Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    Како да покачам уште некое кило?

Па вака....слабичка сум :$ :@ и сакам да покачам уште некое килце...висока сум 152 а тешка 42 кила -.- па мислам дека треба да покачам уште некое килце да бидам барем 45-46....дај кажете ми начин некој рецепт или слично....Ве моламмм!!! и благодарам однапред

На Emma.A му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524

јади.
    -и да не отварајте нови теми пред да ги погледнете сите ;) поздрав :*

3. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936

Па за твојата висина си таман. Јас сум 164cm. а 46 кила. Е јас сум слаба, не ти. И имаш други теми за дебелеење.

4. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18

не видов друга тема па затоа ја отворив..

5. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    И јас го имам овој "проблем" никако неможам да се здебелам ма ниту едно кило, по 5 пати на ден јадам но имам премногу брз метаболизам и ништо не се фаќа на мене .. јада мбуквално се, и пак нема резултати, совет?

На stefigirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Таа табелата што ја постиравте
    http://www.building-body.com/tablicni-prikaz-nutritivnih-vrijednosti-hrane.html
    , беше на српски, и не го разбирам тој јазик толку :tmi: , би било добро некој да постира некое на мк или барем на англ. :$
    Туку, да ви кажам за моето искуство со обидите да се поправам. Се обидував да јадам почесто, јадев речиси се што е спомнато тука, ама сепак ништо. А преку рамазан, значи за еден месец, качив 9 килограми. Мислам разликата е во тоа што јадев урми... а многу јадев. :D Знае некој можеби да не беше тоа, колку калории содржат? :?: И совет некој, како да не ослабам сега, бидејќи другите ја забележуваат промената, а јас сакам уште 7 килограми да се здебелам. :)

7. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    2.267

Се согласувам со Лин- за висината си тамам. И јас сум висока некаде 165cm а сум тешка 45kg.

Но ако сакаш да се поправиш еве тема dieti/kako-da-se-popravam-t179/ ;)

8. nake-mirce

nake-mirce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    4
    site mi vikat treba da se zdebelis :o ponekogas pa i sama si mislam deka treba :o имам 20 год а висока 168 53 кг....сто мислите??

9. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    За сите што сакаат да се здебелат, мислам дека најпаметно е да одите да се консултирате со нутриционист. Не е решение, а богами не е ни здраво да се јаде се што се стигне, вака барем можат да ви кажат отприлика што и како би помогнало а притоа и да не е штетно за организмот :)

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.934
    Допаѓања:
    81.235
    Не е работата да кажеме ние што мислиме, дали треба да се поправиш или не.
    Тоа треба сама да го знаеш, а секое гледање на твоето тело во огледалото би ти го дало позитивниот или негативниот одговор.
    Значи, доколку ти самата мислиш дека си слаба - гоу ахед, доколку мислиш дека си таман, wtf би ти биле потребни килограми + ? Не е некоја голема филозофија, впрочем, сите сами си знаеме дали имаме вишок или минус килограми, ама или свесни сме, а не сакаме да си признаеме, или ''ненамерно'' си бараме мислење од сите, па очекуваните одговори се спротивни од реалните, ама се правиме ко да не ги слушаме баш кога најмалку ни одговараат. :x

Инаку, да се вратам на мојот ''проблем'' - дали е до мене, или овие варирања на температуриве и климата ви влијаат и вам ?
    Мене периодов ич, ама буквално ич не ми се јаде и не пивски квасец, ами ништо не помага.
    Ајде некое чаре за отварање апетит, бидејќи вака ништо не бидува - ослабнав скоро 2 кила, а имав качено некое + во изминатиов период - значи немам среќа бре, ауу! ]:)

11. Emma.A

Emma.A Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Ја си јадам нормално по 2 леба на ден и шо најдам у фрижидер и сеуште имам 41 кило ни погоре ни поделе не идам -.- некој совет да се здебелам хаа? :P

12. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    епа со лебовите ништо неправиш :) почни да јадеш месо, али јас би ти препорачал стек(мин 300гр дневно), шпагети и макарони (во изобилство, почни да се давиш у нив :P) и кога ке седнеш да јадеш немој да се прејадуваш туку по малку и имај си едно 6 оброка дневно :)

13. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Без вежбање а само со јадење леб ништо не правиш, во најдобар случај ќе се здебелиш ама салце ќе си качиш :).

