Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поцрне побрзо по природен пат?

Дискусија во 'Тело' започната од meredith, 18 април 2010.

1. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Моркови подолг период да се јадат, или апчињата бета каротен, кожата постепено да се изложува на сонце, прво 10,15, 30мин па и више за да се навикне на сонцето, е веќе кога ке фатите малце боичка може и со маргарин, зејтин, маслиново ама и заштитен фактор обавезно, јас имам светла и осетлива кожа, лесно гори и поради тоа никогаш не сум се сончала ама оваа година фатив многу убава боја, сите ми се чудеа. Е сега слушам и за некое ореово масло, дека се факало многу боја, каде го има и колку чини? :)

2. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    908
    Не со кантарион после 3 дена кожата ќе ви биде како на баба од 70 год и ќе се лупите а тоа не е лупење туку распаѓање иначе брзо се потемнува со маслиново масло или со јекогел/јекодерм.

3. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    да се намачкате со маргарин кристал тој во коцка, евтин е ама па после миеше чувај Боже хахахах кога ќе се сетам колку смрдев,,, или па мешавина од кантарион и маслиново масло :D

4. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Јас лани на одмор користев кантурово масло и млеко со заштитен фактор, и добив убав тен а инаку природно сум бела како сиренце :D , а поради тоа што се мачкав со кантурово масло и млеко со заштитен фактор ни малку не изгорев и потоа сама пополека ми паѓаше бојата ич не се лупев.

5. hiki123

hiki123 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    a tenot na kozata se menuva so samoto pienje na apcinjata i bez soncanje ?

6. ciganka

ciganka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    12
    јас ова лето отидов на викенд на 4 дена и се мачкав со маргарин и пробав и со coca cola тоа највеќе фаќа кога пробав ја за 4 дена бев права циганка и многу време ми стоеше бојата :D :D :D никогаш не сум била толку црна во мојот живот за тие 4 дена како да си бил 15 дена :D :D, али прво ви препорачувам со фактор за заштита да се мачката а после 3-4 ден да пробата со маргарин и coca cola, бидејќи јас станав црна ама после неможев да се опоравам со нагло изгорев и големи болки имав затоа после 3-4 ден слободно пробајте 100% ќе ја имате вашата боја

7. tea-nova

tea-nova Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    A што да правам јас што никако нозете не можам да си ги исончам?целото тело ми фака боја,само нозете никако????Имате некое мислење во врска со тоа????????

8. ciganka

ciganka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    12
    а тие таблетките може ли да ги пиам сега како може со таблети да поцрнам не ми се јасно
    кажите ми и на мене како да поцрнам сега

9. hiki123

hiki123 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    јас ги купив еве денеска е 3 ден што ги пијам....ке ви писам за резултати

10. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Масло од кантарион.Дава најбрзи и најдобри резултати ;)

11. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    1.094
    Да бе, од кантарион ќе се распаднеш ама Јекодерм тубичето од 25 мл за изгореници и рани е средство за сончање. |(

12. MorganMonroe

MorganMonroe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    42
    грицкајте морковчиња :)

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  13. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    минатото лето бев на село и работевме физичка раббота али јас се измачкав со зејтин ми рекоа дека тоа кје го привлече сонвете али ништо џабе после заминав на базент и се измачкав со кристал маргарин леле луѓе ни пола саат не седев на сонце ко десет дена да сум била на одмор.а сега оваа година си фатив убавааа боичка за први мај легнав на ќебе и стоев само така. :D

14. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    Ја у принцип тешко потемнувам, и тоа прво горам, па после бледа боичка.
    дека сум многу бела..
    и бев на преглед и ми рекоа многу да се пазам цел живот (цел живот бе луѓе на сонце да не излезам треба :( :D )
    а баш си имав у план ко ке заврши школово да си се сончам на тераса по 10 мин. со кристал, чим вие викате дека од него се црнеело.. колку да не сум толку бела...
    е сеа сакав да ве прашам дали може од маргарин да се појават некои несакани последици зашо со тоа кожата е директно изложена и се пржи, или може треба прво да се стаи крема со заштитен фактор па маргарин? :?:

15. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    Ах, случајно наидов на една рецепта, ама пошто не можам да се редактирам сакам и ова да го споделам со вас, го најдов на фб.
    Maslo za soncanje
    naparavete si ednostavno a prirodno i mnogu efikasno sredstvo za soncanje:
    Vo 100 grama maslinovo maslo (najdobro e ladno cedeno) se stava sok od eden isceden limon i 1 kafena lazicka jod i smesata dobro se promesuva. Ova maslo izvonredno ja stiti kozata od izgoruvanje i dava prekrasen ten,dragi moi uzivajte vo letoto. pozz

На bojanalove и tessie им се допаѓа ова.
  16. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642

Ако мене ме прашуваш, секое ефикасно масло за сончање содржи бета каротен, така да на сето ова би му додала и рендани морковчиња ;)

17. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    ее убај совети баш че пробам :rofl:
    ама јас вејче сум на одмор хаахах :?:
    па баш да видам ако ги најдам тие таблетките овде.. :?: ..супер че биди :D

18. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Со кристал маргаринот навистина ли има ефекти? :?: Бидејки јас имам многу бела кожа и тешко црнеам... Ако има ефекти, ќе може ли некој да ми објасни во ЛП како се користи, дали се гори кожата..? :?:

19. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    Татко ми лани се мачкаше со кристал маргарин и многу убав тен достигна за кратко сончање
    А јас се пржев со заштитен фактор со bronze и ништо не бидна :!:

20. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    3.035
    Ее најдов една рецепта на фб ми излезе да ви ја кажам... :D

Во стаклено шишенце со поширок отвор ставете неколку изрендани моркови, неколку сечкани зелени ореви, неколку цветови лаванда, а може да додадете и жалфија. Шишенцето наполнете го околу 70 проценти со оваа содржина, а потоа потопете ја со маслиново масло. Мешавината оставете ја на сонце од 20 до 25 дена, но секојдневно промешувајте течноста и на крајот процедете ја низ неколку слоеви газа.

Маслиновото масло има низок заштитен фактор, но сепак морковот и оревот ќе си ја завршат работата. Морковот е богат и со бета каротен и витамин А кои го забрзуваат потемнувањето, а го спречуваат црвенилото.

Лавандата и жалфијата пак, се одлични за негување на кожата бидејќи имаат смирувачко дејство. Раните, опекотините и акните ќе бидат речиси невидливи, а жалфијата ќе го намали и целулитот. Освен тоа, прекрасно ќе мирисате!

ќе го пробам јас овај рецепт све имам од ова дома :)
    ама треба да чекам 25 дена ми отиде летото :lol: