Како да се спасам?

Дискусија во 'Канта' започната од Bitanem, 7 јули 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.325
    Допаѓања:
    125.035
    Aman Allah'ım, bu gerçek Türk dizisidir. ( Амам господе ова станало тусрка серија) Bitanem, canim benim, biraz sakin ol, lutfen . Ја претеравте веќе.

Дете акни си ја главата што си направила. 17 години имаш алооо живот е пред тебе. нема врска дали е турчин, ти велам за тебе. Од сега ли ќе се зацрнуваш аман дете свести се. Ова не се некои современи Турци во селска турска фамилија си влегла, и утре верувај верата ќе бараат да си ја смениш. ЈАс не сум против бракови од различни вери ама ако и едниот и другиот се на чисто дека нема да бараат менување на вера и да прифатат онака како што е. Не е ова серија со среќен крај. Ако се од оние какви што мислам дека се , за 10 години а и порано и втора и трета жена може да му донесат.

На rose60 и tessie им се допаѓа ова.
  2. Dinsyyy

Dinsyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    93
    Луѓе ја 100% сум сигурна дека девојкава трола :!: .Турчинка сум и многу убаво знам како одат тие работи кај нас.Родителите на детево не верувам дека толку лесно ја прифатиле за снаа.Освен ако се ептен мешана фамилија(христијани и муслимани) е тогаш не знам.Толку имам да кажам.

На Saricko и makedonkamak им се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Dinsy, си има разлика од фамилија до фамилија. Познавам многу мешани бракови од луѓе кои не потекнуваат од многу мешани фамилии (бракови меѓу мк и тр). Од она што сум го видела досега, снаа Македонка дефинитивно полесно се прифаќа од зет Македонец. Како што има и наши македонски фамилии кои нејќат да слушнат за мешан брак во нивна фамилија, а ги има и оние на кои им е најбитно детето да им е со вистинската личност, без разлика на националност и вера.

Битанем драга, сега повторно се вративме на насловот на темата „Како да се спасам“. Очигледно, твојата интуиција кога си му раскинала била правилна. Tвојата потреба да се спасиш од него била оправдана. Ние жените многу грешиме што ретко си ја слушаме интуицијата која често покажувала дека е правилен советник.

Има време и можност за спас. Мислам доколку не сте го официјализирале ова, па мора и со судови да се расправате.

Е сега, моли ги твоите за прошка, заврши ја последната година средно што ја имаш и бори се за самосталност. Дали факултет, дали работа, дали и двете, застани на свои нозе, по можност понастрана од вашето село и не мисли повеќе на минатото. Оној кој ќе те сака понатаму и кој е вреден за твојата љубов ќе те прифати онаква каква што си. Ниту една од нас не е без маани и безгрешна.

И еве ова на оние кои се силат по темиве „мене да ми е, ќе ја истепам/убијам/избркам/ќе ја мислам за ваква или таква...“ погледнете како таквото воведување дисциплина функционира и како резултира со брзи одлуки за кои и престрогите родители делумно имаат вина.

На rose60 и nena2010 им се допаѓа ова.
  4. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Има разлика од семејство до семејство. Незнам од кај си ама овде на источниот дел турците така наречени јуруци ( без лутење не навредувам) таа отишла таму. На почеток и јас бев против тоа што толку девојки ја нападнаа а посебно Окцензи ама сега гледам дека биле во право требало и построго ама ни јас не мислев дека рбаотата до тука ќе дојде. Сега кажав ако овој нејзиниот не ја зел неа ќе требал да дава три илјади евра за жена од нивните оти таму така одат работите а вака повеќе му одговара оти тој е машко а и нема зошто да се срами на крај краишта таа пак ќе мора да ја смени верата а не тој. Посебно чим се во заедница со неговите родители брат и незнам кој друг. Затоа за најзино добро е да си се врати дома.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bitanem

