1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Ако се мултивитамини и минерали може да ги земете било кој и да завршат работа.
    Не мора да е од некој дистрибутер,може од било која аптека.
    Не верувам дека ќе помогне многу,повеќе ќњ иде на психата мора да јадам после ова апче и нормално ќе се здебелиш.
    Треба да разберете дека не јадете доволно количински и квалитетно.
    Затоа зголемете ги оброците и почнете да вежбате.
    Вежбањето ослободува ендорфини и отвара апетит.
    А причината зашто не се дебелеете е дека премалку внесувате и повеќе трошите.
    П.С не давај пари за плацебо.

2. kis.ki.ck.a

kis.ki.ck.a Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    А како се викаат апчињата?

3. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.179
    A за на пролет и есен,што препорачуваш :emo:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.441
    Допаѓања:
    10.499
    Овие таблетите пивски квасец од околу 30 денари - 30 апчиња се ? Мене такви ми дадоа, мислам поскапи ги кажувавте, да не сум зела некои по грешка :D

5. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Имам 48 кг. и висока сум 171/2. Искомплексирана сум со килажата. Знам дека треба повеќе да јадам а помалку да трошам, но времето ми е пополнето со активности. Училиштето ми е на 15тина минути од дома, + два пати неделно на играорна. И џабе е тоа што викате дека после полноќ може да се ставе килце плус, ја богами од искуство кажувам. :angel: Готово се помирив со судбината 48 кг и не мрднав. :rofl:

6. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Сакам да се поправам очајно во нозете.

Јадам многу, не ми е срам и да признаам дека јадам само нездрава храна. Уствари 80% од храната што ја јадам е нездрава. Јадам повеќе мрсно, солено, благо ама ништо. Килажата ми е иста 55 килограми. Ама висока сум 175. Морам да качам барем уште 7/8 кила. Кога се поправам, се поправам само во мешето и ептен грдо изгледа така слаба а во мешето како бремена.

Барем да качам 5 кила, доста ќе се.
    Ама никако не можам, препорачајте ми некоја диета или апчиња. Било што.

Сакав со пивски квасец да пробам, ама од дома не ми даваат.
    Некои витамински апчиња да ми препорачате?

Ова ви е како совет, па на вас ако ви помогне нешто супер: Една другарка кажа дека многу се поправила од апчињата Б-комплекс. Јас ги пиев тие едно време, немаше видни резултати.

7. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Од дамна не сум пишала, да ве апдејтирам. Почнав редовно да пијам б12. Кај мене позитивни резултати даваат, од величина S отидов во M. Имам поголем апетит, а со тоа и постепено и килажата расте, спороо ама има има сепак има позитивен фидбек. Незнам исто дали има врска ама во последно време јадам многу тестенини (шпагети, макарони, јуфки, лазања) преку глава и дојдов на мајка ми , на 100 различни начини знае да ми ги приготвува. Зависник е од 24 Kitchen.:lol: Па може и тестениниве играат улога. :wasntme:

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.441
    Допаѓања:
    10.499
    Пивски квасец пред јадење се пие ? :wasntme: Морам да се здебелам што не бива вака не бива ]:) , сега засега добро ми оди со + 2 кг сум кои не ми се ни приметуваат |( , ми фалат уште 4 - 5 :o , лелеее :lol:

9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Ангелл колку време ги пиеш апчињата? јас одамна се канам да ги купам ама став ме фаќа :tmi: имам слушнато дека не биле убави.

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.441
    Допаѓања:
    10.499
    Ги пијам околу една недела, уфф сега страв ме фати :worried: , а зошто не се добри ?

11. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    ^ Ако зборувате за пивскиот квасец, не е штетен.
    Напротив, освен што има улога во зголемување на апетитот, препорачлив е и за уште многу други работи, како подобрување на растот на косата и ноктите, подобрување на имуниот систем...
    Го имам пиено неколку пати и не покажал штетни ефекти.Апетитот ми беше малку зголемен, е сега не знам дали психички или навистина ми се јадеше повеќе.

Инаку, кога сум веќе тука да кажам дека кај мене нема никакви промени во килажата. Дури мислам дека сум ослабела.
    Веќе подолго време не вежбам, не земам никакви витамини, па можеби и тоа влијае на тежината.
    Но, веќе се помирив со тоа. Цел живот сум слаба. Ќе ме чуди ако се здебелам.

На SparkyAngel, Umbrella22 и anggell им се допаѓа ова.
  12. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Анггелл мене докторите не ми дозволуваат да ги пијам тие лекови, демек штешни биле за мене |( ми дадоа Центрум силвер или така нешто ама не видов некој ефект и ги баталив.. а сакам да пробам со пивскиот квасец, ама страв ми е да земам така на своја рака :?:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SparkyAngel

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Центрумот е уште појак витамин од бекомплексот. Сакам да кажам во позитивна смисла, ама и поскапи се. Незнам зошто ти кажале дека не се добри. Може имаш повеќе железо во крвта сеа тропам како пример кажувам... Генерално мислам дека се ок за користење. Јас пак од центрумот имам аверзија од тие огронми апчиња неможам да ги голтмам, мислам после цел ден во грло ги осеќам. :tmi:

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    И јас најмногу затоа ги баталив :tmi:

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Јас пробав пивски квасец таблети,Ацерола,Дуовит црвени и плави витамини и минерали за Б1,Б6 и Ц да не спомнувам незнам клку имам испиено и џабе е се ни 1кг не се здебелив,едно време јадев како ненормална си реков мора да се здебелам и си го расипав желудникот од прејадување...така да уживајте се е до метаболизмот иако мене ми велат неможам да се здебелам бидејќи сум била лута ѕверка и се нервирам за се :D

На anggell и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  16. SparkyAngel

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Си се најдовме друштво :tmi: :lol:
    Мајка ми со 45кг се омажила, па сега си е таман. Така да најверојатно после ќе бидеме згодни мајки :lol:

На Barbie20, mal.ecka и kala21 им се допаѓа ова.
  17. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Мама е пониска од мене околу 1 и 60 и најмногу 55 кг да има,кога била девојче малку по полничка била сега има само стомак малку не вежбала по породување :D ,а јас 173 см 57 кг :) сакав барем до 60 ама ништо....здравје

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    хаха ајде и јас да се приклучам на друштвото :D ме примате :wasntme: ? Мајка ми си ја чува венчаницата и јас ја имам пробано мене не ме собира а слаба сум 48 имам , значи она била ептен послаба .. како и да е , тука сме да си се тешиме :lol:

На SparkyAngel и kala21 им се допаѓа ова.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    И јас како Кала се што немам пробано за поправање и ништо ни килце не сум се поправила.
    не се сеќавам дека некогаш сум била повеќе од 40кг :tmi:

се мислам сега за пивскиот квасец :?: ми го имат фалено многумина ама па мене докториве не ми дават да го пијам демек штетен бил :^)

На eliesaab, Barbie20 и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  20. SparkyAngel

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    А ти ја потенцирале причината, зошто тебе би ти влијаел штетно пивскиот квасец?
    Јас од S во M величина отидов :lol: баш од тие б- витамини :!:

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.