i ja sum malce slabicka imam 163 cm i 45 kg koi gi nosam veke 6 godini i nikako da se popravam, stvarno e loso suvstvoto koga site se navrtele okolku tebe i ti solat pamet deka treba da se popravis,kako da ne mi e dovolno sto samata go znam toa pa i site okolku mene mi zadavaat dopolnitelni nervozi, sega otkako citnav niz stranicive mislam deka ke gi zemam tie tableti pivski kvasec, pa bas da vidam dali ke ima nekakva promena, ja si imam malce stomace ama mnogu sum slaba vo racete nozete, sepak i toa e do genite i konstucijata na samoto telo no sepak sakam barem nekoe kilce da se popravam, samo sakav da prasam dali ova moze da bide zaludo i poradi bakterijata vo zeludnikot(heliobakteri) ? mozno li e i taa da ne dozvoluva da se popravam? bidejki ja sekogas normalno si jadam, 3 obroci vo denot obavezno, vo megjuvreme nekogas gricki ili blago, ama kilazata ne mrdna i biti Necivo mislenje vo vrska so bakterijata ?
^ ако веруваш се имам исчитано за здебелување, и сегде го пишува истото. Помеѓу секој оброк треба да има растојание 2-3 часа, и тоа би дошло 6 оброци во денот и + ужина, дали грицки, густи сокови, бадеми, кикиритки и други јаткасти плодови... Значи малце се три оброци, вклучувајќи ја и ужината. Инаку јас сум 170 висока, и имам 48 килограми, значи како костреж сум направена. Ќе се најде ли спас некогаш и занас слабите?
Јас пак читам низ темава иаку ја имам излистано цела си велам да проверам да не пропуштив некој чаре. Ми фали некое килце ама никако да дојде,еве и витамини пијама ама јас исто пак ни грам јади јади и ке ми се гади од јадење кога кила нема ке се обидувам уште некој период ако несака тогаш ништо може подобро така па само ке дојде.
Не сте постојани со исхраната. Земете јадете 6 оброци на секој 3 часа и да видиме дали нема да се дебелеете.
Тоа нема врска.Сестра ми јаде повеќе пати на ден од мене,па е многу послаба од мене.И повисока.Иако сум 2години постара.Јас јадам помалку.Но јадам моогу чоколади,зависна сум од јаглехидрати-затоа сум подебела.
јас си започнав еве скоро еден месец нон стоп јадам и има резултати ,добро сега не се големи, ама сепак се радувам само да продолжам така и се ќе биде добро.И нормално не си ги земам толку работите при срце, и многу подобро се чувствувам
И не си се запрашала зашто не се дебелее? Зашто или е премногу активна или нејзиниот организам не ги складира тие јаглехидрати во масти. Ако си зависна од благо,би ти препорачал чоколадо засладено со стевија.
Абе јадете секој ден чоколади, сладоледи, смоки хамбургери, ход дози, тестенини пијајте газирани сокови густи сокови и не трчајте не правете вежби лежете седете цело врме и така.Ако сакате излезете некаде и јадете палачинка со жлаг и еурокрем заедо со швепс или кока кола.После вратете се дома и испружете се на кревет пуштете филм и јадете чипс или пуканки.И не заборавајте мајонез, салама и кечап да конзумирате. Ви гарантирам ќе се здебелите.
Тоа нема врска.Сестра ми јаде повеќе пати на ден од мене,па е многу послаба од мене.И повисока.Иако сум 2години постара.Јас јадам помалку.Но јадам моогу чоколади,зависна сум од јаглехидрати-затоа сум подебела. [/quote] И не си се запрашала зашто не се дебелее? Зашто или е премногу активна или нејзиниот организам не ги складира тие јаглехидрати во масти. Ако си зависна од благо,би ти препорачал чоколадо засладено со стевија.[/quote] А ако не е преактивна? И што би било причина за неjзиниот организам да не ги складира во масти?[/quote] Повеќе мускулна маса од масти=подобра инсулин сензитивност,генетика,бактериите во нејзиниот стомак и кога е активна ги гори тие калории поефикасно од тебе.
Хм, да, БОМБА за организмот . Не е финтата хранење со нездрава храна, еве на пример кај мене дома почнувајки од маслото за јадење па се она што го внесуваме многу се внимава. Јас не можам да се замислам сето ова што го наброја да го внесувам или пак да не движам. Понекогаш се нервирам, сите што беа послаби се поправија само јас не мрднувам, ама си се тешам па после бременоста нема тешко да симнувам килограми .
Бев дебела и пред една година дознав еден начин за слабеење (незнам колку е корисен но мене ми помогна ) значи јадев помалку на пример:по пола кришка лепче трипати на ден и тоа само здрава храна и за еден месец намалив 2 килограми и тоа го применував два и пол месеци.
Се согласувам, јадење здраво и обилно и секако вежбање. И пред се добар сон и без стрес.Мене јадењето не ми се исплати без вежбање,не можев да мрднам. Од кога почнав да вежбам си качив некое килце.
Ваκа сум таман слабичκа, само во пρеделот κај ρацете и вρатот сум сκелет! Неможам да си облечам поодгρлена блуза. Имам 45 κила а висоκа сум одпρилиκа 1.66-1.67. Дај помогнете неκаκо, неκој аκо знае неκоја финта што е во ваκва ситуација κаκо мене, ама не за κомплетно дебелеење зошто задоволна сум κаκо изгледам во нозете, стомаκот... и несаκам таму да се здебелам, само ρацеве ми се голем пρоблем, κосκите ми се следаат исто и над гρадите сум κожа и κосκи!