1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. cinderella93

cinderella93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    i ja sum malce slabicka imam 163 cm i 45 kg koi gi nosam veke 6 godini i nikako da se popravam, stvarno e loso suvstvoto koga site se navrtele okolku tebe i ti solat pamet deka treba da se popravis,kako da ne mi e dovolno sto samata go znam toa pa i site okolku mene mi zadavaat dopolnitelni nervozi, sega otkako citnav niz stranicive mislam deka ke gi zemam tie tableti pivski kvasec, pa bas da vidam dali ke ima nekakva promena, ja si imam malce stomace ama mnogu sum slaba vo racete nozete, sepak i toa e do genite i konstucijata na samoto telo no sepak sakam barem nekoe kilce da se popravam, samo sakav da prasam dali ova moze da bide zaludo i poradi bakterijata vo zeludnikot(heliobakteri) ? mozno li e i taa da ne dozvoluva da se popravam? bidejki ja sekogas normalno si jadam, 3 obroci vo denot obavezno, vo megjuvreme nekogas gricki ili blago, ama kilazata ne mrdna i biti :doh:
    Necivo mislenje vo vrska so bakterijata ?

2. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    ^ ако веруваш се имам исчитано за здебелување, и сегде го пишува истото. Помеѓу секој оброк треба да има растојание 2-3 часа, и тоа би дошло 6 оброци во денот и + ужина, дали грицки, густи сокови, бадеми, кикиритки и други јаткасти плодови... Значи малце се три оброци, вклучувајќи ја и ужината. Инаку јас сум 170 висока, и имам 48 килограми, значи како костреж сум направена.
    Ќе се најде ли спас некогаш и занас слабите? :wasntme:

На butterfly33 и Name им се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Јас пак читам низ темава иаку ја имам излистано цела :D си велам да проверам да не пропуштив некој чаре.
    Ми фали некое килце ама никако да дојде,еве и витамини пијама ама јас исто пак ни грам :^) јади јади и ке ми се гади од јадење кога кила нема :| ке се обидувам уште некој период ако несака тогаш ништо :^) може подобро така па само ке дојде.

4. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Не сте постојани со исхраната.
    Земете јадете 6 оброци на секој 3 часа и да видиме дали нема да се дебелеете.

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  5. In-love

In-love Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    39
    Тоа нема врска.Сестра ми јаде повеќе пати на ден од мене,па е многу послаба од мене.И повисока.Иако сум 2години постара.Јас јадам помалку.Но јадам моогу чоколади,зависна сум од јаглехидрати-затоа сум подебела. :|

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.935
    Допаѓања:
    12.092
    јас си започнав еве скоро еден месец нон стоп јадам и има резултати ^_^ ,добро сега не се големи, ама сепак се радувам :) само да продолжам така и се ќе биде добро.И нормално не си ги земам толку работите при срце, :!: и многу подобро се чувствувам :rock:

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    И не си се запрашала зашто не се дебелее?
    Зашто или е премногу активна или нејзиниот организам не ги складира тие јаглехидрати во масти.
    Ако си зависна од благо,би ти препорачал чоколадо засладено со стевија.

8. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    А ако не е преактивна? И што би било причина за неjзиниот организам да не ги складира во масти?

9. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.361
    Абе јадете секој ден чоколади, сладоледи, смоки хамбургери, ход дози, тестенини пијајте газирани сокови густи сокови и не трчајте не правете вежби лежете седете цело врме и така.Ако сакате излезете некаде и јадете палачинка со жлаг и еурокрем заедо со швепс или кока кола.После вратете се дома и испружете се на кревет пуштете филм и јадете чипс или пуканки.И не заборавајте мајонез, салама и кечап да конзумирате.

Ви гарантирам ќе се здебелите.

:)

На pipi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Femin4e.mk

Femin4e.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    145
    ждери сестро :D

11. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Тоа нема врска.Сестра ми јаде повеќе пати на ден од мене,па е многу послаба од мене.И повисока.Иако сум 2години постара.Јас јадам помалку.Но јадам моогу чоколади,зависна сум од јаглехидрати-затоа сум подебела. :|[/quote]
    И не си се запрашала зашто не се дебелее?
    Зашто или е премногу активна или нејзиниот организам не ги складира тие јаглехидрати во масти.
    Ако си зависна од благо,би ти препорачал чоколадо засладено со стевија.[/quote]

А ако не е преактивна? И што би било причина за неjзиниот организам да не ги складира во масти?[/quote]
    Повеќе мускулна маса од масти=подобра инсулин сензитивност,генетика,бактериите во нејзиниот стомак и кога е активна ги гори тие калории поефикасно од тебе.

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.440
    Допаѓања:
    10.497
    Хм, да, БОМБА за организмот :| . Не е финтата хранење со нездрава храна, еве на пример кај мене дома почнувајки од маслото за јадење па се она што го внесуваме многу се внимава. Јас не можам да се замислам сето ова што го наброја да го внесувам или пак да не движам.
    Понекогаш се нервирам, сите што беа послаби се поправија само јас не мрднувам, ама си се тешам па после бременоста нема тешко да симнувам килограми :rock: :D .

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Вежбање и јадење обилно здраво тело.
    Без вежбање само стануваш дебел човек.

На butterfly33 и MandyLane им се допаѓа ова.
  14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.084
    Допаѓања:
    26.870
    Бев дебела и пред една година дознав еден начин за слабеење (незнам колку е корисен но мене ми помогна :?: ) значи јадев помалку на пример:по пола кришка лепче трипати на ден и тоа само здрава храна и за еден месец намалив 2 килограми и тоа го применував два и пол месеци. :clap:

15. cheeky.cow-12

cheeky.cow-12 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    22
    Се согласувам, јадење здраво и обилно и секако вежбање. И пред се добар сон и без стрес.Мене јадењето не ми се исплати без вежбање,не можев да мрднам. Од кога почнав да вежбам си качив некое килце. :)

На StefChef му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    +1 κг κонечноо :)

На dahlia_desire и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    Ајде нека ти се множат :* јас одвај +2 :)

На sara3 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    Ваκа сум таман слабичκа, само во пρеделот κај ρацете и вρатот сум сκелет! Неможам да си облечам поодгρлена блуза. Имам 45 κила а висоκа сум одпρилиκа 1.66-1.67. Дај помогнете неκаκо, неκој аκо знае неκоја финта што е во ваκва ситуација κаκо мене, ама не за κомплетно дебелеење зошто задоволна сум κаκо изгледам во нозете, стомаκот... и несаκам таму да се здебелам, само ρацеве ми се голем пρоблем, κосκите ми се следаат исто и над гρадите сум κожа и κосκи!

19. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    490
    Исхрана + вежбање.
    Можеби ќе потрае долго дур видиш резултати,но се долготрајно решение.

20. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    вечерај колку што ти душа сака секоја вечер :***

На 4rever.unique му/ѝ се допаѓа ова.