Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    ^Мене ми се кремави :lol: Нешто како кафеаво :!:
    А бекомплекс се темно кафеави ;)

2. babyblue

babyblue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    12

епа да , не се она чисто бело туку како крем се моите, сега баш видов :)

3. Sara.1990

Sara.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    pa vsusnost toa sakav da kazam ne mi se kafeni nego malku potemni od bojata na kozata inaku fala za sovetot kako se pijat :*

4. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    Јади повеќе,пиј повеќе витамини и ќе се поправиш :D

5. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    по можност повеќе да се внеси Б витамини, еве на пример од тие апчињата пивски квасец, и косата ќе ти порасне и ќе стекнеш повеќе имуинитет.

6. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    854
    Имам едно прашање до оние кои пијат пивски квасец.-Дали вие што се здебеливте се здебеливте рамномерно по целото тело или само негде пр.стомакот или нозете :$ ?Пошто сакам да почнам со вакви ама се плашам да не ми порасни стомачето пошто отсекогаш сум имала прерамен стомак,сакам нозете,рацете да ги здебелам :?:

На debyy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. XXX666

XXX666 Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    36
    ^^^

Внес на протеини,посебно од животинско потекло и вежбање во теретана за да се зголеми масата на телото и вишокот килограми рамномерно да бидат распределени. А, пивскиот квасец и Б-комплексот се добра идеја,но не се единствено решение за покачување на тежината. Цигарите да се остават...

На MIABELA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. TigerGirl

TigerGirl Нов член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    [mod-reklama:3gm0skvg][/mod-reklama:3gm0skvg]

9. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    854
    Информирана сум за ова,но сепак не можам да вежбам во теретана и да се билдам,кога имам 14 години.Сепак,ќе се обидам со витамини нешто да постигнам :) ;)

10. Sara.1990

Sara.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    pa i jas imam tolku (iako se pisam 1990) ne mozam da odam vo teretani
    a tie b kompleks isto pomagaat kako i pivskiot kvasec?
    i ona sto go napisala Tiger Girl kakvi se tie vitamini na prirodna baza?
    fala odnapred :*

11. macciii

macciii Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    21
    епа ќе бидеш и малку физички активна.
    инаку колку чини пивскиот квасец?

12. Sara.1990

Sara.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    jas gi kupiv edno apce 1 denar :)

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.114
    Допаѓања:
    81.612
    А ме интересира по колку апчиња пиете и колку е дозволено да се пијат на ден ? Јас порано пиев само 2 ама немаше никаков ефект, потоа 2+2 и качив 2 кила и од тогаш наваму иста песна, нема ефект ..

14. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    хахах девојки јас имам само 40кг а јас пак како да се здебелам? Јадам и по 3-4 пати на ден но ништо не биднува имам само мало салце (за смешка) чиниш во секој момент ќе се скршам :worried:

15. Sara.1990

Sara.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    pa od sega i jas ke pocnam da pijam 2x2 bidejki 1x1 ne mi dava nikakvi rezultati :* prvo se pokaciv malve ama posle... :*

16. t.a.m.a.r.a

t.a.m.a.r.a Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Зависи од каков ќе си земеш. На почетокот имав земено пивски квасец во форма на прашак, и се раствараше една лажичка дневно, а апчињата од што си ги купив потоа 10-12 на ден.
    Иако не ги зимав за да се поправам, за друго ми ги препорачаа, накачив неколку кила и тоа претежно стомакот ми порасна :)

17. Sara.1990

Sara.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    piese 10-12 na den ?

18. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    823
    Еве неколку совети за слаби т.е. како да стават по некој килограм повеќе на себе:

1. Внимавајте на калориите – слабите секогаш ја преценуваат храната што ја јадат.
    За да почнете да се дебелеете потребно е дневно да внесувате калории според следнава равенка: број на калории дневно = тежина во килограми x 45kcal.
    2. Поставете си ја посакуваната тежина како цел!
    3. Јадете секои 3 часа .
    * Доручек – почнете со внесувањето на калории уште рано наутро.
    * Ручек и вечера – додека го подготвувате доручекот, подгответе две порции. Една порција изедете пред работа/училиште, 1 порција кога ќе се вратите.
    * Ужина – како ужина може да јадете лешници, бадеми, ореви, суво овошје, јогурт, сирење, јајца, сендвичи, млеко, протеински пијалоци.
    4. Јадете високо калорична храна – 100 г сиров ориз содржи 380 kcal. 100 г сиров спанаќ содржи само 25 калории. Доколку сакате да ја остварите Вашата цел и да го внесете потребниот број на калории потребно е да јадете високо калорична храна. Вашиот најдобар избор е:

