После едномесечно пиење на одвратниот пивски квасец, сите можни витамини, гелови од Алое вера, апчиња за апетит и слични срања - се откажав! Јадам 4 пати на ден. Внесувам многу овошје и течности и секогаш јадам различни и така по обилни јадења. Едноставно такво ми е телово, неќе да си мрдне повише од 50 кила. Што сака нека си праи Неможам више да му се замарам
Јас мака мачам со тежината, ама денес мора да се пофалам. Од нервози и стресови се стопив во претходниот период. Бидна што бидна, пред две недели решив да превземам нешто и си направив моја терапија : Секој ден пијам по 5 таблети пивски квасец (пишува два пати да пијам по 5, ама јас пијам еднаш), потоа на лажичка шеќер по 20 капки прополис ( и тоа пијам ) и си ги одржувам телото и душата смирени - конкретно секој ден пијам чај од маточина (ретко од нане или брусница ). Застанав вчера на вага и среќни вести - поправена сум 4кг за две недели Не ми се веруваше на очите, па морав да се измерам ( си мислев халуцинирам кога се гледав во огледало )
Лууѓе..за ова се секирате?!?! Еве ви една "диета" -хамбургер -две кока-коли -пржени компири со кечап и мајонез -може и малку салатка -колач -сладолед -топло чоколадо Ќе видите како ќе се здебелите... :geek: :geek:
Добро, дали вие се заебавате со девојчињата со ваквите коментари, не ми е јасно навистина. Не сте ми јасни и одбегнувам и да ја отварам темава заради ваквите „досетки“. Како ви текна не знам, еве и не знам зошто нам не ни текнало до сега за некој ваков режим на исхрана, чудо некое. Сигурно ниту една од оние кои сакаат да се поправат не сака да се това со ваков жив отров од храна и да си го расипе организмот од овие маснотии и прекумерни дози на шеќер. Да не зборувам за целулитот и вишокот масни наслаги наместо мускулна маса. Ако имате да дадете лично искуство или совет кој држи вода - пишете. Ако не, не се ладете со вакви плитки муабети.
Јадеш повеќе отколку што трошиш. Признај дека не знаеш колку калории внесуваш и дека сите “диети“ си ги пробала и ништо не функционирало. Треба да креваш тежини кое ќе ти го забрза метаболизмот,да јадеш правилно и доволно и да тргнеш празни калории. Под празни калории сметам храна која не е богата со микроелементи витамини и минерали. Брза храна,бел леб,процесирана храна,пецива,смоки,кекси. Замени со здрави храни и додај многу зеленчук и активност. Секој ден по 30 минути активност,било каква само да е констатна. Не те окривувам,но искрено не даваш приоритет и мислиш дека јадеш правилно а воопшто не го правиш тоа... Вода не може да се конвертира во масти...
Основноиот метаболзам има мала разлика од 10 %. Тоа што дебелите луѓе не разбираат е дека нема краткотрајно решение. Тоа е животен стил,без диети и без гладување. Активноста и исхраната се многу битни. Самата си кажа дека држела диета,а тоа е гладување. Целта на една исхрана е да јадеш доволно а да слабееш и да не гладуваш. Генетиката игра улога,но тоа не значи дека ако сега си слаб утре нема да бидеш дебел.
Па ако немаш предиспозиции да се здебелиш, игра и те каква улога. Секогаш постојат исклучоци не велам не, но фактот е тој.
Ако јадеш повеќе отколку што трошиш секако дека ќе се здебелиш. Предиспозиции за дебелеење секој има. Не секој јаде многу и знае да се контролира. П.С според твојата логика јас треба да сум дебел,а напротив сум многу фит и се држам на одредена исхрана и животен стил што ми дава да ја одржувам мојата килажа.
Не ми беше поентата да навредам некого со плиткото мислење.И затоа се извинувам..пронајдов неколку здрави овошки/зеленчуци за здебелување и ќе ги споделам со вас во знак на извинување и секако за помош. -Ореви (135 калории) -Витанова и други слични чоколади како неа (100 калории) -Микс од повеќе суви овошја,ореви,бадеми и сл. -Суво овошје - Овошни милк шејкови (600-1.000 калории) -Туна (200 калории) -Лате кафе (300 калории) -Овошни јогурти
Здрраво феминки! Одамна ја читам темава и барам како да се здебелам висока сум 164 а имам 42кг што е премалку, веќе подолго време пробував да се здебелам и неможев. Па зашто више немав што да правам си појдов во Вита Диет клуб и веќе прва недела сум на режимот на исхрана па ќе видам дали има резултати.
Наутро храна богата со јаглехидрати, за ручек протеини и за вечера може нешто покалорично. Исто така редовно вежбање за да накачиш мускулна маса, освен ако не сакаш да ставиш на себе масни наслаги.
Не значи дека покалорично треба и понездраво да се храниш. Не е работата да буташ сендвичи од 7-ца. Месо јадете повеќе. Тоа ја качува мускулната маса. Ја пре би на месо отколку на таблети.