Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    20.551
    Планирам да почнам да конзумирам јаткасти плодови. Некој да сподели во кои периоди од денот е најдобро да се јадат?

2. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    22.941
    Измеѓу оброци, како ужина.

На eliesaab, Anie93 и Mrs.Precious им се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    13.492
    Не знам во која тема да пишам. Јас стварно не знам како да го зголемам апетитот. Воопшто не ми се јаде. Имам периоди кога јадам океј ама поголем дел од времето не јадам. Буквално јадам за преживување..... Некои совети бар нешто да биде малце а да е калорично, да ме држи. И да не слабеам;(

На elimkd и Ceci16 им се допаѓа ова.
  4. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.350
    100грама мелен овез
    1 банана
    малку замрзнато овошје
    350млл млеко
    30гр веј протеин
    1 лајца путер од кикири. Пијајго овај шејк цел месец ќе видиш како ќе крениш килажа.

5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    13.492
    Пробав ова ама без протеин и јас пак стојам на 48кг не се мрдам, а ослабнам мене ми треба вечност да ја вратам килажата. :sweat:

6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.556
    Допаѓања:
    38.576
    Дали вежбаш нешто? Можеби треба да почнеш нешто поинтензивно за да ти се зголеми апетитот. И да грицкаш сто пати на ден, бадеми, лешници, индиски ореви, црно чоколадо, пуканки...ако јадеш еден оброк колку и да е калоричен џабе.

На Anie93 и Ajronmen им се допаѓа ова.
  7. Pretty Woman

Pretty Woman Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    179
    Здраво, сакам да почнам да користам гејнер, женско сум и подолго време се трудам да се здебелам но оди доста тешко, од скоро вежбам и во теретана па ве молам тие што се разбирате да ми кажете што мислите конкретно за овој гејнер и дали може да предизвика некои штетни ефекти.
    Секако предложете и други гејнери
    78D8716A-3870-4462-B203-162A2FED123A.jpeg

8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    13.492
    Грицкам се ова и повеќе калорични оброци али од бројката не се мрдам. Приметив само стрес и обратно, добро рааположение ме мрдаат од бројка:D

На Skorpija25 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  9. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    524
    Zdravo decki. Potreben mi e sovet, izvinete ako e dolg postot. Pred 3g, kilazata mi bese 65 kg, imav ogromen stres na rabota i oslabev 13 kg. Na 52kg ostanav trudna, kaciv 30 kg skoro imav 80. Po poragjaj simnav 10 znaci sum imala 70. Ostanav pak trudna, kaciv 5 kila i poradi lekarska greshka go izgubivme deteto vo 25 nedela, se porodiv i pocina. Od togas navamu imam izgubeno 23 kila, povtorno imam 52 i sum preslaba, kilaza prodolzuva da opagja postojano. Praveni se sekakvi ispirltuvanja, nisto od rezultatite ne e povrzano so gubenje kila, ispitano kancer, hormoni, krv shto se ne, abdomen itn. Sega se vrakjam od remedika, doktorot mi rece da pocnam da pijam proteini i da jadam visoko kaloricna hrana. Veli navodno pricinitel e dlaboka depresija po slucuvanjata. Dali imate nekoja ishrana da predlozite koja vi pomognala da krenete kilaza, dali ste imale slicna situacija ?

10. Pretty Woman

Pretty Woman Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    179
    На кој кат е hardcore во сити мол ?

11. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    8.795
    Најгоре

12. macimacika91

macimacika91 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    11
    Вака, мое искуство..
    Има мн апликации за броење калории. Симнете си некоја. Внесувате висина и килажа, и ќе ви израчуна колку калории треба дневно да внесувате.
    Кога ќе почнете со внесување што сте јаделе во текот на денот, ќе се изненадите уште колку многу останува (т.е колку малку сте/сме јаделе до сега, а сме мислеле дека е доволно).. за да има прогрес во накачување, а не стагнирање или опаѓање на килажата.
    Освен ова, тежински тренинзи постепено (без кардио), ем мускулатурата се зголемува, со самото пумпање на мускулот, веднаш визуелно ќе приметите разлика и ќе се мотивирате, а со самото тренирање ќе се појави и апетитот. You got this :sun:

13. Jova201

Jova201 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    10
    Здраво и јас сум слаба и не се осакјам убаво кога ги гледам другите девојки. Немам ни гради ни газе како можам да се здебелам висока сум 175-176 а тешка 51кг сакам да сум 60 кг. А вака јадам не суѓ некоја да не јадам. Помошшшш

На TinkaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. macimacika91

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    11
    Здраво, пишав и погоре. Сите овде сме поминале низ исто, не си сама :hug:
    Пробај барем 1 недела да користиш апликација за броење калории, ако можеш продолжи 1 месец. После самото тело се навикнува и немаш потрба до броиш, отприлика ќе си свесна по колку треба на ден да јадеш.

Пробај и да тренираш, доколку ти е непријатно во теретана, има милион видеа на youtube, но јас би ти ги препорачала видеата на Pamela Reif, најди ја на инстаграм, и во хајлајтс има неделни тренинзи, и категорија за слабеење, и за зголемување на мускулатура. Не само што ќе имаш физички бенефит, туку и ти ќе се осеќаш поведро и посреќно. :sun:

На TinkaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.350
    60грама овез
    Измелиго во блендерот па додај 300mll
    млеко,малку замрзнато овошје,1 банана и 1 лајца путер од кикири. 2 пати на ден секој ден. Пробај (highfive)

16. Jova201

Jova201 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    10
    A efikasno e ima rezultati?

Fala mnogu a mozi da mi kazis koja aplikacija e najdobra za kalorii

Последна измена од модератор: 25 јуни 2023
  17. macimacika91

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    11
    Јас ја користев Calorie counter - MyNetDiary, бесплатна.
    Во my plan пишуваш колку си висока и моментална тежина, и која ти е целта. Ќе видиш колку калории ќе ти израчуни, доколку ти се многу, имаш да штиклираш за помалку и по помалку грама ќе накачуваш неделно. Битно ќе имаш прогрес.

Пример ако планираш околу 2600 калории да внесуваш, наутро појадокот може да ти биде околу 1000 калории, млеко/јогурт, мусли, освесни сенгулки, банана, путер од кикирики, мед итн. останатите калории да си ги распоредиш во текот на денот. Јаткасти плодови исто се доста калорични.. Ако имаш можност можеш да си купиш и протеин, но и не мораш, можеш со исхрана да надокнадиш. Битно е да внесуваш доволно калории за да накачиш на килажа, во спротивно или ја оддржуваш моменталната тежина, или ако трошиш повеќе од што внесуваш може и да намалуваш.

Да сумирам, храна и вежбај си барем по 10 мин (по толку е едно видео од девојката) и уште прва недела ќе осетиш промена.

18. TinkaGirl

TinkaGirl Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    9
  19. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    20.551
    Го има производов кај нас? Го рекламира една жена од Србија кажувајќи дека со користење на витаминов, за еден месец нејзините кориснички имале резултати и се поправиле 5-6 кила.
    Screenshot_20230720-122826_TikTok.jpg

20. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.350
    То се само витамини а со витамин не се покачува килажа.

На Ajronmen му/ѝ се допаѓа ова.