Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поцрне побрзо по природен пат?

Дискусија во 'Тело' започната од meredith, 18 април 2010.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Маслиново масло, ама после немојте да плачете. :lol:

2. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    не разбирам зашто? ххах :rofl: :^)

3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    5.892
    јас се сончав 2 часа и имам розева боја ... треба да се сончам уште за да добијам убав тен...
    Некои производи што даваат потемна боја? макар и домашни рецепти...имаше нешто со кантрионово масло и морков да отстои но незнам колку е точно..Имаше некаков крем за мачкање на плажа домашен..

Направете си пијалак на база на моркови и добијте совршен тен!
    Исечете на ситни парчиња еден килограм моркови, четири излупени портокали и 1 китка копар.
    Сето тоа ставете го во соковник за да добиете густ сок. Во сокот ставете малку мелени бадеми и послужете го во чаши со коцки мраз.
    Со овој сок кој е чудотворен, лесно ќе го постигнете посакуваниот бронзен тен. Овој микс е концентрат на каротин кој го стимулира производството на меланин и ја штити кожата од предвремено стареење.
    Sto e KOPAR?

4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.395
    Допаѓања:
    126.661
    http://zdravjeiubavina.com/zdravje/zacini-i-bilki/kopar/

5. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Со маргарин наместо крем или спреј за сончање. Ама не веднаш. Подобро е првите денови со крем, а потоа со маргарин, бидејќи со него само потемнуваш. Мислам дека не штити од ува/увб зраци. Растопете го во шишенце со прскалка.

6. love11111

love11111 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    148
    Јас бев на одмор и како и секогаш многу поцрнев сакав да ве прашам дали има нешто за повторно да си ја вратам истата боја? :D :|

7. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Си се мачкав јас летово со триста масла, ама пак многу малку поцрнев. |(

8. BBbaby

BBbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    5
    Девојки бил ли некој од вас во септември на одмор? јас оваа година ке одам на почеток за 1пат во турција, гледам највисоко до 27,28 степени.. сакам да си фатам боичка, покрај сето шеткање и одмарање, па сметате ли дека на тие степени може човек да се исонча? нормално крема, заштитен фактор, подоцна кантарион и може маргаринче на крај :)

9. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Со кантурово маско, нон стоп го користам, многу врзо се добива боја :)

10. Sorry Fish

Sorry Fish Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    11
  11. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    2.631
    Јас сметам дека потемнувањето на кожата многу зависи од самата кожа. Тие што имаат природно премногу светол тен тешко им е да потемнат убаво, а притоа да не изгорат. Јас имам природно потемен тен и веднаш потемнувам. Првите два дена се сончам со крема со висок фактор за да не и приредам на кожата шок ( цела зима и пролет била сктиена од сонце), а потоа се сончам со кантарионово масло и резултатите се прекрасни.
    На тие со многу светол тен, по моја логика, би им требало подолг период, поголемо трпение, изложување на сонце во кратки временски периоди, најпрво со висок заштитен фактор, а потоа со постепено намалување на заштитниот фактор, за на крај, последните 2 дена да се премине на кантарионово масло, кое ќе го финишира тенот, како јагода на шлаг.... :)

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    305
    кантарион , маслиново масло и маргарин (hollest)

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    1.137
    девојки дализнаете каде има крема за потемнување од каротен што е во кутија? и колку чини?

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Секаде има.

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Normalno deka mozi i na 30 stepeni da se isoncas bez gajle...Sto se odnesuva do kremi mora da si stavis krema so zastiten faktor obavzno i tie ne se malku stepeni,zavisi kakov tip na koza imas,ubavo kaza edna feminka ne e samo rabotata do kremite,potemnuvanjeto zavisi i od tipot na kozata,jas bi ti preporacala krema ili maslo so faktor 20 do 30ka ako sakas da fatis boja...Jas imam takov tip na koza sto i 50ka faktor da stavam boja ke fatam :) i ne pocrvenuvam voopsto,dovolno mi e da lezam na odmor po 1 sat 2 na sonce za 1 nedela sum katran crna, ete takva mi e kozata za toa sum presrekna ama imam problemi so liceto mi se pojavuvat pegi i moram da stavam faktor 50ka...Kako i da e boja ke fatis ako lezis na sonce:)...Jas gi preporacuvam maslata na Garnier mene mi se predobri

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    33.665
    Мислете дека ќе ми помогнат маслата и други работи што ги имате спомнато?
    Јас сум бела како сирење, да не ме види сонце, веднаш ќе изгорам и после си имам маки со денови. А боја никако неможам да фатам.
    Помош за ова очајна девојчица има ли? :D

17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.729
    Допаѓања:
    322.849
    има капсули бета каротен и од нив има голем ефект,ама треба да се почне со пиење 7 дена пред да почне сончањето.Ефтини се а и корисни бидејќи содржат и дополнителни витамини.
    Само да не се исплашите од нив мокрачата е портолкалова.

18. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.213
    Некоја поефтина варијанта на ова? [​IMG] немора истото, може и друга фирма само да има ефект...?

19. Sorry Fish

Sorry Fish Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    11

Јас користев претходно една незнам како се викаше демек слична на оваа,немаше врска ни поцрнев ни ништо. Оваа е многу добра е сега малку е поскапа, но ќе ја користиш 2-3 лета јас ја користев 3 лета и имам уште малку,треба да си купам нова.Инаку многу се поцрнува нема да згрешиш ако ја купиш. Поздрав :*

На CrAzZyYy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    344
    Има креми за самопотемнување со кои не е потребно ни изложување на сонце, а се добива навистина солидна боја. Лично, немам пробано, но една другарка има и изгледа ко да била 10-15 дена на одмор, а не била.