Ви треба помалку активност повеќе калорична храна и што почесто во текот на денот и ќе покачите сигурно килограми
Ke jades puter od kikiriki (po 200 gr dnevno),bademi,orevi,(okolu 100gr)+ normalno dorucek,rucek i vecera.100% se popravas
200 gr дневно путер од кикирики? Кој ви го кажува ова бе. Свесни сте колку е тоа многу? Може некој алергија да развие од толкава количина.А и мрсно е, не е здраво. Исто и за другите апетисани, поготово шо не е евитно да се купат веќе. Порано во Кам бар по 40 денари беше кесичка лешници или индиски ореви. Доволно е една шака на ден.
4 грама хидрати на 1кг телесна тежина 2грама протеин на 1кг телесна тежина 1.5грама масти на 1 кг телесна тежина. Вака се качува телесна тежина. Т3 Т4 лептин кортизол врска немат со покачување на телесна тежина. Не се воопшто пречка.
Јас со сила јадам. Знам дека не е убаво ама немам друго чаре. 6 кг се поправив. Три оброци имам и две ужини.
Ако си многу слаба нормално е да ти треба малку храна.... ....плус и ако си зафатена со милион работи па не ни мислиш на јадење. Ама ако 24/7 имаш некаква храна околу тебе може ќе ти се отвори апетитот и ќе јадеш и од досада иако не си гладна.
Буквално се сакам да направам пред да јадам. Триста обврски па на крај седнувам да јадам Инаку, има околу мене ама јадам колку врапче
I jas imam 49 kg a visoka sum 168 i izlgledam kako solenka a sum majka na 2 deca i na pocetok od 3 ta bremenost i nikogas ne mozam da se popravam piev apcinja pa nekoj si cajoj pa med badijala takov organizam si imame ama sto ni fali vaka slabicki Nekoj dava celi bogatstvo za da bidat kako nas slabi kako solencinja ili ckorkj
Леб(црн), интегрални тестенини, палента,сирење, кашкавал, месо, риба,јајца, ориз, компир, овесна каша, какао, путер од кикирики, овошје, зеленчук салати,печурки,јатки.. манџи исто со месо и грашак, боранија, компир. Можеш шејкови некои да си правиш. Не јадам чоколади, чипсови, брза храна. Ова пак ти е сѐ здрава храна.
Овесна каша/јајца со додатоци по избор/палента со сирење/ леб со намаз/ палачинки - ова можеш за појадок. Ручек - манџи со месо и зеленчук+салата/тестенини со сос по избор/ риба и компир/ ориз со стек и печурки Вечера: нешто слично на примерите од појадокот И ужина - јатки/ смути/ овошје со путер од кикирики.