Читни тука и почни да правиш план за тренинг и правилна исхрана :).

dieti/kako-da-se-popravam-t179/270.html#p711079

14. ogledalcepp

ogledalcepp Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    pomos kako da se zdebelam

zna4i imam probano so pijanje na vitamini ap4ina za podobruvanje na apetito no nikako ne mozam da se zdebelam jas jadam normalno ne da re4am ne jadam po 3-4 lep4ina na jadenje po nekogas mi se slu4iva da nemam apetit ama toa mu se slu4uva na sekogo na ova vreme sum bilai kaj nutricionist mi daval dieta ama nis od to ve molam za vase mislenje po4nuvam da stanuvam anoreksi4na rebrata da mi se gleda a imam samo 21 godina a imam 42kg a visoka sum 157 :( :( :( :( :( pomognete mi ve molam

15. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    848
    Ќе се здебелиш со тек на време,не знам друго што да ти речам :D И јас ја имам истата мака,дури и полоша сум.Порано имав некои глупави анорексични мисли во главата и се направив костур во вистинска смисла на зборот.Сега си јадам нормално,разновидна храна ама пак не можам да јадам многу количински,затоа се трудам се почесто и поразновидно. Нагло се извишив во рок од околу 1 год,од 157 на 166/166.5 цм. Инаку имам негде 44 кг што е мизерно во споредба со висинава.Идеално би ми било околу 54/55 ама јас и со 50 ќе сум задоволна :)

16. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Имаш 42кг а си висока 157цм...
    Јас имам 46кг а сум висока 170цм...
    Тоа е се до организмот... Јас имаше периоди кога се симнував до 20/21 кг (од 7-мо/8-мо до 3-та средно). Не дека не јадев, едноставно не ми се јадеше, немав апетит...И сега не сум поарна истата сум.
    Пијај витамини, не се откажувај бидејќи не се може толку лесно да се врати во нормала...Па јади и покалорична храна но не го изоставувај овошјето и зеленчукот...

17. Kalina1

Kalina1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    37
    Krkni pred legnuvanje po 100 grama cokoladce, plus lep so ajvarce i koka kola i taka nekolku meseci ke vidis kako ke se zdebelis.
    Jas nemozam da oslobam od toa nokno jadenje, cel den nisto ama vecer vo 10 koga ke legnat decata pravam popis vo frizider. :D

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Баба ми е покојна, инаку ке те пратев кај неа на една недела. Сите не има истовено како гудиња :(

Прикачени фајлови:

19. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    А беше на лекар? Што ти кажаа ако си била? Дали имаш некои промени на кожата? Дали имаш промени на лицето,од пубертет па наваму (смалена уста,вовлечена брада) слаба циркулација, помодрување на прстите при ниски температури?
    Вака од ракав би ти препорачала витамини од Б-комплекс (или пивски квасец-слично е), јади храна од органско потекло( ги има сите витамини и минерали и е многу калорична), јади суво овошје, џем, брза храна, избегнувај кафе и цигари...Постепено навикнувај го организмот на ваква храна... И не се опседнувај со тоа да се здебелиш, едноставно резултатите не можат да се видат преку ноќ. И ако се одлучиш на ваков експеримент проверувај ја крвта(триглицериди и холестерол) за да не направиш беља :)
    На крајот на краиштата, прифати се таква како што си, едноставно сите луѓе имаат различна "брзина" на организмот, важно еда се сакаш себеси и да се чувствуваш убаво во сопствената кожа.
    гуд лак :)

Anex: од овошје најкалорично е грозјето, банана, суво овошје
    од меса : свинско
    тестенини и леб (не се многу калорични)
    Од зеленчук : компири (пржени за екстра калории) :)
    Јади кикиритки,бадеми, лешници, кондукторски производи
    алкохол (најкалорични се жестоките пијалоци како водка, џин, шток, коњак)
    слатки, чоколади

20. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Јас ќе ве замолам да се воздржите од вакви глупави (се извинувам) постови.
    Никој не сака да се поправи со сало и стрии! А со јадење чоколади и други високо калорични храни како пржени компири, брза храна и слично, тоа се добива. Плус и штетни се многу.

Кажано е многу пати. Само вежбање и редовна исхрана во поголема количина по можност да биде здрава исхрана. Со седење пред телевизор или компјутер и јадење секакви глупости што ти дојдат при рака, само може лошо да си направиме.

На Mishela, angelce1 и macysh им се допаѓа ова.