Кажете ми добар нутриционист во Скопје што може да ми помогне во дебелеење.Или ако сака некоја во лп ако има испробана диета да ми прати Ми требаат едно 5-10 кила да накачам. Ќе барам овде во темава назад да не сте споделиле нешто.
Дали жешкото само на мене ми пречи наутро за појадок? Јас сум човек што многу бргу после станување од спиење сакам да појадува, и појадувам, ама летните периоди ми се многу тешки, наутро не можам уста да отворам имам мачнини, а во исто време и ми се јаде. Вака ми е секогаш на лето, затоа ич не го сакам
Јас почнав на сабајле да земам јајца од потполошка, и да си правам смути во зависност од тоа што имам. Е сега планирам да додавам сурутка од Виталиа многу добра била.
https://maya-thehealthieryou.blogspot.com/2021/01/blog-post.html?m=1 Јас ја следам Маја, не сум ја контактирала но ја фалат
Како стоите со апетит на жешково, апетит 0 имам, на сила јадам, неможам жешко ич, секое лето се борам со ова
Здраво девојки, дали некоја од вас има користено план за исхрана и дебелеење и дали може да ми го испрати истиот ?
Не ми влијае на апетитот никако, си јадам како и обично, па и мрсна храна И сите ме гледаат со неверување
jadi hambureri pij coca cola i blago i odma posle legni si i taka sekoj den mala sala,se e do genetikata.
Леле ама совет даде, да така и фаќај триста болести после, како прво од толку нездрава храна се успорува работата на дебелото црево и да не набројувам уште што, ама ок шала ти беше ова Совет за девојчето би и рекла само да јаде здрава храна и да не се замара со килажа.
Не, советот на феминката и е на место, само така можеш да кренеш килажа, сало шо викаат, пошо навистина има слаби девојки и само тоа ги спасува
Ако ти е за утеха, имам јадено и нездрава храна, па немам качено повеќе од едно кило. Зависи од метаболизам, генетика итн. Последно си најдов фустан во ваикики за 14 годишно девојче. Срам не срам, си го купив. Ем таман, ем заштедив. Ме заболе за другото.
Колку си години, де утеши ме дека не сум единствена, уште не мрдам над 50 кг, имав 52 ама на лето секогаш немам апетит
Не е точно, со спортување и со јадење поголеми здрави оброци ќе се накачи мускулна маса и со тоа ќе се здебелат.Спорт, теретана, нешто што е поисцрпувачко и што ќе ве огладне убаво. А исто така сум сигурна дека кај повеќето се работи за тоа што навистина јадат малку и не приметуваат затоа што се така навикнати, бидејќи поретки се случаите кога се работи за примарен здравствен проблем поради кој човек не може да накачи/намали килажа по природен пат. Единствено ако стварно не можете да мрднете од мртва точка да проверите тироидна жлезда, во случај да се работи за хипертиреоза(иако тоа има и други симптоми кои не верувам дека не би ги забележале). Затоа како прв и основен чекор ќе почнете да си броите калории и ќе јадете повеќе од што трошите.Тоа е принципот на кој функционира слабеење и дебелеење, ама како што кажав горе, за да биде на здрав начин дополнително вежбајте. И на крајот на краиштата ако имате нормален бми нема потреба да се замарате толку со качување кг.