Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поцрне побрзо по природен пат?

Дискусија во 'Тело' започната од meredith, 18 април 2010.

1. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Еве јас пошто не сакам да пијам апчиња бета каротен за тенот , почнав да јадам моркови . Секој ден по еден морков . Еве веќе цела недела а инаку ќе одам на одмор во август средината . Па се надевам дека ќе има некој резултат од морковчињата. Инаку јас лани фатив убав тен со маслото од каротен . :)

2. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Не штити воопшто, а инаку брзо се поцрнува да.
    Мене баба ми ми го направи ова за на одмор и ми го изнафали колку штити и не ставав ништо освен тоа.. и коа се вратив од одмор плачев од болка од што бев цела изгорена, незнаев што да правам со себе во буквална смисла :lol: Ама доколку се намачкате прво со заштитен фактор па после со ова или па првите неколку дена со заштитен фактор а последните со ова, мислам дека би имало одличен ефект. :)

3. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.308
    Допаѓања:
    2.585
    Еве јас за неколку дена ќе идам на одмор и решив да испробам кантарионово масло.Имам неколку прашања? Колку пари е? Многу ли му е лош мирисот? (така имам слушнато). И дали тешко се мие?

4. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Сте се намачкале со маргарин? И како ви испадна бојата?

5. trendafilka2

trendafilka2 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    20
    кантарионот свеж или сушен да е ?
    за подготовка на маслло за сончање?

6. ana.n18

ana.n18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    56
    Кантарионот прво се суши па се става во масло да отстои. Па после си ја цедиш течноста и неа ја нанесуваш за заштита :)

7. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    Дали некој користел купечки кантарионово масло од продавница и дали го има истиот ефект...?
    зошто еве го летото помина, а за домашниот треба време..

8. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Со кантарионово масло или со маслиново масло за готвење. Една другарка се мачка со тоа и ептен добра боја добива, ама првите 2-3 дена става 20ка фактор блек ап и после или со кантарион или со маслиново.
    Јас бела сум плус имам алергија од сонце така да под 30ка фактор несмеам да помислам, ама како и да е не ни сакам нешто многу да се печам, колку е штетно сонцево, може сега не се гледаат последици, ама после неколку години.... Така да не ви препорачувам ни вас да се печете толку со ова со она, и на другарка ми и викам, фактор си е фактор колку толку ја штити кожата, ама како си сакате :)

9. Simona.95

Simona.95 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    14
    Sto misliste za maslinovoto maslo..dali i toa e dobro isto kako kantarionovo.. i dali masloto sto kje go kupam od apteka ima isti efekti kako i prirodno podgotvenoto(mislam za kantarionovo)?

10. sweet-bebufce

sweet-bebufce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    22
    Е ај да се пофалам :D Овие апчињата бета каротен ептен добро си ја завршија работата. Прв пат да се вратам со ваков тен од одмор, плус како што сум бела како сиренце просто неможам да си поверувам дека сум си јас кога се гледам во огледало :D. Ги пиев 10 дена пред одмор, таму додека бев 15 дена и имам уште 5 ќе си ги допијам деновиве. Значи презадоволна сум :rock:

11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.296
    Допаѓања:
    17.822
    колку пари се? и дали може од нив да се здебели? :wasntme:

12. sweet-bebufce

sweet-bebufce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    22
    Не би требало од нив да се здебелиш, тоа се витамини. Пред два месеца ми се купени така да мислам дека некаде околу 250 денари беа 30 апчиња.

13. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186

Јас едно лето користев такво купечко и мислам дека има ефект ( спрема домашното незнам зошто не сум користела ) ама кај мене со тоа имаше ефект.

14. love-14

love-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    Kako moze da se pocrni so coca cola? :lol:

15. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    На тераса. Со блек ап без фактор.

16. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    Направете домашно масло за сончање
    Потребни состојки:
    -неколку моркови
    -неколку млади зелени ореви
    -неколку цветови лаванда
    -жалфија
    -маслиново масло
    Во мала тегла ставете неколку изрендани моркови, неколку исечкани млади зелени ореви, неколку цветови од лаванда, а можете да додадете и жалфија. Околу 60-70% од теглата наполнете ја со овие работи, а потоа теглата до врв наполнете ја со маслиново масло. Теглата ставете ја на сонце да отстои 20-25 дена и секојдневно протресувајте ја. Откако ќе пројдат дваесетина дена, течноста исцедете ја низ неколку слоеви газа.

Маслиновото масло има природен заштитен фактор 2, што е занемарлива заштита за денешното зрачење на сонцето, но поголем фактор имаат морковите и оревите, па одлично се надополнуваат, а покрај тоа ова масло ја негува кожата.

Морковите се богати со бета-каротен и витамин А и се користат во сите модерни препарати за заштита при сончање, бидејќи ја обновуваат кожата и го успоруваат нејзиното стареење, а истовремено го забрзуваат потемнувањето.

Лавандата и жалфијата исто така се одлични за негување на кожата, делуваат противвоспалително на акни, изгореници, рани, а жалфијата дополнително го намалува и целулитот. Покрај овие предности, тие на маслото му даваат и прекрасен мирис.

Превземено од: http://www.kafepauza.mk/zivot/napravete ... sonchanje/

17. bella78

bella78 Нов член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Во недела одам во Грција еден ден и сакам да добијам убава боја.....па затоа ПОМОШ!! :D

18. oneday

oneday Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    455
    абе ја така едно лето од тоа масло изгорев многуу,тоа прилекувало сонце

19. oneday

oneday Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    455
    стварно мириса глупаво(на кантарион) и е многу мрсно ,а и по бањање повторно мириса на него

20. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    ако одиш на еден ден најдобро ти е крема со јак заштитен фактор, пошто ако цел ден си на сонце сигурно ке изгориш