Bitanem Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Здраво јас сум другарка на Битанем ( Ангела и е името). Името кое и го дале кај сопругот е Асије. Вчера јас и уште едно девојче дадовме по 250 денари за такси и отидовме до кај неа. Селото е доста запустено ама има и народ. Не пречека маж и кај дуќанот таму. Куќата и е стара но има нови работи ламинат нови теписи голем плазма телевизор ок е вака се. Битанем нема веќе да ви пишува оти по наредба на свекорот маж и и го зел телефонот и и дал еден обичен телеофн кој ќе и служи самоз а јавување. НЕзнам кога успеала да напише на лист ама ми ги пишала никот и пасвортот од овде од фемина и на одење ми шепна да ви пишам дека веќе таа нема да може да ви пишува и дека е добро. За џабе глуми дека е добра кога не е. Целата е уморна и отечена во очите. И заврзале една розева шамија и и облекле розев фустан. Жива ја жалам. КОјзнае колку ја тераат да работи таа и дома работеше имаа тутун ама она што беше кај неа дома е рај во споредба со ова таму. Тоа е пекол. незнам како да и помогнеме дајте вие совет. Свекор и е доста конзервативен човек не гледаше цлео време наопаку едно време излезе ама свекрва и цело време молчеше и не гледаше којзнае дали разбира македонски. Ја тераат турски да зборува. Многу си го уништи животот незнам како да и помогнам. На крајот од 3 година бевме доста блиски и јас знаев дека има дечко ама мислев ако не денес утре ќе заврши. Незнам како да и помогнам веќе ниту кај неа нема да можам да одам едвај ја убедив мајка ми за еднаш да ме пушти втор пат не верувам несакам и јас да си правам проблеми дома. Жива ја жалам девојчето. Сеедно веќе нема назад. Мислев да се јавам на мајка и да ја прашам како е ама глупо ми паѓа да не ја засрамам жената и онака верувам дека доволно се засрамила. А тој маж и е вака добар и фин човек ама тој татко му изгледа ми многу го притиска.

На rose60, tessie и Arthur им се допаѓа ова.
  6. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    ах леле животот си го уништила мислам дека ако кажела дома немало да дојде до ова сепак тие и се родители незнам што да кашам сепак нека и е со срека и поздравете ја ако ја видите уште еднаш

7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Се онесвестувам. Зар таа на сета мака дури на нас и текнало.
    Мори кокошко ти здосади веке да измислуваш или си најде поинтересна занимација. Ајде бе нека се затвори темава.
    Тебе дефинитивно ти треба психијатар.

Асије и дале име ајде де, а како и се вика мажот?

Има ли модератори овде???????????????????????????????????????????????????????????

На rose60 и makedonkamak им се допаѓа ова.
  8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Во ред е луѓе, и го оставиле телефонот да ни се јавува, инаку уште малку форумот ќе отвори и линија за астро центар, па да ја известиш другарка ти :D
    Aлал да ви е на имагинацијата :D

На rose60 и tessie им се допаѓа ова.
  9. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    за неа се е веке завршено да бара помош џабе и е тоа е тоа си го уништила животот и крај(ке си го мине цел живот во маки ако е вистина се ова погоре) а и јас сум таква ако кажам нешто морам да го завршам како таа што рече дека ке пише што направила

10. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Се согласувам мислам ова лето на некои деца очигледно им е премногу досадно па си измислуваат приказни. До пред некое време верував ама сега не. Како нејзе ќе и дозволат нејзините да оди во турско село? Низ целата мака баш на фемина мислела? Незнам стварно незнам ова со секој нареден коментар ми личи на серија. А ти Окцензи убаво и кажа кокошка.

( Битанем душо ако желбата ти била да се омажиш со турчинот, да носиш шарена облека и зборуваш турски ок ама такви приказни овде нам на фемина не ни продавај не сме глупави ние. Ова што ти го изнапиша е невозможно. Има премногу работи невозможни и немам намера да ти објаснувам повеќе оти се гледа дека ништо не сфаќаш тиква си. Продолжи си со турчинот иако ти влегол преку прозор и Окцензи dedi ki tavuk gibisin. Прашај си го дечко ти за превод нека те научи турски и некој ден може желбата да станеш турска невеста и ќе ти се оствари)!
    Мислам дека темата треба да се заклучи. Премногу лаги на едно место.

На rose60 и okcenzi им се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ах што да речам...

Ја претеравте со навредите ... на крајот на краиштата не е наше да гледаме дали е вистина или не. И филмовите се измислица, па со часови може да коментираш за нив. Ова секако може да послужи како лекција за оние за кои се` уште имаат шанса да се извлечат од ситуации коишто нема да можат да ги контролираат.

А на нашата Асије, можеме само да и` посакаме к`смет. :( За жал веќе нема што може да се советува. Ситуацијата е завршена, а дали ќе има излез, ќе покаже времето.

