Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Се зависи каква храна јадеш.
    Друг фактор е тоа што сигурно јадеш храна што се складира како гликоген(јаглехидрати) а телото тешко дека ќе складира јаглехидрати како масти,процесот бара многу енергија и не е ефикасен.
    Мој совет е да ја прочиташ темата http://forum.femina.mk/fitnes/rezim-za-topenje-masnotii-t18001/
    да добиеш основа за исхраната и како те афектира.
    Наскоро ќе пишам и кои вежби и како треба да вежбаш,за да почнеш да се здебелиш здраво и правилно :)

2. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Малку каснам со одговоров :) Јас ги пиев пред некое време за коса и нокти,испив цело пакување 40 таблети значи повеќе од еден месец,на ништо не ми влијеа најмалку на тежината зошто и сакав да се здебелам некое грамче :D после тоа ми дадоа отказ на работа и откако останав дома за 2 недели ослабнав 3 кг. инаку лани пиев Ацерола,па Дуовит витамини минерали за б комплекс да не правиме муабет ама џабе мене ништо не ми помага за здебелување,иако јадам што сакам и кога сакам посебно навечер.

3. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    ^ Заклучок?

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    5.911
    Јас сум ги пиела тие таблети,,само косата ми порасна и ноктите..нод а не ве лажам и апетит машала ми се отвори но почнав наваму натму па не покачив којзнае колку..само 1 килце ;)

5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Точно е до некаде, ако станеш порано, повеќе оброци ќе имаш во денот. Појадокот е најбитен, а кога си дома обавеезно го пропушташ. Ако станеш во 8 ќе јадеш, до 12 пак ќе ти се пријаде, до 5 пак и вечерта пак.
    Иначе и за другото, различни организми, некој кога е под стрес постојано јаде, а некој не јаде воопшто. Јас кога спремав испити обавезно ослабував, а имав другарки што обавезно се здебелуваа тој период.

Туку, а да пробате со центрум девојки? Поскап е, бар 2,3 месеца земајте го. Јас се си мислев дека не е до него, ама изгледа до него ќе да е :D

На Barbie20 и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  6. oletoooo

oletoooo Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

7. DaddyDirectioner

DaddyDirectioner Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    8
    ЈАДИИИ хахахха

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.145
    Допаѓања:
    81.649
    Кревам два прста и :nod: за Центрум.
    Цуцава се поправи 2 ипол кила. Успех е тоа за мене, Успех со големо У! ]:) :D
    Majката му е, редовни и така троа поголеми оброци, рано станување и неиспуштање појадок, па и вечера и многу, многу, многу овошја, зеленчук, течности. :)
    Од нејадење мевце не бидува.

На Name, SparkyAngel и kravce им се допаѓа ова.
  9. martinna123

martinna123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Вежбате во теретана или? Ако вежбате во домашни услови,пишете кои вежби ги правите имам висина 168 и тежина 46 кг.Нозете ми се стапчиња :(
    Кажете ми само вежби кои ги правите,па и јадење ќе си внесувам и да се средам малку. :)

10. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Јас како помала, може кога бев основно пиев Центрум и се секавам само дека беа мн големи таблетите и неможев да ги голтнам. :tmi: И од тогаш имам некоја аверзија за овие витамини. Ама ако резултати одма идам до аптека и ги купувам. Колку пари се моментално центрумот?

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Запознај се со калориска вредност на исхраната.
    Треба да јадеш повеќе протеини и јаглехидрати.
    Јади од тие храни,но количински зголеми.
    http://www.atletiks.mk/vesti/fitnes/licen-blog/220-gradenje-ubavo-telo-za-zeni
    Ако не ти е јасно имаш автоматско правење на оброци.
    http://www.atletiks.mk/ishrana/zdravahrana/182-dieti/216-avtomatski-planer-na-obroci
    Тоа комбинирано со добра програма,одбери од овие програми ќе добиеш очекуван резултат.
    http://www.madbarz.com/beginner-routines

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Си имав килца не многу, но од како сум на распуст ослабив :(
    Како да се поправам месецов премногу сум слаба неможам да си најдам дури и алишта..
    Ако можи да ми дадете некој совет некој витамини нешто да пијам :/

13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Не ти се потребни витамини,потребна ти е програма за вежбање и балансирана исхрана.
    Прочитај погоре што пишав :)

14. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Девојки јас купив апчиња пивски квасец, ама не бетавитевит, туку обични, едно огромно пакување. На тоа пишува дека се пиеле 2-3 пати на ден, по 5 апчиња?!!!!
    Незнам по колку да пијам, а морам да се поправам :D
    Иначе имам 46кг, на висина 165, ми фалат па да не претерам, ама едно 8кг.
    А сега како сум без работа, само се нервирам, а бе да си пукне човек, не се дебелеам, туку си слабеам.
    Ај поздрав, пишете што мислите, по колку да пијам?

15. malecka91

malecka91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    70
    по 5 апчиња? Па тоа е многу. Пиј 2-3 пати на ден по 1 :)

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.159
    Допаѓања:
    11.966
    Неколку пати пишав во темата но јас никако да мрднам со килограмите 166 висока - едвај 50 кг, приметувам дека од б комплекс ми се отвара апетит но не смеам константно да ги пијам да не си наштетам. Еднаш докторката ми рече не е проблем и постојано да се пијат, потоа ми кажаа па дека не е добро често да се пијат :?: . Не сум медицинско лице и стварно незнам, добро не мора без пауза да се пијат но колку време треба да се пијат па да се направи пауза знае некој ?? :wasntme:

17. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Ангел, не се штетни воопшто б комплекс или пивски квасец или б12 хаха слични се. Имаат фолна киселина (мислам така се викаше) што дури и на трудниците им ги препорачуваат овие витамини. Пиј по 1 или 2 апчиња на ден. :)
    Другите како сте ве нема да се фалите, дали стрелката се мрднала на десно, некој позитивен фидбек :D
    Мене ми викаат дека во лицето им изгледам малку поправенка, ама најискрено страв ми е да се мерам на вага, да не се избедирам со истата тежина пак :tmi: хаха

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bile-v

bile-v Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    Јас од пустата напнатост и анксиозност многу ослабев и неможам никако ни 1кг.да се поправам :( Се јадам самата себе си,кога човек е постојано напнат,со страв,стрес,стегнат желудник....и така си губам килограми,сите ми велат леле што си ослабната. Кога земав терапија за анксиозноста веднаш телото ми се смируваше и за неколку месеци си доаѓав на мојата идеална тежина од 55-56кг. и супер изгледав, ама кога ќе престанам со терапијата и по некое време почнувам да слабеам и доаѓам до 47-48кг :( Докторката ми вели дека кај мене се е тоа на психичка база и јас сум свесна дека тоа е така. Има ли некој друг вакво искуство кога на нервна база се губат килограми како кај мене.

19. fox.megan

fox.megan Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    Ај прво влези во некое друштво каде што постојано јадат нешто, ќе ти помогне верувај. Сите јадат и ти јади, сите пијат и ти пијај и за месец дена 10 килца ако не се поправиш јас е. :D Од искуство ти кажувам, батали ги сите тие хемикалии, се знае дека с ким си такав си. :D

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Пет дена пијам пивски квасец, јадам, сега не којзне колку но повеќе од претходно. Застанувам денеска на вага едно кило помалку?????