 3 кила, али за мене е супер, пошто мрднав од мртва точка и тоа ме радува.

8. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Не се многу 10 таблетки? :o

9. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Нема да бидеш набилдана. Ќе имаш атлетско тело со мускули :)
    Треба билдање и билдање за да станеш како вратар хахаха
    Сериозно, ова со протеинов го кажувам зашто пиеше една познаничка и навистина колку-толку се поправи (5-6 кг)

10. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    За физички активни се зема 3 пати по 5 таблети дневно, а за неактивни 3 пати по 2 таблети (така пишува на упатството). Само за жал мене не ми помогнаа. :(

На butterfly.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    ааа ако иде во стомак се ондак боље вака да си останам :lol:
    иначе тоа сакам ја во раце и во нозе да се здебелам :(
    ќе пробам со ова од кајгана па ако биде нешто океј ако не пак океј... :worried:

12. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    значи истиот проблем и кај мене :clap: бев во продавница, купив се од тоа што беше наведено во диетата од кајгана а и плус http://glamstik.mk/questions/dieti/diet ... ene-11938/ овде прочитав дека многу помагаат витамините олиговит така да си зедов и такви, организмот ми е таков што многу брзо ми реагира (брзо слабеам а и брзо се дебелеам) така да here we go 8) да се надеваме дека ќе има резултати...ви посакувам среќа и напредок на сите :*

13. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Јас решив само на диетава да се придржавам без никакви апчиња, пошо се имам испробано и ништо не ме дебелее. Па ќе видиме дали ќе не биде или не. :lol:

14. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    јас све наеднаш...хаха до сега имам пробано само со таблети со матичен млеч или нешто слично беја, првиот пат кога ги пиев се здебелив од ко ги испив ама пак ослабев, вториот пат ништоо, ни грам :rofl: ајде да видиме сега, стискам палци :D

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.931
    Допаѓања:
    81.227
    Ќе ја пробам диетава спомната погоре на статијата од Кајгана, меѓутоа ме интересира со што да ги заменам 3те јајца, бидејќи воопшто не јадам такви работи !? :^)

16. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Ни ја не јадам јајца :puke:
    има некоја замена?! :)

17. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    ^ Јајцата (протеините) можете да ги замените со млечни производи, риба, месо, соја и печурки.

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Panicarka

Panicarka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    19

Радувај се со си слаба..со тек на времето ке се здебелиш..... со годините....јас мислам дека поубаво е да си слаб од колку да се пазиш што да носиш и се останато.... ;) а за апетитот не знам што да кажам....со тоа сум немала проблем...

19. babylove123

babylove123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
    Јас бев многу слаба но пред месец ипол почнав да си јадам по 4 пати на ден и качив 3-4 кила :)
    Многу ми беше на почеток неможев да јадаам толку но со тек на време се навикнав.

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.931
    Допаѓања:
    81.227
    А колку калории дневно му се потребни на организмот?
    И каде да најдам кој продукт колку калории содржи - ќе си ги бројам, морам да качам некое кило плус. :^)