Се би дала да имам колку тебе килограми, немој да се дебелееш. Висока сум колку тебе, ама имам 75 Сите што ти велат дека си слаба ти љубоморат дека си презгодна Б комплекс 3 пати по едно на ден и пивски квасец. Крвната слика како ти е?
Немам правено одамна а обично добра ми е. Вчера ми се сврте дури. Имам нагло ослабено 5кг последниве 2-3 месеци
Да си направиш сепак. Мораш да јадеш, барем малку. Ти се свртело може од што не јадеш, па ти паднал шеќерот. Не мора џанк фуд овошје нешто банана, јаболко, смути со житарици било што. Пробај со Б комплекс 3 пати дневно, па ако така не бива, ќе ти дадам од мојов апетит
Ти благодарам еј, ми велат колешките од работа они се полнички, ептен ми падна самодовербата, денес 9ти ден од диетата за дебелеење, ке се вагам на 14тиот. Стварно ми требеа вакви зборови ти благодарам
Здраво Примате уште една што брзо слабее Јас сум 175цм имав 50-52 кг стално стагнирав. Сега и јас исто како @Marija Magdalena сум 60кг. Инаку марија сега те прочитав 100% ти сњ љубоморни на таа висина ова е совршена килажа според сите параметри само треба да ја оддржиш ме немаш видено со 50кг да видиш слаб што е Останав трудна и се здебелив +20 од болница дојдов само со +10 и се надевам дека ќе останат. Ептен си се свиѓав со 65 кг но супер е и вака. Овие денови фатив да јадам повеќе приметив дека изгубив пак 2кг во рок од неколку дена сега со бебе е потешко. Доручкувам ѓеврек со јогурт пијам кафе, јадам сигурно 1 чоколадо 100г на ден, после накај 12 јадам пак обавезно варено јајце, авокадо, леб, кашкавал салами...ручам во 17ч обилно(ориз, компир, месо, бургер) па пак благо, грицки Цигарите ги оставив скроз пијам само пиво. И пијам пивски квасец со б комплекс.. Дали мислите дека во рутината треба нешто да сменам?
Твојата килажа на твојата висина е во ред. Ако ти се чувствуваш добро и си се доопаѓаш сама на себе така зошто ги слушаш другите? Читам си почнала со исхрана да внимаваш.... Ти си знаеш но, според мене нема потреба ама твое си е. Подобро почни да вежбаш и ќе го обликуваш телото
Сега дури гледам дека ми имаш пишано, нее никаков ефект за жал , не знам што човек ќе бев. На толку витамини ни едно кило не качив, а сите се фалат од Мерц ама кај мене нема резултати за жал, може кај тебе ќе има. Јас имам и брз метаболизам, а не дека толку не јадам, и постојано трчање околу син ми, ама па има мајки со повеќе деца па топ изгледаат, јас како неухранета изгледам
Еве сум и јас истата.. витамини еден куп апетит нула .. незнам што ќе се прави повеќе .. да барам сега некој нутриционист си викам некоја диета за здебелување ..
@pikabu5 и @anggell олигосел користам со витамини А, Ц, Е + Селен + Цинк. Нема некои промени освен што ноктите ми се појаки. Денес зедов и Б6 со магнезиум (во стаклено шише), ама не верувам да има ефект. Ако не биде и со овие, баталувам.
Се пробав од тоа ..ама буквално се и сум разочарана премногу .. дури од што претерано мислам на тоа затоа и не се поправам .. е сега уште со нутриционист да пробам, ама што ако кога немам апетит ..
@pikabu5 има протеини, со вежбање треба..ама што знам..некако не ми се пробува со протеини..вака си вежбам онолку колку можам, барем да се зацврстам.
@pikabu5 да, ама правам најобични вежби. Следам некои страни, ама немам толку време да се посветам на повеќе видови вежби. Обично раце, нозе и грб.
Јас секој ден се убедувам дека морам да почнам ама никако ..е фино мила, се надевам колку толку ќе покажиш резултати