1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Создадена темава за мене :D мој вечити проблем како да се здебелам. Висока сум 175 и имам 55 кг. До 60 стигнав еднаш во животов и си се згадив сама на себе. Се здебелив од нездрава храна и покрај тоа што бев на нозе на раб по 12 саати, во постојано движење вклучувајќи и трчање по скали 100 пати во денот, бев преполна со целулит на бутовите и задникот, од брза храна. По кратко време ослабев и еве ме веќе три год се мачам да качам макар едно кило... сакам да се здебелам на здрав начин ама не бива. Пиев пивски квасец кој направи само да се подујам и потта да ми мириса на квасец :( пиев bierhefe таблети... јадам редовно и количински, само уште да знам мозоков како да го успорам да не работи 300 н час и се ке бидр во ред. Слабеам на психичка база, а некогаш искрено посакувам да се дебелам на псих база :)
    Сега ќе ве исчитам па ќе почнам и јас од понеделник со витамини и чуда. Се надевам некое килце ке накачам.

2. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Девојки,ќе можи ли слика да прикачите од Бетавитевит паковчето како изгледаат?:)

3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    download.jpg

На Svetulkaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    2.582
    Јас колку и да јадам не се здебелувам,едноставно таков ми е метаболизмот.Иначе зборев со еден другар што вежба во теретана и ми предложи за здебелување да конзумирам гејнер(ама препорачливо е да се вежба паралелно за да не се добие само сало).Е сега малце сум скептик за гејнеров пошто хемија е во прашање,имал некој искуство?

6. dreamland

dreamland Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Јас почнав да ги пијам бетавитевит,,сакав само да прашам нешто,,во упатството пишува дека дневно се пие по една таблета ,но мене некако не ми е логично дека сепак е пивски квасец па малку ми изгледа,,дали е штетно да пијам две на ден,,ако може некој нека пише,,бидејки вака некако како да нема ефект ,,позз :*

7. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.774
    Допаѓања:
    53.089
    Jas licno 9kg ce imam zdebeleno od eden turski sirup.:) Za toj sirup doznav od edna feminka. Kako luda jadev i ne prebirav sto ima za jadenje, i mnogu me terase na spienje. Imav 52 kg,sega imam 61, i sega sum prezadovolna :D prakten-surup-2-mg-5-ml-240-mllik-sise-6996_thumb300.png

На LittleGirl626, Ardelina, flowersss и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Џабе немој да купуваш гејнер, јас пиев и вежбав и го оформив телото ама незнам ни дали едно кило се здебелив. :)
    Вежбај си храни се здраво и прифати се каква што си. Што повеќе се оптеретуваш со килажата повеќе ќе слабееш. :)

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Херкул

Херкул Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.294
    Еве неколку мои совети на темава за како да се поправите:

1. Гледајте да бидат барем 4 квалитетни оброци - да содржи витамини (салата, овошје), протеини (месо, млеко, јајца, грав, грашок, ореви, бадеми, печурки), јаглени хидрати (компир, ориз, интегрален леб), а може да додавате и по малку благо (чоколадо или по избор). На почеток мора да се прејадувате за да го проширите желудникот.

2. Тренирајте 3-4 пати неделно си поголеми тежини. Не мора да претерувате, ама сепак мускулот мора да е иритиран, за да се зголеми неговиот тонус. Мускулот има тенденција да се адаптира на напорот кој му го давате и потоа не расте. Најчесто девојките многу сакаат да си го зголемат, зацврстат и подигнат задникот. За ова има еден куп вежби на интернет. Гуглајте. Најдобро е да одите во теретана, затоа што дома ретко кој има дисциплина. А ваму си платил, има да идеш :)

3. Пробајте да го средите биоритамот. Секој ден трудете се да ги имате оброците во исто време за да знае телото кога да вари и да лачи киселини за варење.

4. Не зборавајте да пиете многу течности, само не пред јадење (да не ви го наполни желудникот, па нема да можете да изедете многу), а и не пијте многу пола саат после јадење, за да не ја разредите киселината што е потребна за варење.

5. Доколку имате нередовна столица (барем еднаш дневно), средете го овој проблем, затоа што со тоа системот за варење и апсорпција на храната е блокиран. Ова е посебна тема, ако има интерес ќе пишам како.

6. Мускулите најмногу растат кога спиете. Затоа гледајте да спиете барем 7 саати на ден во исти периоди.

7. Не постојат магични апчиња што ќе ви ја зголемат тежината. Т.е. постојат и се викаат стероиди, или хормони за растење, ама тие се штетни и ризични по вашето здравје, црниот дроб, можност за стерилитет и други нус појави

На TobleroneKinder, Name и mssuniquee им се допаѓа ова.
  10. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    130
    Еве гo мoјoт шуруп нaјквaлитетен....

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. moshus

moshus Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Moze li nekoj da mi kaze kade da go najdam toj sirup.Dali go ima tuka vo Mk.

12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Вежбање со тежини редовно, богати оброци полни со калории (гледам да бидат и здрави) и пак ништо, вчера вагата покажа 46 кг, сите фармерки ми паѓаат, веќе ни градник немам потреба да носам, како третоодделенка сум станала. Почнав да консумирам сурутка во прав. Не лечам на возрасна девојка, само ме теши тоа што ми се познаваат стомачните. :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pinkyy kitty 12

pinkyy kitty 12 Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    kako moze da se dojde do toj sirup osven u turcija da se otide???

14. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Eeee i ja edno vreme se prasuvav kakoo , pravev se zivo,vitamini,sport,gluposti ... Sea se molam da oslabam ... Isto jadam , samo sega se mi se lepi. Vitamnini piev edni A-Z toj period i pocnav naaglo ... Ne deka sea sum mn debela , ama od 49 na 61, za 1 god e mn :) Taka da ne barajte da se zdebelite :D

15. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Како успеа да се здебелиш жити се кажувај :D

16. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    уфф незнам , бев костур , пиев Од А до З некои витамини од Зегин на kригер ,бедоксин, б комплекс , почнав леб може повеќе да јадам,стек ,печурки тоа време мн јадев.. Релативно за брз период , па и дечко дека тогаш фатив ,се по ресторани бевме :D

17. Ardelina

Ardelina Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    istiot problem go imam , jadam 3 pati dnevno, isto taka jadam mnogu blago, no nikako ne mozam da se popravam

18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.933
    Допаѓања:
    12.077
    Една банана, едно јајце и една чаша млеко во блендер.

Испробано (y)

Го зголемува апетитот, се качува по некое килце.

На Anie93, anaja1 и Petar80 им се допаѓа ова.
  19. Ardelina

Ardelina Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    eliesaab . Благодарам многу , ова го немам пробано , обавезно ке пробам :)

20. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    7.462
    И после колку време се гледаат резултатите....еднаш на ден треба?