Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Најпрвин здраво на сите :) ја прочитав цела тема и на крај решив и јас да пишам и да се приклучам на тие што сакаат да се здебелат. Висока сум 160 см и тешка одвај 45 кила. пред две години си бев таман повеќе од супер имав 50-52 кила. и со тек на време ослабев без некоја причина. веќе некој период се обидувам да се здебела пиев пивски квасец, олиговит, б6 ама без некои значително резултати ке се здебелам 1-2 и после за два дена ги снемува. Сакам да стигнам до 50,.. но како ?

2. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    И не ја научи лекцијата дека во денот треба да јадеш 5-6 оброци за да имаш некој ефект.
    Тоа + активност и добиваш комбинација за успех.
    За да се здебелиш треба време но прашањето е какво сакаш здебелување.
    Можеш да се здебелиш со брза храна многу брзо и да нагоиш масти што ќе изгледа не убаво.
    Можеш да јадеш над тоа што трошиш и да вежбаш и да изгледаш многу убаво.

3. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    секако дека јас јадев и јадам, се трудам што е можно повеќе, пред 2 месеца одев на фитнес ама само еден месец поради други обврски, но цело време а и порано кога бев задоволна од килажата јас си вежбав по дома некои основни вежви да речеме, и на крај секако дека сакам здраво да се здебелам :) :$

4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.588
    Допаѓања:
    14.840
    за поправање ми кажаа дека најдобро е да се јаде после полноќ навечер. ;)
    може ќе има некои резултати :geek: во секој случај, вреди да се проба

На jagodka.18 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.683
    ^Пред една година, поточно летото 2012 јадев секој ден после полноќ. И тоа пециво или бурек и не се здебелив ама ич :worried:

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.588
    Допаѓања:
    14.840
    можеби зашто секој има различен организам :?:
    инаку пиеш ли некои апчиња за здебелување ?

7. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Ако сакате да се поправите можете да си ги земете витамините Олиговит од аптека, да јадете здрава храна, сите три оброка, да конзумирате многу овошје и многу вода нормално. :)
    Пожелно е да се оди на фитнес за да се создаде снага и ред други работи.

8. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    јас мислам да јадете со сила за да ви се забрза метаболизмот
    ја јадам по 100 пати 100 работи и не сум ни слаба ни дебела,зависи со кого се споредувам
    ако се споредам со манекенките и не сум баш слаба ако се споредам со нормалните таман сум си :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  9. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.683
    Не, не пијам ништо.
    Веќе 3 години сум на иста килажа 45-48. :worried:

10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.588
    Допаѓања:
    14.840
    јас 42-3 дали имам :tmi:
    сите се жалат дека сум слаба, но самата знам и се чувствувам глупаво кога секогаш ми го поставуваат истото прашање |( на мои години со висината 160 одговараат некои добри 49 кила ;( но , не ја губам надежта ќе јадам се‘ и сешто па ќе се поправам :angel:

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.159
    Допаѓања:
    11.966
    Не бива и не бива, овие 2,3 месеци кога не мрднав значи џабе е :| . Разговарам со матичната и кажувам што како јадам, ми вели таква конструкција имам на организмот :^) :D , имало време кога да се здебелам. И така се помирив, па има време, кога ќе сум во вонредна ситуација ќе се здебелам :lol: .

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Вчера се мерев и 45 кг.машала да си речам досега ова е најмногу што сум ставила во последно време.Јадам редовно по 3 главни оброци,секојдневно моите омилени ишлери,чипс.Пивски квасец 1 во ден по 2 и тоа е тоа.

13. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Мене колку ми влијаат нервозата и обврските за слбеење тоа чудо едно. Па уште ако е колоквиумска или некој понапорен период? Симнувам килограми ко песна :D Не можам да разберам како некои накачуваат килограми за време на колоквиумска. Како???
    Дефинитивно летото мене ми е светла точка, летово како си бев поправена, таман си бев згодничка, ама баш колку што сакав..ги качив тие 3-4 кила што ми фалеа...и обично нели познатиот муабет што сите нас слабичките ни го прават, јадеш нешто?? и слично...епа никој не ми го направи летово, дури и машкиве ми даваа комплименти колку сум била згодна *солзирадосници* али на секоја среќа има крај :D еве почнаа обврски, трчање навака натака, и полека но сигурно си ги симнувам...и тоа како ми се приметува..јас си преметувам дури самата.... ;( морам да си ги вратам назад. :worried:

На LadyGaga7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    и јас едно време бев на темава за да ставам едно килце,ама ништо.
    нервоза,појадок со млеко и убав појадок,месо,витамини и тоа како имаат влијание на кг.
    еве сега од како забременив телово ми е супер :D малце по малце тамам си иде и со стомачето и воопшто на мене :D така да не се секирајте кога ке бидете бремени ем убаво најадени ем убаво тело ем бебе :)
    уживајте и помалце нервоза и стресови :)

На duffi, jagodka.18 и anggell им се допаѓа ова.
  15. LadyGaga7

LadyGaga7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    23

Буквално иста приказна имам и јас :( ..значи само летно време се поправам.. а од септември па натака, слабеам.. ужассссс :(

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Мислењево сум го пишала на 5 октомври 2012 .После 13 месеци јас сум висока 170 цм и имам 58 кг.Машала. :wasntme:

17. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    90
    Колку пати на ден да ги пијам апчињата од пивски квасец ?

18. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Сакам да се здебелам али не ако единствен начин е пиењето на апичиња. Гледам да јадам што е можно почесто но не обилно. Лето и зима си качувам по некое килце али ради обврски на училиште и трчање лево десно за време на учебна година повторно се враќам на почеток. Тоа е- таков ми е организмот.

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Не значи дека ако сакаш да се здебелиш треба да јадеш помрсни работи. Тие истотака ти се и штетни по здравјето. Боље иди купи си еден Хербалајф милкшејк напиј се и после одма јади и ќе видиш како ќе се здебелиш.

20. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Па нели девојкава напомена дека не сака апчиња,ваљда не сака ни прашоци,или се лажам?? :wasntme:
    Нормално дека ако јаде само мрсно,ќе дојде до други здравствени проблеми,ама шејков не е клучот.Јас во ист кош ги ставам,и мрсното и шејкот.
    Мрсното,бар ќе си знае поприродно е,ако ништо друго. :D :D :rofl:

Шала на страна,за поправање,јади си исто почесто 5-6 пати,и од време на време зголемувај по малце на количина.Без хемикалии. :)

П.С:Како може од ист шејк и да се слабее и да се здебелува,па и да се превентираат СИТЕ здравствени проблеми? Абе ајде,мижи Митро толумби паѓаат работава...