Oy Asiye, Asiye
    Tütün koydum kesiye...

http://www.youtube.com/watch?v=AQQuZ0SHhy8

На rose60, okcenzi и eloves им се допаѓа ова.
  12. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Премногу турски серии гледаат децава...

13. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Богами и да знаеш. Ама девојчето цел месец овде не мотка така да речам. А и не верувам дека има такво девојче што има храброст да остави се и на 17 години да отиде за турчин. Плус уште е малолетна не сфаќам како може нејзините родители да дозволат такво нешто. Можат да си ја вратат назад со полиција. Сеедно многу работи на темава не штимаат. Сега да не се навраќам назад и да не објаснувам. И прво што ми влезе во око ако навистина и било толку тешко таа дали на нас ќе мислеше? И онака не прифати ниту еден совет од тие што и ги дадовме. Не сфаќам навистина.

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.325
    Допаѓања:
    125.035
    Eloves со ова dedi ki tavuk ме изнасмеа. Ама и го плесна вака во ракави

На rose60, tessie и eloves им се допаѓа ова.
  15. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Нена епа гледам дека на девојчето и е досадно за време летниот распуст и си рпави проверка на мозокот што би рекол татко ми. Во ред е таа да си има некои свои желби, но измислувањето на вакви приказни не го сметам за нормална работа. А инаку од далеку се познава дека голема желба и е да биде турска невеста па и турски да знае затоа нека и преведе тој дечко и.

https://www.youtube.com/watch?v=YVJKSCN8CQA да се расположиме малку :rofl:

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.325
    Допаѓања:
    125.035
    А бе девојцево мене преку ПМ ме терасе да ја учам турски. ПА сега не знам дали е лага или не ама ајде еве една свадбарска турска во нејзина чест

https://www.youtube.com/watch?v=C3N-XJUSwwc

Prevod

17. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Највише жал од се ми паѓа за Реин, што последниве недели е растргната низ форумов, секако бидејќи Дотичните господа уживаат. Драга Билке зарем не си отидоа малце квалитетни членови?? Ајде сите да си отидеме, па може некад ќе се појавиш а?/ Милион постови се пишуваат за да се превземе нешто нигде ве нема со Михајло и другите. Успеавте да дојдете на висок ранг , па сеа кој не врти нас, целта е постигната :geek: До каде со овие глупости, тролови и фејкови?? Крајна непрофесионалност од ваша страна како администратори. Ако не знаеш, не можеш или немаш време да се занимаваш со форумов, тогаш фунцијата препушти ја на некој што ќе знае да си ја врши работата. Ова више иде во крајност и стварно е безобразно и нефер спрема нас членовите. И Реин има душа, ама вие не знаете за граница, искористувате до максимум. Ниту модератори се знаат ниту главни, кој си отишол, кој дошол ама хаос. Кој што да му треба- најлесен одговор- ИДИ КАЈ РЕИН?? Што е Реин Билке?? Барем плата да и давате за маката што ја трга тука.. На сите им е дојдено преку глава више, ќе останете без асалните членови па тогаш ќе ве видиме, сами ќе си одговарате на троловите ;)

На rose60, vickyy90, feminium и 7 други им се допаѓа ова.
  18. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    И јас сум за да и се дава плата на РЕИН. Ако треба потпиѓуваме цела фемина петиција.

Теси мила со песнава сабајлечки ме изнасмеа и ме потсети на филмот со Полат.

На feminium, tessie и Summerlover им се допаѓа ова.
  19. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    ^^
    Токму така. Најлесно е "пиши на Реин", а и зошто е тоа така? Бидејќи само таа и средува се, бидејќи така е се научено и сведено на форумот, Реин да средува и тоа што треба и тоа што не треба. Пишував во темата за модератори да се каже конечно кои се сеуште модератори и што всушност модерираат, но не добив одговор. Штом нема одговор, да се тргнат титулите на сите што се прокламираат како модератори, бидејќи членовите очигледно само ја знаат Реин.

На rose60 и okcenzi им се допаѓа ова.
  20. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    На лечење во психијатриска установа, правец тамо. Друг спас ти нема, треба да се засрамиш на ова твое однесување и да си чукнеш малку главата. Никому лошо не правиш, освен на самата себе. Ваквото твое пореметување може негативно да се одрази во твојот понатамошен живот. Ти очигледно си склона кон измислување што укажува на психичка болест и посебна состојаба на умот.

На rose60, sweet-star, feminium и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.