Знае некој дали може да се зимаат сурутка и протеини ако имаш синусна тахикардија или би било проблем
Протеини внесуваш секојдневно преку разновидна исхрана. Сурутката е само уште еден начин на кој внесуваш протеини. Зошто сакаш да пиеш whey? Вежбаш? Имаш голема физичка активност? Whey/сурутка е само додаток во исхраната, можеш да качиш килограми на многу други начини. Протеинот од сурутка, во зависност од деталната здравствена состојба на конзумирачот може да ја подобри работата на срцето. Но од друга страна постојат индикации дека кај одредени пациенти, сурутката конзумирана во големи количини, може да го наруши срцебиењето. Не ти ја знаеме точно здравствената состојба и дијагноза. Консултирај се со твојот кардиолог.
Некои идеи за полесна, но покалорична вечера? Да не биде само месо, јајца и сл. пошо тешко ми е тоа да го јадам навечер. Стварно не знам што би можела да вметам како дополнителен оброк, никако не успевам да се поправам
Путер од кикирики на леб, тортиљи со зеленчук, помала количина на тестенини (пример нудли), протеински шејк, овошни смутиња, домашен протеински пудинг, овес...
Можеш и сама многу лесно. Еве мене добро ми оди 1,5кг сум качена се од здрава храна. Не ти треба нутриционист ако немаш некој здравствен проблем.
Цел живот имам проблем со тежината знам како е. Ќе ти пишам по порака шејкот што го правам помага многу.
Повели 1 банана (или 2 ако можеш) 3 урми кикирики чиа семе млеко какво имаш, јас користам бадемово како поздрава опција.