Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Извини Маја тек сега го гледам коментаров. Сирупот го најдов случајно, јас во аптека барав нешто за имунитет и ми го препорачаа овој. Како што кажав, на природна база е, на мед и прополис и нема гаден вкус. Се пие 2-3 пати на ден по 1-2 лажички и одма има резултати. Околу 400 денари мислам дека беше јас испив едно шише и еве 2-3 недели не го пијам, а со тежина стагнирам. Сега од наредна недела пак ќе си купам а го нема во Зегин, јас го купив во една аптека во Буњаковец.
    Кога почнав да го пијам, одма накачив две кила и живи радости бев, па после неколку дена од презафатеност немав време за јадење, а имав апетит мислиш трудница сум и си се вратив на старата килажа и на крај пак се поправив едно кило. Сакам да ти кажам дека прв пат од сите препиени ствари во цел мој живот наменети за дебелеење, од сирупов најбрзо се здебелив.

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    кравче има 2килца плус ^_^ ^_^ ^_^ сеуште не е доволно, зашто ја поминав долната граница, ама битно почнав да одам нагоре ^_^ ајм хепи ^_^

На MandyLane, Mishela, marama и 4 други им се допаѓа ова.
  3. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Aj нека ни е со среќа :clap: Сите 2 килца се здебеливме :wasntme: Овај ајварот апетит ми отвори :D

На kravce и maryJ им се допаѓа ова.
  4. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Се здебелив 1-2 kg и не ми отидоа во стомак :rock:

На kravce и butterfly33 им се допаѓа ова.
  5. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Јуху 45 кг. ^_^ Ми се исплати `трудот`. Ми олесна си мислев дека ќе се вратам на 35 кг. што е многу малку за моја возраст. Али невр мајнд битно се здебелив сега фраерка у маало. :rofl:

На sweet-star, butterfly33, GarpovaV и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Od napred se izvinuvam za latinicata ama nemam momentalno mak. podrshka. :)
    I jas ja imav istata maka kako site vas, so 44 kg za mojte 1.65 bea premalce, od S pantoloni dojdov na XXS. E sega jas koga ke pochnam da jadam se shto jadam mi odi vo stomakot, ama ima veke skoro 2 meseci kade shto pochnav da odam v teretana i gi zgolemiv obrocite, i ima golemi rezultati, 5-6 kila sum popraena ama ne e se vo stomakot, nozete i zadnikot mi se vidno popraveni. Vo teretanata instruktorkata mi napravi programa za klavanje na masa i sega zasega se odi kako shto treba, isto taka piev i mass gainer, ispiv 1 kg koj mi traese za 20 dena. Pa moj sovet e ne samo jadenjeto tuku i vezhbanjeto mozhe mn da vi pomogne za da se popravite. Pozz i se najubavo na site.

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Мислам дека во вакви ситуации доколку не успее човек сам да се поправи наодредени начини, доколку му дозволуваат финансиите убаво е да се проба кај нутриционист.

8. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Сноу, јас имам пробано со нутриционист...ии... не бива работата :D
    Не, имаше резултат првите 2 недели, односно во почетокот, и толку. Тоа беше.
    Супер беше нутриционистот, ми дадоа листови секој ден точно што и кога да јадам, али тоа како професија му доаѓа, едноставно нема шанси да се постигне се како што е пишано, ниту пак отприлика.
    Треба секој ден цел ден да седиш дома зошто на секои два саати имаш да јадеш и тоа различни работи.
    Друго, што вика татко ми, треба да имаш кувар. Секој ден салата, различен ручек и тоа ручек асален што бара време да се зготви...мајка ми скоро секој ден прави ручек..ама ова е просто премногу :worried: да има вработен некој да ми готви постојано, разбирам, али и моите се преокупирани со работа, неможе мене потполно да ми се посветат.
    Башка што реков треба цел ден дома да си.. а јас кај? Со факултет, со фитнес, со јазици?

