Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се поцрне побрзо по природен пат?

Дискусија во 'Тело' започната од meredith, 18 април 2010.

1. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Луѓе не се играјте со маргарин, тој е за јадење :lol:
    Нели чувствувате колку е штетно сонцето???Најубава боја се фаќа ако првите неколку дена се мачкате со млеко со фактор (минимум 15) а после во попладневните часови уље за сончање.
    Кај секого е индивидуално. Колку ќе поцрните зависи од многу фактори. Не мора да поцрните и по цена на вашето здравје.
    Поздравче

На bojanalove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    coca-cola ама пази на осите :D

3. baby-by

baby-by Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    3
    јас сум многу бела..и кога ке испаднам на сонце многу горам..за 9 дена тргам на одмор во Грција..некој предлог за да поцрнам дали имате бие што често горитте како мене? :(

4. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ^Убаво ти кажа бланка мачкај се со крем со заштитен фактор кога е јако сонцето, а подоцна со масло. И каков маргарин не се глупирајте :fubar:

5. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Летово во Бугарија си направив маслиново масло со кантарион и се мачкав од четвртиот ден кога имав фатено боичка малце и се направив циганка никој не ме препознава :D

6. Tinnaa

Tinnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Luge imam probano so margarin.. navistina pomaga i sto e najdobro nema da izgorish. Prvite nekolku dena mackajte se so zastiten faktor pa posle 5-ot den so margarin. Jas se mackav so Dobro Jutro i se vrativ ko ciganche doma... a predhodnite godini ic ne sum pocrnuvala.. :/

7. sexy.vampire.girl

sexy.vampire.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    1
    кога ќе се сончаш намачкај се маслиново масло сончај се најмалку 15 до 30 минути и ќе добиеш потемен тен

8. sexy.vampire.girl

sexy.vampire.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    1
    со маслиново масло со кантарион и исцеди малце лимон во него за 1 ден ќе фатиш боја не мора да се мачкаш нон-стоп и во вода да влезеш пак ке ти стои се дури не се искапиш убаво да се истриаш

9. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    ова лето користам кантарион
    и природно имам темен тен , воопшто не горам
    го користам од првиот ден , добив навистина убава боја ;)

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.162
    Допаѓања:
    156.478
    Кантарион никогаш повеќе...си ја измрсив облеката и ми се усмрде на жегнато,одвратно,иако не се облеков веднаш после мачкањето...
    Се вратив од одмор не прегорена како во фритеза,тамам...не се печев ич,си седев под сенка,не ми се закачува рак.А дел од мојата екипичка...се мачкаа со маслиново и кантарион секојдневно после третиот ден...си заминаа со меури полни со течност кои веселко си потпукнуваа и излгледаа одвратно,а не беа ниту загорени,ниту бели...туку црни,но како шугави,од што е прекрасно и здраво сонцево.
    Сега ќе продолжам да се мачкам со гарние за самопотемнување со надеж дека нема да се испошарам,за да ми стои подолго тамам бојава...

11. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Jas isto kako Stronger.Koristam maslinovo maslo od prviot den zatoa sto ne goram,megutoa ako goris pocni da go koristis posle nekolu dena :!:

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    користев едно масло од морков,без фактор,го купив од местото кај што бев,се мачкав од 5ти ден отприлика и фатив мнооогу боја,ама и пред одмор имав доста.а другарка ми која беше побела и покрај тоа што секој ден се сончаше и послендите денови го користеше,за само саат време на сонцето околу 5 попладне премногу изгоре на сонцето.такла што не се летајте со такви масла од прв ден,освен ако од претходно немате добра боја

13. sugar.nn

sugar.nn Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    15
    Па неколку месеци пред да идете на одмор јадете дневно по еден морков. Една другарка така правеше мислам од февруари-март почна и многу убава боја имасе добиено :)

14. wild-rose

wild-rose Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    5
    и јас да не претерувам сега, ама знае некој дали ќе има ефект ако прво се мачкам со заштитен фактор, а згора со кантарион?

15. unlucky

unlucky Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    80
    Дали некој поискусен знае колку време треба да се пијат тие таблети, и дали за тоа време треба да се изложуваш на сонце или не мора.. колку пати дневно и дали има некои ннегативни ефекти.. ќе ве молам за помош се ближи летото :)

16. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    најубаво ти да почнеш да пиеш природен сок од портокали и моркови еден комшија нон стоп правеше такви сокови дома и дури го приметив бојата почна да му се менува значи стварно делува или јас еден период кога се потоплуваше се сончав на тераса и тоа раното кај 9 или 10 часот и добив тен ама прво користев крем за сончање со заштитен фактор а подоцна дури маслиново улје така да прво добиј тен после улјето бидејки може да се испржиш

17. tea94

tea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0

А кај мже да се најдат тие таблети?? ги има ли во секоја апетека или?? :)

18. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    По природен пат незнам но има една крема за поцрнување многу ималко ефекти ;)

19. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Бета каротен таблети има во зегин 2+1 гратис за 320 денари! Ми кажаа дека секогаш во пролет правеле такви понуди, тоа се 90 таблети ехее за цело лето не само пред одмор!

20. LadyGodiva

LadyGodiva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Обожавам кога бојата ми е онака бронзена, ама не сум од оние кои се излежаваат на крпа цел ден а и не е добро според мене, всушност мислам дека има поголеми шанси да фатиш боја пр. трчајки по плажата ( сигурно нема да трчаш на плажа каде има многу гужва :) ама ако сте како мене и имате прилика да одите на некоја по напуштена плажа ви препорачувам...) иначе маслиновото масло прави чуда не само за потемнување туку добро делува и на косата ) Пробајте премачкајте го телото додека сте на плажа, не само што ке ја добиете посакуваната боја туку и кожата ке ви изгледа светликаво и здраво. хохо :*