Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. staymotivated

staymotivated Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    34
    A дали сестра ти повеќе јаде и дали и е зголемен апетитот или само од овој шејк качува килограми?

2. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Па баш сабајле и го поставив истово прашање и ми кажа дека и е зголемен апетитот откако го пие шејков.
    Ви посакувам успех на сите!

На staymotivated му/ѝ се допаѓа ова.
  3. staymotivated

staymotivated Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    34
    Бидејќи не можам да ти пратам ЛП, ме интересира дали една кесичка од таа козја сурутка и стигнува на сестра ти за еден месец?

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jordanovska-K

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Една кесичка има 100 g, а дозата за шејкот е една супена лажица (15 g), значи ако конзумираш по еден шејк дневно - ќе има доволно за 10 дена (ако ги регулираш дозите, односно ставаш помалку ќе имаш и за две недели).

Сестра ми вчера ја почна втората кесичка.

Морам да спомнам дека шејкот е супер и за тие што вежбаат; другар ми активно се занимава со бодибилдинг и редовно си пие сурутка со млеко и нема никакви последици по здравјето :)

На staymotivated му/ѝ се допаѓа ова.
  5. shushu

shushu Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    72
    Јас купив од сурутката од овца и крава од виталија ја испив а немам никаков резултат.Сега кога го прочитав ова ќе барам и козја да пијам можеби од едно пакување нема резултат
    Со среќа на сите :)

6. Jordanovska-K

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Баш ме чудиш, не ли ти се зголеми апетитот барем? :/

7. shushu

shushu Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    72
    eптен малку апетитот ми беше појак ама на вагата немаше никакво подобрување.

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.169
    Допаѓања:
    81.691
    Сурутката сама по себе нема да помогне од нигде никаде да накачите килажа.
    Тоа е протеин кој најчесто го употребуваат оние кои практикуваат физичка активност и со тоа набиваат мускулна маса.
    Џабе се товате со протеин ако нема физичка активност. Сурутката не е суплемент или витамин за да го зголеми апетитот магично.

Можеби сестра и на Јордановска е физички поактивна па затоа накачила на килажа. Ама како и да е, јас воопшто не верувам дека баш тоа е причина за килограмите затоа што е практично невозможно.
    Еве јас одамна пијам сурутка, но не ја пијам по рецептот кој беше објавен претходно и апетитот ми е ист, физички сум малку поактивна од претходно, но некои позначајни промени нема, освен тоа што се чувствувам поенергично во текот на денот.

9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.625
    Допаѓања:
    15.023
    За поправање - само јадење.Порано пиев и Б-комплекс, Олиговит, ама нормално јас си чекав од нив да биде нешто.Престанав да ги пијам, а започнав со јадење повеќе овошје, зеленчук и месо.Поготово рибата.Порано ни залак не ставав во уста и на се‘ наоѓав некоја замерка.Сега се водам по правилото: ‘‘пробај, па после зборувај‘‘.Ќе видите дека делува.Си листам и овдека на фемина инстаграм, мотивација плус.На вага не се мерам, резултатите ми се приметуваат по фармерки, а за рацете на огледало.И најважно, без нервози.Јас си бројам до десетка, така да се‘ ми е под контрола ставено.
    Ги држам конциве :lol:

Риба, одозгора лимонче.. мераци.Често и си експериментирам со јадењата.
    Пилешко со ориз во рерна заедно со ситно сецкани пиперки :nod:

Гледам да се хранам здраво, а да не конзумирам премногу мрсно или презачинето.Сепак, поентата е и тоа, на здрав начин да се дебелее.Патем, започнав и со правење на вежби.
    Ем се чувствувам удобно, ем го обликувам телото (y)

На Barbie20 и Name им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.382
    Јас би сакала да ви кажам како се поправив за 3 месеци сега сум тамн .
    Ми кажаа да си пијам по едно апче на ден пивски квасец напладне ..насабајле и навечер плус пијам едно б комплекс ..верувајте многу ми помогна уште што не пробав не финционираше е од пивскиот квасец сум многу задоволна плус и крвната слика ми е супер апчињата имаат многу витамини и створаат апетит ви ги препорачувам поздрав.

11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Mnogu zavisi od metabolizmot jas uste sto ne piev i ne jadev i se bev slaba.Visoka i slaba za nekoj moze zvuci primamlivo no ne i za mene,kako vrba...Duri koga zabremeniv pocnav da se zdebeluvam.

12. *kalija1992*

*kalija1992* Нов член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Jas imam 23 godini visoka sum okolu 1,63cm i tezam 40kg oteskogas sum imala tezina koja varirase od 47kg do 52kg vo april naglo oslabev i za mesec ipol od 47 tezinata mi padna na 38 kg osven sto izgledav uzasno nemav sila za nisto da napravam. Na lekar mi kazaa deka toa e od stresi mi dadoa vitamini i apcinja od pivski kvasec, vo meguvreme se rasprasuvav i nekoi luge mi predlozija da pijam zivi jajca od prepelica za vrakanje na apetitot duri i da vezbam fitnes ili druga fizicka aktivnost. Od krajot na maj pijam se od navedenoto duri i pocnav da vezbam no samo se popraviv 2 kila, jadam normalno poveke ne cuvstvuvam zamor i omalaksanost no tezinata nikako ne mi se mrda od 40kg a veke se pominati 2 meseci, a spored lekarot veke trease da imam nekoi 6 kila plus. Se custvuvam uzasno i nemozam da se poglednam vo ogledalo. Ve molam ako nekoj imal vakov problem ili ako mozebi znae resenie da go spodeli so mene. Fala vi odnapred.

13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Може да напишеш подетално што јадеш вообичаено во текот на еден ден и во колкаво количество?

14. roska_bby

roska_bby Нов член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdr devojki moze li da se otvori povtorno temava..

15. pinkyy kitty 12

pinkyy kitty 12 Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    има резултати?

16. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.097
    Допаѓања:
    6.158
    ете и јас се жалев сакам да се поправам и слични работи, сега сакам да ослабам...
    највише се здебелив од тоа што јадев тестенини... сега па се трудам да ослабам.. :(

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Јас се поправив малце со трчањево :sweat::sweat::sweat: пиењево на ова водава со нане и лимон 5 кг толку ама уште треба :D:D

18. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Малку ги заборавив сега пак почнав и незнам дали од нив ама си јадам повеќе:Dедно време јадев само по една кришка леб сега зголемив по 2-3:D

19. Barbi22-

Barbi22- Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    46
    Се мислам дали да земам пивски квасец, на вас ви помогна ли да накачете некое кило?

20. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Земи си, го отвара апетитот :)