Не велам дека е невозможно, али навистина е презахтевно

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    Причини поради кои се дебелееме:
    НЕКОНТРОЛИРАНА ИСХРАНА
    Обично не сме свесни колку нездрава храна внесуваме во текот на еден ден. Ако сакате да знаете колку храна сте внеле во организмот, на ливче запишете си сè што сте изеле во текот на денот. Тоа не е броење калории, туку контролирање на нездравата храна (грицки и слатки) кои се магнет за тежината.
    ЖЕНСКА ГЕНЕТИКА
    Ако Вашата мајка накачила многу килограми додека Ве носела во стомакот, и тука може да се бара причината за вишок килограми. Истражувањата покажуваат дека постои голема веројатност жените кои накачиле премногу килограми во текот на бременоста да имаат деца кои ќе бидат склони кон дебелеење.
    НЕДОСТАТОК НА ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ
    Многу добро знаеме дека со вежбање се топат килограмите. Луѓето кои физички не се активни, не можат да ја потрошат ниту основната дневна количина на калории. Вежбањето, освен што е добро за здравјето, го забрзува метаболизмот и ги топи килограмите.
    ПРЕСКОКНУВАЊЕ НА ПОЈАДОКОТ
    Метаболизмот буквално функционира како автомобил. Ако нема бензин, не тргнува. Појадокот е еден вид гориво кое на метаболизмот му ја дава потребната сила и енергија за стартување на работата и согорување на храната и мастите. Нутриционистите препорачуваат појадување еден час откако ќе се разбудите.
    АЛКОХОЛ
    Ако имате проблеми со намалување на вишокот килограми, избегнувајте го алкохолот, посебно после ручекот.
    НЕДОВОЛНО СПИЕЊЕ
    Неправилното спиење доведува до неправилна исхрана. Најновите истражувања покажуваат дека лишувањето од сон може да доведе до зголемување на хормонот на стрес (кортизол), кој го поттикнува апетитот. Доколку се борите со килограмите, спијте барем седум часа дневно.
    ХОРМОНАЛНО ПОРЕМЕТУВАЊЕ
    Проблемите со хоромоните може да предизвикаат зголемување на телесната тежина. Тироидната жлезда е мала жлезда која се наоѓа на вратот (под Адамовото јаболко) и ја контролира функцијата на метаболизмот. Ако се намали нивото на хормони на оваа жлезда, метаболизмот се забавува, а тоа може да предизвика зголемување на телесната тежина.
    СТРЕС
    Многу е потешко да изгубите некој килограм ако постојано сте под стрес. И во овој случај телото ослободува кортизол кој го стимулира гладот. Дури и кога не сте гладни, стресот стимулира некои чудни желби кои најчесто ги исполнуваме со непотребни грицки. Ако се најдете во таква ситуација, излезете и прошетајте малку на воздух.
    ПРЕМАЛКУ ЈАДЕЊЕ
    Ако внесувате помалку од 1200 калории дневно, организмот го изгладнувате. Резултатот е забавен метаболизам, кој го забавува согорувањето калории.
    ЛЕКОВИ
    Лековите може да предизвикаат неконтролирано зголемување на бројот на килограми. Различни лекови, посебно оние кои се користат за лекување на инфекции или лекување депресија, влијаат врз зголемување на телесната тежина.

10. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    Ако може да ми кажеш каде одиш на фитнес и која ти беше инструкторка? :) Мене добро би ми дошле 5-6 килца, јас сум 1.67 на 47 иста разлика ко ти шо си била иако сега од коа ги откажав цигарите видно ми е зголемен апетиот и јадам ко ненормална ама несакам да се здебелам во сало сакам мускулот да го здебелам

11. butterfly33

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Во добра насока сум тргната :D :dance: Јадам, вежбам, ама имам качено некое килце.
    Пресреќна :wasntme:

На SparkyAngel, MarchelineAmaru, kravce и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.016
    Допаѓања:
    81.357
    +2 килца додадени на мојата досегашна скромна килажа. :wasntme:
    Мене искрено, не ми беше баш верно дека сум се поправила, ама мајка ми ми вели сета таква изненадена - „ Аман бре дете, фармерките тесни ти се позади, ти се знае задницата. ^_^
    Имам газе бре, не ми се верува колку можат да сменат две кила. А сметајте на тоа, дека две недели имав полагања и учев и се нервирав како ненормална. И јадев во неограничени количини. :rofl:
    Одиме понатаму, до Нова година уште две-три и ќе личам на човек. :party:

На T.e.d.d.y, kravce, SparkyAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  13. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    И јас јадам како луда по милион пати на ден и имам 2 кг плус. Ама знам дека нема да ми бидат за долго време, ова дека се преоптоварувам со тоа многу да јадам, кога ќе ми здосади од јадење знам дека ќе се вратам по старо. Ама до тогаш ќе бидам среќна :)

На kravce, SparkyAngel и butterfly33 им се допаѓа ова.
  14. butterfly33

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Женски, во добра насока оди планот за дебелеење? ^_^

15. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Браво! Мило ми е за вас. Инаку кај мене се по старо, иста килажа од 45кг мислам дека нема да мрднам никогаш, кога сум под стрес на нервна база немам апетит... :( џабе и б12 и се... уште да почнам да вежбам ми остана опција

16. butterfly33

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    ^
    Мислам дека и голем фактор за +неколку кила кај мене е вежбањето. Некако имам поголем апетит, подобро се чувствувам, правам вежби за зацврстување. Пробај колку што можиш да јадиш, да вежбаш, а внесувај и здрава храна, па можеби ќе има резултати :)

17. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Секое мислење, ме мотивира да внесувам храна во организмот :D . Добро се држам сега за сега. Целта ми е за нова година да не личам на костур, и да имам обравчиња бре. Инаку и јас забележувам разлика кај фармерките. Пред да не распуштат т.е. летото, ги носев со каиш, а сега ни каиш ни ништо. :)

18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Кај мене фактор имаше зголемување на апетитот наутро. Секое сабајле јадам по една лажичка малтекс, на работа земам некое овошје јаболко, портокал, мандарина... (ги исклучив бананите, зашто бананите некако држат) и чај и пред 9саат веќе сум гладна :) Вежбањето, поради обврските, го оставам за навечер, а после вежбање обично само овошје ми се јаде, нешто лесно.
    Јас си добив уште едно килце :geek: ми се распредели некако, не ми е се во стомакот, фала Боже :D најверојатно поради вежбите.

На Mishela и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  19. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Заборавив да надополнам, дека без витамински апчиња, и такви ствари потешко дека ќе качите килце.
    Јас пиев 2-3 недели Б-Комплекс. Првата недела, земав по три апчиња на ден. Пред појадок, пред ручек и пред вечера. Од втората и третата на ден земав по две. И секако веќе желудникот ми се научи на големо количество храна. :)

20. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Hа мене пак не ми помага Б-Комплекс го користам веке 2 недели ни ме тера да јадам повеке
    значи апетитот ми е ист :)