Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. Down-Town

Down-Town Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Gejneri se eden vid hemija koja a koristat Body bilderite Tie se ap4inja. no mislam deka ne e resenie so gejneri

2. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    И велите пивскиот квасец добар е, а?

3. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    За поправање не се препорачува трчање, вежбање на справи кои се наменети за оние што сакат да ја намалат тежината, аеробик и сл. Се препорачуваат вежби со тегови.

4. ivann

ivann Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    1.во 1 тегла мед
    стави 4 супени лажици семе од Коприва и исцеди 1 лимон.
    секое сабајле прво ќе го промешаш и ќе јадите по 1 лајца.
    2.Пивскиот квасец нормално дека е добар и помага во поправањето
    3.Сигурно вие внесувате многу вода преку ден?
    ќе пробате да ја намалите количината на вода.
    тоа е многу важно.
    ова што ви го пишав делува 90%
    Девојками беше слаба, и крвта му беше мн слаба,
    веќе 2 месеци крвта му е мн. подобрена и е поправена газина ова она.. :inlove:

5. orinoco

orinoco Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    88
    самошто купив дигитална вага, се надевам дека ќе ми помогне да ослабам мотивирајќи ме преку постепено намалување на броевите , ха , ха

6. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Предлог дневно мени

- 1 литар млеко
    - 3 јајца
    - 150 грама младо сирење
    - 100-150 грама црвено, бело месо или риба
    - 200 грама житарици
    - 500 грама зеленчук (50-100 грама мешунки - грав, грашак, боранија)
    - 50 грама јаткасто овошје (кикиритки, бадеми, лешници, ореви)
    - 50 грама суво овошје
    - 100 грама свежо овошје

Утрото започнете го со здрав појадок. Одберете тост од полубел или црн леб, путер од кикиритки, јајца, полномасно млеко или ферментирани производи од полномасно млеко како јогурт, кисело млеко или павлака.

Попладнето започнете го со здрави и хранливи грицки како јаткасти плодови и сушено овошје. Исто така, цело време имајте подготвени оброци богати со белковини за секој момент да имате нешто при рака да грицнете.

Ручекот и останатите оброци нека бидат извор на протеини, „зачинети“ со риба, црвено и бело месо и зеленчук. Салатите ќе ви овозможат многу витамини, додека скробот од компирот и пченката ќе ви донесе поголем број на калории. Здравите јаглени хидрати внесете ги преку оброци од овошје, а омега-3 есенцијалните масни киселини внесете ги преку туна, лосос, ленено семе и ореви.

Млекото, јајцата и путерот се состојки во исхраната кои се препорачуваат за здраво дебелеење. Поради заситените масни киселини, путерот ограничете го на 30 грама дневно, а почесто користете путер од кикиритки или сончоглед.

Млекото е покалорично ако го засладите со мед, јаворов сируп или чоколадо во прав. Обезмастеното млеко во прав додавајте го во млеко (2-3 лажичиња во шолја млеко) или во сите оброци каде нормално користите млеко.
    Јајцата вклучувајте ги во сите супи, преливи и десерти, а маргаринот или путерот додавајте го во секој оброк, намачкан на леб, двопек или крекери. Оцетот и маслото во салатите заменети ги со погусти преливи и дресинзи.

Веќе сте слушнале дека пивскиот квасец е исто така извор на здрави калории, затоа вклучете го и него во исхраната. Растворете две лажичиња пивски квасец во 2 децилитри јогурт како ужина или во последниот оброк. А посветите внимание и на овошните сокови и соковите од зеленчук.

Јас од денес ќе се хранам според ова. Ако има некои резултати за недела-две ќе ви кажам :)

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.240
    ^ Од горенаведеното не јадам само јајца, алергија ми прават.
    Некоја идеја со што можам да ги заменам ? :^)

8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.765
    Допаѓања:
    25.114
    Извинете што ќе бидам оф топик, ама веќе смешно ми станува што истите сме на темава веќе колку време и никаков напредок еј, никоја до сега не пиша дека се поправила асално неколку кила.
    Кој грев сме :lol:

На LoVeR и butterfly.93 им се допаѓа ова.
  9. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Mishela немам поима
    иначе тоа за пивски квасец земи од овие
    http://www.esensa.rs/dokumenti/betavite ... mpleks.jpg
    и пиј од сабајле по едно :)
    MandyLane јас се поправив 4 кила али ми смачи и сега пак почнувам :)

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.240
    Ќути аман, таман ќе ми тргне ќе качам 2-3 кила и оп - грип/настинка/тралалајка пак ќе ги симнам. :(
    Тешко мене ако до мај не качам 5-6 кила. :D

11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Значи пиев и пивски квасец, Олиговит, Б-комплекс, Б6 итн. и ништо досега не ме здебелило, колку што ме здебели јадењето-многу јасно!
    Редовно, по малце и по неколку пати на ден, па еве ме за еден месец качив 7 кила. Задоволително...:lol:

На Feminkaa и MandyLane им се допаѓа ова.
  12. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    јас сум слабичка и долго време барав решение за овој проблем,што се не пробав и верувале или не одкако почнав да пијам таблети за пазење се попрвив цели 7 кила за 3 недели :clap:

13. anste

anste Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    127
    Готово луѓе ја се откажав.Ми останува уште да почнам да идам во црква и да се молам за да се здебелам. |(

На LoVeR и MandyLane им се допаѓа ова.
  14. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    anste немој!
    Прочитај ја диетата што ја напишав една страница поназат и пиј пивски квасец ќе се здебелиш.
    Чим јас успеав 4 кила да се здебелам и ти ќе успееш :)

На anste му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anja123

anja123 Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    па вака! ќе може да ми кажете дали имам нормална килажа според висината,висока сум 168цм а имам 51кг?? :P

16. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Па јас како што знам нормална килажа е висина - 10 = тежина. Во твојов случај 168 - 10 = 58 кг

17. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Ја ипак мислам дека ти е нормална тежината. И јас така,ако рачунаме -10 од висината би требало да сум 54 кг, а јас имам 47 :) Супер ти е тежината според мене ;)

18. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936

И јас најверојатно.

Почнав со пивскиов, ама не гледам никаков напредок. Мислам дека никогаш нема да се здебелам. Кога ништо не ми се фаќа. И кога ќе се пренајадам, ме боли стомакот, мислам дека ќе експлодирам.

Ама ако, кој ми е крив. Ко мала ништо не јадев, по цел ден. Ме молеа дома. Веќе организмот ми е навикнат, па ни пубертет ми помага, ни ништо. Ко на стомакот дупчиња да имам. Том и Џери's style :D

п.с. Си се молам јас веќе :D

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366

Какви таблети? за пазење?

20. MysteriousG

MysteriousG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    28
    Јас бев многу слаба и почнав да јадам по често и не испуштав ниту еден оброк и со самото тоа што внесував редовно храна ја качив килажата но мислам дека од апчињата Б- комплекс ми се зголеми апетитот затоа што претходно немав многу голема желба за конзумирање храна искрено кажано а тој период кога си ја качив килажата ги пиев овие апчиња ... :) :)