Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поцрне побрзо по природен пат?

Дискусија во 'Тело' започната од meredith, 18 април 2010.

1. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    И јас сум во некја фаза на јадење моркови, не за друго и онака ми се вкусни. Ми препорачаа да пијам бета каротен капсули/таблети пред се ради алергијата од сонце ама не сум сигурна колку се здрави... Јасно дека бета каротен уствари се трансформира после во вит А и не е некоја голема филозофија ама пак ми е страв да не ми се појават некои флекички и дисколорации по кожата, читав некои имале и такви резултати... Ако некој со осетлива кожа ги користел го молам да сподели некоја плус информација :worried:

2. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Има еден домашно направен лосион за сончање. Може да се користи кога не е толку јако сонцето. Значи можете со него да се сончате до 11 и после 16-17 часот. Значи потревни ви се
    -1/4 маслиново масло
    -10 капки јодна тинктура
    -сок од исцеден лимон
    овие состојки се мешаат и се чуваат во темно шишенце, а пред употреба шишето се протресува. Се надевам ти помогнав :)

3. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас имам користено маргарин и многу помага. Сепак првите неколку дена се мачкаш со фактор додека да добиеш некоја минимална боја и после маргарин. И да, ќе мирисате на кифлички :D

4. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    913
    имам слушнато за ова.. го топите маргаринот и во шише го ставате, и после се мачкате :lol: ама делува!

5. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    И после од ко ќе добиете некоја посакувана боја за да ја задржите ќе си станите ко Bugs Bunny. Само морковчиња му е мајката :lol: Е баш вака...

Прикачени фајлови:

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    173.782
    Абе,ајде,со маргарин...!!!!
    Луѓето на месечина како туристи почнаа да одат,а вие со маргарин на плажа.

Само обично маслиново масло му е мајката.Се добива супер боја и истата трае и трае.....

7. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    а кога ги пиеш мислам во кој дел од денот
    на гладно најаден
    и дали ке биде доволно 10 дена пред одмор да почнам да ги пиам ?
    и таму уште 10 и дали смееш да конзумираш алкохол ?

8. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    слушнав дека кристал маргаринот,масло(зејтин за домакјинство) и масло бекутан највекје помагале за потемнувањето

9. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Ја например не користам ништо ми масло ни нз каква таму за мачкање..Само измачкам се со ујле за сончање и одма ко црнка сум..Се зависи од кожата, пр мајка ми и она се измачка со тоа и бела ко сирење занчи се зависи од кожата..:)

10. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Најдобро за поцрнување е да се јадат моркови еден месец пред одмор :) мене мајка ми ми прави сок од моркови и портокал на пауер џусер и многу е убав!Секој ден ако пиете вака,сигурно ќе имате преубав тен на одмор! :) А за ти потрае тенот што си го добила,само првите денови ако си бела треба да се мачкаш со фактор,и после не треба со ништо да се мачкаш.
    Со путер многу се гори, и не се препорачува.

11. Amon.Ra

Amon.Ra Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Масло од НЕВЕН
    Невенот се потопува со маслиново или сончогледово масло (јас го направив со маслиново) и стои 40 дена на сонце
    Потоа бидејќи го користам како улје за сончање (а исто така го користам и како смирувачко средство после сончање) го дополнив со ПАНТЕНОЛ раствор, Б12 капки(ампули), Б-комплекс(ампули), и АД улјени капки.
    Невенот е ЗАКОН за кожата
    Маслиновото масло исто така ја омекнува и благодтворно делува
    Пантенол се става во секое средство за сончање, а се користи и така, за лекување рани, пеги и други кожни проблемчиња
    Б витаминот е секако добар за кожа, коски, коса, нокти
    АД капките го имаат истото дејство и ефект (тоа се оние кои им се даваат на бебињата, па значи штом им даваме на бебенцата да ги примаат за зацврстување на коските, не може да бидат лоши за нас возрасните)
    СЕ ова се купува во која и да било аптека.
    ПРОВЕРЕНО, ДОКАЖАНО, СУПЕРСКО!
    Кожата просто го обожува овој ЛЕК, МЕВЛЕМ, СРЕДСТВО и заштитна бомбица :) Добро е и за бели и темни луѓе :) Мислам со светла и темна кожа, а ако некој се плаши да го нанесува од првиот ден тогаш па нека почне од 2-3 ден за сончање. Напоменувам дека е СУПЕР и после сончање - сите состојки внатре делуваат смирувачки за кожата.

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Знам братучедка ми се мачкаше со кантарионово масло а за др незнам...

13. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    леле луѓе ма од зејтин нема боље вееувајте.имам сетсри близначки,додека тие се капеа и се ладеа во басент бев и јас со нив но подоцна се намачкав со масло за готвење и така на сонце можеби половина час стоев иако не беше сонцето многу јако добив една нијанса потемен тен.навистина вреди да се проба.....

14. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    3.972
    Мора 40 дена ??? зошто немам толку време :?:

15. Amon.Ra

Amon.Ra Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Не мора 40 дена, знам дека така треба, наводно, од старите, кога се прават такви масла се вели 40 дена на сонце, ама и јас немав толку време, па го чував еден месец.
    Сега доволни се и две недели на ова ЈАКО сонце :) (исто ќе му дојде како еден месец во мај) :)

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Amon.Ra

Amon.Ra Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Што се однесува до предлозите за маргарин, зејтин и дури и нафта - да, се поцрнува, но нели темата беше „по ПРИРОДЕН пат“.
    Маслиново масло, кантарион, еве невен (плус со „засилување“), тоа сето ем поцрнува, ем е здраво. На крај на краишта не мора ништо да се става додатно во маслото, доволно е што е на база на лаековити билки.
    Мислам дека не е целта по секоја цена за 10тина дена да се добие бојам да се исуши кожата и после да се посетуваат козметички салони.
    Инаку тоа што го додавам во маслото од невен можете да прочитате состојки на секое од средствата за сончање дека ги има - и Б и Д витаминот, како и пантенолот

17. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    е како де...излези на сонце и печи се 8)

18. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    3.972
    Фала ти Amon.Ra :D
    абе да се печам џабе ми е бела сум не можам многу да поцрнам :)

19. Amon.Ra

Amon.Ra Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Кој колку што ќе поцрне не е толку важно, мислам оти најважно е сите да си поминете убаво на одмор и тоа да биде и здраво! Тоа ви го пожелувам на сите!

20. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    сонцај се со уље за тело