Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Како сте девојки? Има некое ново килце плус? :) Јас не се мерам до пред Нова година, ептен се опседнав со вагата :D
    марама со јајцето... :x нечу бре :D па и 10кг наеднаш да ми даде...не не не :D

2. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.774
    Кравче, како сме ич не прашувај, и јас како и многу овде во зима т.е. за време на празници јас слабеам,наместо обратно. Мал милион слави има периодов,јадење колку ти душа сака, ама има и колоквиумски стрес и јас одам надолу. :(
    И сум без коментар, ама гледам не само јас, слабо со позитивни резултати на темава, ич не сме активни.
    Ама кажав и претходно, дигнав раце, каква сум-таква, се тешам со фактот дека ако ништо друго можам да јадам колку сакам и што сакам, шанси да се здебелам се рамни на нула, па вака си уживам во храната без грижа на совест... А што друго...
    Само се повторувам овде,ништо ново нема да се каже.

Знам дека треба поактивно и вежбање, ама кога ќе кажам дека немам време и немам услови навистина го мислам тоа.

А она од марама советот, верувам дека е ефикасен, мене како помала баба ми успеа да ме поправи неколку кила со тоа што ми даваше да пијам живо јајце со млеко, и тогаш вкусно ми беше, ама сега не верувам дека би ми пропаднало...башка термички необработени јајца? Не, фала.

Тоа е тоа жени. :)

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Знам како е, и со предавањата башка и изборот на храна. Немаш некое определено време за квалитетен оброк, а и да имаш на факс не се наоѓа квалитетен оброк за жал, па се завршува на тоа дај нешто набрзина да прекаснам. Ајде празници идат...и полни трпези и дома, нема предавања, колоквиуми завршени...може ќе има нешто да се пофалите :)

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Колкy качив, на толку и си останав - повеќе нема.
    Ај среќа барем, задникот ми остана така помесест, ако можам да го наречам таков. :D
    Немам време да јадам, а кога јадам, количински внесувам многу, ама нели во не доволно оброци.
    Да јадам секој ден по три-четири пати ќе биде супер, ама имам премногу обврски и премногу за учење и понекогаш дури и останувам на два оброка. :|
    Среќа не сум ослабната, инаку немаше да се помирам со ова.
    И јас се тешам дека идат празници и дека ќе јадам во мноооооогу големи количини. И ќе ги немам стресовите со колоквиумите, се надевам ќе одржам режим. :sweat:

5. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Богами слабо резултати кај сите :D менди..какво откажување? нема откажување..(и ја знам така преку глава да ми дојде и да се откажам ама сега не.ми имаат дојдено тие борбените црвци :devil: ) Нервози, не нервози, нема откажување. И јас се радувам што немам симнато многу..ми стојат уште тие летните..време за јадење покрај факултетов и обврскиве многу нема..за жал.. :( али ќе се потрудиме... јас удрив јако сега..ем вежбам доста силно на фитнес..удрив и силно на храна сега..и во вечерните часови си поткаснувам се повеќе и повеќе..ќе биде..трпение, позитивни мисли, и ќе биде. :) Брее што сум оптимиста, ретко јас вака, јас сам ти највечи песимист али ете.. :D

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Најдобар начин за да се покачи некое килце плус е јадење на тестенини,млеко,бисквити.
    Проверено :!:

На bubuce и london-girl им се допаѓа ова.
  7. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    Еден дечко пре слаб беше и го гледам сега после некое време здебелен ама баш онака супер и одма го прашав што има направено. :lol:
    И ми рече дека секое сабајле на гладно срце т.е. ништо пред тоа да нема јадено пие домашни протеини еве рецепт
    едно Јајце само жолтото се бие многу и се става со чаша со млеко ама да биде малце топло и една јажица мед, можеш и какао за вкус.
    Јас денес пробав и јајцето не се познаваше ич како само млеко да пиеш, па ке пишам резултати. :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    :clap: Ајде чекаме резултати, ако има сите почнуваме да пиеме :rofl:

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Јас ич не можам да поднесам јајце. :worried:
    Како мала ми бутаа мајка ми и баба ми и имаше резултати, ко бумбар бев за прв пат во животов, :D
    ама сега никако не би се осмелила да пијам ваков бучкуруш, ух. :sweat:
    Стварно не се осеќа дека има сматено јајце во млекото ако на пример, ставам и Несквик внатре? :?:
    Мене вера не ме фаќа. :|

10. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Сто посто не се осеќа јајцето,имам пиено кога не можев никако да се поправам.

11. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    И имаше резултат,се поправи?
    Јас досега пиев Б комплекс,имав апетит,но килажата е иста...не сум мрднала од 45 нагоре :(
    Од утре планирам од ова со јајцево да пробам па се надевам ќе има ефект.

12. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Имав резултат,ми се отвори и апетит и се поправив.
    А сега сакам да ослабам :lol: :lol: :lol:

13. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Камо да дојде и тој ден кога и јас ќе сакам да ослабам :lol:
    Значи се можно имам пробано и пак ништо. Сега ќе пробам со јајцево па ако има резултати ќе ви пишам :)

14. mac22

mac22 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    povise da jades mrsnicko

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    Tе разбирам потполно првиот пат не го имав изматено јајцето како треба и не само жолтот цело јајце бапнав и беше грозно и повраќав, ама само со жолтото и добро избиено ич не се познава и плус ако си ставиш и несквик дури и вкусно ке биде :D

16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Не не не не не не не :D фалете ги вие јајцата колку сакате, јас тоа не го пијам :D

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  17. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Пивски квасец ... мене ми помогна. Во него има многу витамини а и ти се зболемува апетитот

18. Lahaliva

Lahaliva Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    317
    Ама работата е на здрав начин да се поправиш :!:

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  19. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Kravce јас ти викам пробај. Мрзам јајца али сега пред пола саат и реков на мајка ми да ми измати жолчка и млеко топло ми стави и лажичка мед. Не се осеќаше јајцето ич. Чим јас го испив можеш и ти :)

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ама јас млеко не пијам :) освен ако треба да го мешам со јогурт :D
    иначе, и така се поправив 4кг без јајцето...мислам дека ќе продолжам без него :D

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.