1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. blabla0000

blabla0000 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    1
    Пивскиот квасец каде можам да го најдам и колку е ???

2. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559

Јас имам видено ви Веро најздоле има продавница за такви работи, немам ни јас купено ама цените се различни, имаш поскапи и поефтини, зависи, од 1000 ден. па нагоре, инаку да мораш да вежбаш ако ги пиеш

Во аптеките го има, има помало пакување и поголемо ама не е скап, околу 100 и нешто да е големото пакување, не ме држи за збор.

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blabla0000

blabla0000 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    1
    Ima li efekt od nego ??

4. ZaljubenataBe

ZaljubenataBe Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Како за брзо време да се здибелеам?

Девојки во последно време ослабев премногу.. како за брзо време да дојдам барем до 60кг ..сега сум 50.. премногу сум слаба сите така ми велат ...? :@ :@

5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Јади повеќе :!:

6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Како за брзо време да се здибелеам?

Навлечи се на чизкејк...ќе скокнат килограмите одма.

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Што ке ти е тој луксуз сега,знаеш и самата дека денес храната е скапа работа,знаеш ли кој товар ке им бидеш на родителите,мислам финансиски,до вчера си јадела помалку и сега одеднаш треба повеке да јадеш,јас би те советувал да ги прашаш родителите со колкав буџет располагат,кога тоа ке го дознаеш те молам сподели го тука со нас и ке ти кажеме што и колку да јадеш,калории,протеини во комбинација со овошје.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ZaljubenataBe

ZaljubenataBe Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    моите ми велат да јадам повеќе! но јас само сакам да јадам тостови пица бурек.. нешто купено не јадам дома што ми готват.. и затоа ослабев... само во школо јадам и дома ако јадам ептен малце и тоа.. некои на моја возраст јадат по 4 пати на ден.. и тоа здрава храна но јас неможам така се навикнав.. и не јадам никакво месо, или манџа.. :@ ..што да јадам ќе ми купат за да се поправам..? :@

9. NewProudMama

NewProudMama Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Цел живот сум мнооогу слаба и многу се мачам да се поправам. Многу се израдував кога забременив и кога се поправив малку ама за жал краткотрајно беше, после пораѓај одма си се вратив на старата килажа.Незнам веќе што да направам...и витамини пијам многу и навечер се трудам да јадам, ама стварно ми е тешко, неможам ништо да ставам во уста после 8 навечер. :doh:

10. Anonimna123456

Anonimna123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Општи прашања

дечки некој ако може да ми каже некој совети за да се здебелам , затоа што се сметам како многу слаба, некоја храна или сл.. и во истовремено начини за да се извисочам малце само да не е кошарка затоа што никако не ме бидува во тија спорт а богами и не сум некоја спортска душа .. па затоа ако некој знае ве молам за совети ..pozz :* :*

11. mjaau

mjaau Нов член

Се зачлени на:
    27 февруари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    И јас сакам да се здибелеам повеќе вo последно време многу сум слаба..:@ ..не јадам многу само во школо ако јадам и дома еднaш но тоа само навечер и толку.. но не јадам многу.. месо никако, манџи никако само тост дома си правам и во школо исто... од благо се качуваат килограми.. па дали ми е добра идеата да јадам благо во школо а не тост или пица..? :@ :@ ..што мислите?
    иначе прочитав дека од пица се здибелувало повеќе и од газирани пијалоци..:)

12. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    јас во животот сум била и многу слаба и дебела. прво бев многу слаба и навистина имав голем проблем, ниту алишта можев да си најдам ниту тоа што ке го најдев ми стоеше убаво... и после почнав да јадам повеке благо, газирани сокови и мрсно a пиев и рибино масло и се поправив. откако се поправив сакав да ослабам :) бидејки се поправив повеке од што треба, но тоа ми идеше многу лесно и сега сум таман :)
    заклучок: многу е полесно да ослабеш отколку да се здебелиш, кој не осетил, не знае колку е тешко да буташ јадење со сила кога не ти собира желудникот, едноставно немаш место за повеќе. а за слабеење е многу полесно, само да се концентрираш да јадеш колку што ти се јаде, а не да буташ од лакомост како да ќе нема утре:)

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lilybeth

lilybeth Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    И мене мие многу криво што ослабев... таман си бев едно време и стварно онака бев задоволна , сега некако не се чувствувам толку привлечна ,пред некое време малку одмалку се здебелив а пред тоа ужасно изгледав ни 42кг немав и сега еве па ослабев , но не како 1 пат , почнав и со фитнес , се трудам да јадам , но прекрасниот апетит некако ми го снема , се јадам со сила , или ке ми се јаде мислам дека многу можам да изедам а со ептен малку ке се заситам, веројатно од стрес не можам ниту да јадам , ниту да се здебелам , а немам некои да кажам ужасно нерешливи проблеми па да сум под стрес , размислував да земам некои апчиња за имунитет што се тие , нели го зголемуваат и апетитот некои од нив , па ке видиме . Велат сите јади брза храна , тосотви ова она , ама мене не ми е целта јас да се здебелам и да имам масни наслаги , туку сакам на поздрав начин да се здебелам и истовремено да се затегнувам со вежби .

14. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Здраво друштво! Јас да се пофалам од пред 3 недели пијам едни витамини матичната што ми ги препорача (Имуникс се викаат пишува на опаковката дека содржат спирулина и пивски квасец, збогатен со селен на природна база) и татаааааам не ми се верува дека ЈАСС имам апетит, и цело време дека сум гладна :D Не се качувам на вага да не се разочарам дека нема поминато цел месец. Ама ако нека ми потрае апетитов, килажата сама ке си дојде ;)

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.882
    Допаѓања:
    81.150
    Јас ќе почнам да пијам Б-витамини, онака зашто ми смируваат нервоза и стресови и се чувствувам поздраво. Мене не ми требаат таблети и додатоци за отварање на апетит - си го имам во неограничени количини, добра ми е и крвната слика, сосема сум здрава ама навистина не знам зошто ми е толку тешко да накачам на килажа ?
    А не можам повеќе да ја зголемам храната количински - ми ствара потешкотии во желудникот. :sweat:
    Најдов некои „диети“ за дебелеење, ама ете гледам има јајца варени кои јас не можам да ги јадам.
    Моето прашање е: со што да ги заменам јајцава? Знам дека се протеинска храна, ама навистина не ми пријаат и не можам да ги јадам, па сакам да ги заменам со нешто друго.
    Предлози?

Ако некогаш го соберам сево ова - ќе ви пишам. :D

16. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    На kravce, MandyLane, SparkyAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Хелооууууу дечки . :hai:
    Вежби некој за обликување на телото ? Јас сум така малку ситничка и слабичка сакам да почнам да вежбам?

18. erzebet.00

erzebet.00 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

http://www.youtube.com/watch?v=lOZDN1UnZ9U
    Јас сум многу ама мнооогу задоволна од вежбите.Битно е што времето ми лета додека вежбам, не се напорни а резултати се гледаат за кратко време :)

19. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    374
    здраво! имам голем проблем! висока сум 169 а се мерив има 5 месеци и највеќе имав 53 кила во мојот живот :( ..немам апетит,а можеби сега немам ни 50 ! стварно сакам до 55 некаде а не е лошо и 60 :lol: имате некој советтт ? :)

20. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    ^ Цела тема од 78 страни е испишана со совети за здебелување. Прочитај!