Лично искуство немам, ама имам читано по интернет и форуми дека дава ефект. Јас пиев јајца од потполошка, ама ги пиев со шеќер.За здравје онака ги пиев.Супер се. @anaja1 истата мака ја имам.
Јас си го имам истиот проблем. Имам брз метаболизам и за еден ден симнувам килажа. Исхраната треба да ти се состои од потеини и јаглени хидрати. И да биде во 5,6 оброка во денот. Секако и да се вклучат и вежби.
350grama hidrati, 100grama masti i 120grama proteini i ke kacite tezina ito kako Ne e loso i da si dodadete gejner kako dodatok. Primer hard gainer serious mass ili super mass gainer. 1350kalorii po doza.
Практен сируп и само во Турција го имаНе е скап околу 250-300 наши ден. Ех на времево маки да се здебелам , сега имам околу 5кг вишок
Не кај нас го нема мислам ама побарај пак јас пред 3 години сум го пиела.. 2 шишиња испив јас бидејки многууу ми се спиеше од него..
И јас мака мачам со килажава.1кг не можам да качам Висока сум 163цм а имам 42,43кг (одамна се немам мерено,да не паднам во депресија). И да се случи чудо да добијам 1кг+ ,малку да сум под стрес 2 кг ќе симнам. Има периоди кога јадам мн, а после тоа имам периоди кога со сила едвај јадам. Ќе рече после некој лесно ви е на вас.Само газето ми е добро ама и тоа ќе си отиде ако продолжам вака
Зошто е неaктивна темата? Каде сте девојки? Пишете било што, како иде со килажата, ајде лето иде мора да се разгоднеме малку. Доста темиве за слабеење се активни.
Јас почнав повеќе да јадам некако, паралелно почнав и да вежбам да се стегнам малце. Ама килце уште немам каченоо..
И јас пробувам да се здебелам барем 5кг ,висока сум 165 с имам 52 кг ... Пробав со пивски квасец ама не ми помогна ниту Б6 не ми помогна а долг период ги пиев
Антиоксиндат напиток боагат со витамини а другото е збрегов протеин. Многу добар вкус и е одличен напиток како додаток во исхраната. Содржи и хидрати и протеини само што тие протеини не се комплетни пошто не ги содржи сите амино киселини.
Јас сакам да качам килажа, некои 4-5 кг. Висока сум 177 и паднав на 57 кг. Кога вежбам доста слабеам. Препорака за исхрана, некој суплемент, протеин, шејк? Никогаш не сум користела суплементи, па ич немам искуство на темава.
Покачи го внесот на хидрати и следи напредок во наредни 3 недели. Ако немрдаш на вага,зголемуваш постепено хидрати за некој 50грама и следиш напредок. Хидратите се битни за покачување на телесна тежина а протеинот е основен градител на мускулна маса. Тренирај како што си тренираш по твој режим но само смени на исхрана. На сабајле јади варени јајца со малку леб и одма после јади овез со банана и замрзнато овошје,малина или јаготки. За ручек тестенина со месо мешавина од свинско,јунешко,телешко или пилешки стек. После тренинг ориз со месо или јајца. Пред спиење една рака лешник,кикири,или бадеми. Од страна на суплементи би ти препорачал веј протеин од трек нутритион и да си правиш шејк во текот на денот. Во шејкот стависи намирници по твој избор и додај една дозека веј. Ќе качиш тежина гарантирано. Грамажата на овезот,ориз,гриз,компир,грашак,тестенина, зависи колку можеш да изедеш во еден оброк. Гледај секој ден да неси испод 180г. хидрати. На секој производ пишува колку гр. на хидрати содржи на 100г. така да некој период читајги состојките и после ќе знаеш кој производ што и колку гр. содржи. Протеините држиги од 1 до 1.5грам протеин на 1кг. телесна тежина. Дневно ти се потренни од 57 до 85гр. протеини.