Како да се поправам?

Дискусија во 'Диети' започната од anste, 29 ноември 2009.

1. MIABELA

MIABELA Нов член

Се зачлени на:
    30 март 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    за што е сирупот кој го наведовте ? ме интересира и мене

me interesira i mene, ve molam pishete mi vo poraka.

Последна измена од модератор: 3 април 2025
  2. Firefox13

Firefox13 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2025
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    16
    Zdravo ,edno prashanje pred da ostanam bremena bev 50 kl na 173visina nikako nemozev da se popravam bidejki bev so brz metabolizam se probuvav ali nekjese se dodeka ne zabremeniv do kraj na bremenosta 80kl , koga se porodiv imav 74 kila
    posle edna godina sega pak naglo mi pagja kilazata za sega sum 68 za dve nedeli po edno kilo odma se osekja na mene od toplovo ne mi se jade i so maloto nema prilika
    kako sega da si ja dobijam nazat tezinata za jadenje jadam tri pati i u megju vreme uzinki no ne ide sega mi bese prasanneto dali smeam da konzumiram b- kompleks ( dali bi pomognalo ) deka seushte go dojam bebeto i dali smeam da konzumiram protein imam doma i plus recept nekoj vi blagodaram !

Последна измена: 2 јули 2025
  3. Mr.Limonko

Mr.Limonko Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    122
    Вежбај тежински тренинг и јади повеќе протеини и јаглехидрати.
    Поздраво е да качиш на килажа преку покачување на мускулна маса и многу подобро ќе изгледаш.

На Firefox13 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Firefox13

Firefox13 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2025
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    16
    Za jadene se jade za vezbanje koga kako a koga vezbam slabeam i vo dviznje je sum celo vreme i ko ke mi tekne za vezbanje ne mi se ni pocnuva od umor
    izgleda covek sam koga jade nema mnogu apetit od kolku so drushtvo .

На Sweetymk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    122
    Не вежбај кардио, фокусирајте се на тежински тренинг барем 3 пати неделно.
    Сонот е исто такака важен, незнам со бебе колку можеш да спиеш..
    Можеш да почнеш да броиш калории треба да внесуваш 300-500 повеќе од колку што трошиш мислам дека повеќе би било премногу.
    Протеирните не сметаат колку што знам, нема врска што доиш, гледај само да е чист протеин и да го користиш како додаток а не како храна.
    Конзумирај масти така зголемуваш калоричност на храната. Јаглехидратите не ги избегнувај (леб, ориз, тестенини) треба да ти се околу 50 % од исхраната.
    Не би ти препорачал на нездрав начин да качуваш килажа...
    Сервирај ја храната така што ќе изгледа убаво во чинијата ќе ти даде може тоа мотивација за да јадеш..
    Како предлог што да јадеш можеш за појадок јајца (пржени за повеќе калории), можеш нешто како врат, пилешка шунка 2-3 парчиња.
    За ручек месо (пилешко најдобро) и ориз + зеленчук.
    За вечера тестенини со сирење или компир (можеш пире и прели со стопено масло и црвен пипер, вкусно е).
    За измеѓу оброци или плус додаток смути со млеко, јаткасти плодови, цедени сокови, овошје, млеко..

На Firefox13 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Firefox13

Firefox13 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2025
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    16
    Ti blagodaram , od denes motivacijata zapocna pa ke vidime rezultat samo pozitiva !

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.