* Тестенини – 100 г тестенини што содржат 380 kcal се полесни за конзумирање отколку 100 г ориз. Јадете бели тестенини.
    * Полномасно млеко – доколку не Ви е важно со колку килограми сакате да ја зголемите својата тежина, тогаш можете да пиете дури по 4 л млеко на ден покрај редовните дневни оброци.
    * Мешавина од јаткасти производи – јадете лешници, бадеми, ореви бидејќи овие производи содржат по 500 kcal/100 г, 50% здрави масти и 25% протеини.
    * Маслиново масло – маслиновото масло штити од срцеви заболувања и рак. Можете да пиете по неколку голтки маслиново масло (нема лош вкус) или пак можете да го користите во салати или тестенини.
    5. Зголемете ја мускулната маса – Ваша цел е да ја зголемите мускулната маса на телото, а не да наталожите масти. Покрај тоа, најголем процент од тежината во телото се мускулите и тие тежат повеќе од масните наслаги. Еве неколку совети како да ја зголемите мускулната маса:

* Кревајте тегови – почнете со помала тежина на тегови и фокусирајте се на техниката.
    * Комплетни вежби – практикувајте вежби со кои ќе го развежбувате целото тело.
    * Одмарајте – мускулната маса се гради додека одмарате, а не додека вежбате. Не вежбајте секој ден. Спијте, пијте многу вода и јадете овошје и зеленчук.
    6. Внесувајте протеини – за да ја зголемите и одржите мускулната маса, потребно е дневно да внесувате протеини според следнава формула: внесени протеини во грам = телесна тежина x 2. Внесувајте протеини со секој оброк. Извори на протеини се:

* Црвено месо – јадете стек, месо од елен и телешко месо.
    * Домашна живина – пилешки гради, мисрикино месо, шатки и сл.
    * Риба – туна, лосос, сардина.
    * Млечни производи – млеко, сирење, јогурт и сл.

7. Планирајте – да не го остварите Вашиот план е исто како да планирате планот да не Ви успее. Немате доволно време да готвите дома, а храната што ја јадете на работа/училиште е со лош квалитет и во исто време е и поскапа. Она што треба да го направите е да си подготвите храна дома и да ја земете со себе на работа/училиште.

* Планирајте ја залихата на продукти кои Ви се потребни – не ги скокајте оброците поради тоа што Ви недостасуваат потребните намирници. Направете список на сè што Ви е потребно за една недела и набавете ги набројаните производи.
    * Носете храна со себе, каде и да одите – земете храна со себе за на работа/училиште, јадете мешани јаткасти плодови додека гледате телевизија, јадете пред да заминете во град, јадете протеинска храна пред да вежбате...
    8. Следете го напредокот – Успехот носи успех. Помислата дека ќе се ослободите од Вашето слабо тело е доволна мотивација. Но треба да ги следите ги резултатите:

* Мерете ги калориите – мерете ги калориите кои ги внесувате во текот на денот.
    * Мерете се секоја недела – дали ја зголемивте тежината, или пак нема никакви промени? Доколку нема никакви промени во Вашата тежина, зголемете ја дневната количина на калории за уште 500 kcal.
    * Фотографирајте се – Огледалото може да биде субјективно но фотографиите не лажат. Фотографирајте се себеси два пати месечно со што ќе имате објективни резултати за Вашиот напредок.
    :* :hai:

На MIABELA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    земи тотхема ампули у зегин ги има цела кутија испиј мислам дека 60 има и ке видис ре<зултати за месец дена 3 кила ке имас повеке :D :D а и мозе лиговит таблети да земес

20. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    е инаку немој пивски квасец посто не те здебелува него те дуи а баска имам слуснато дека не е добар за оние кои не биле бремени до сеа сепак ти одлуЧувас јас писувам тоа сто знам ако ти е од корист ок ако не пак ок