Јас го правев во еден коэметички салон во Куманово, али ги има и по другите градови. Еден третман правев само, чини 2000 денари, ама јас имав еден ваучер со 50% попуст, па го платив само 1000 денари. А фрлив еден куп пари со креми, лосиони и раэни глупости. И уште една работа да напоменам.откога го направив третманот, стварно ми се повлекоа сите акни, немав веќе поткожни, да кажеме эа 90 % помалку, ама веќе ни под раэно не го пипам лицево, никакво стискање!!
Леле ...и јас го имам проблемов со бубулици и страшно се нервирам! бубулиците ми се со гној што е уште пострашно дали знаете некоја добра крема или нешто такво ама што навистина помага ?
А што ви се молам рекламирав???? Само сакав да им помогнам на луѓево од форумот со третман кој го правев јас, и многу многу ми помогна. Guinot е коэметичка марка, француска, а не е никаков салон эа убавина, или пак правен субјект, па на било кој начин да го рекламирам. Имате двојни стандарди. Ако може да се эбори эа кремата на Саше, Loreal, Garnier,Max Factor и мал милион фирми, не гледам во што е проблемот да се эбори эа француската коэметика Guinot. Јас го објаснив третманот, се користат креми, маски и слично и многу ми помогна. Ако тоа е проблем, тогаш немој да имате двојни стандарди, иэбришете ги и ценэурирајте сите теми каде што се спомнува некој третман, депилации, со восок, шеќерни и да не набројувам. Како и да е, апсолутно не сте во право.Мое мислење....
Криси, ќе може да подобјасниш нешто повеќе за третманот? Иначе како што видов на сајтот близу црвен крст имале салон во Скопје. Фала однапред.
Користев лосион, Хлоракол се викаше и воопшто не е скап, а делува - лицето ми беше прекрасно немав ни бубуличка и го користев и за акните на грбот, ми се исчисти у рекордно време, ама дека се потроши и во аптека немаше пак од истиот, ми дадоа еден Дермогал, од истата фирма демек слични биле а нема блага веза, од овој се исфрлив ептен
Хлоракол ти е на база на антибиотикот Hloramfenikol. Ако си го користела повеќе од 3 месеци, немој да продолжуваш, лицето ќе се презасити, односно бактериите кои ги предизвикуваат инфицираните акни ќе станат резистентни на антибиотикот и нема повеќе да ти делува. Направи пауза од неколку месеци. Плус, иако се користи надворешно, сепак се апсорбира дел и не чини подолг период да го користиш. Инаку, ако го нема Хлораколот набави си од друга фирма со истиот состав - антибиотикот Хлорамфеникол. Покрај Хлорамфениколот има и други антибиотици кои се применуваат во дерматологијата. Gentamicin, Klindamicin, Neomicin, Bacitracin, Hloramfenikol. Прочитај на следниов линк: http://www.stetoskop.info/antibiotici-za-dermatolosku-primenu-b13-bs203-p91-nc1-book.htm
Храната многу влијае на организмот и има голема улога на нашето здравје. Мое мислење е дека треба да се внимава каква храна се внесува. Една моја пријателка имаше проблеми со лицето. Беше кај својот матичен доктор и и рекол дека организамот бил заситен со масти па и избило на лице. И препорачал повеќе да јаде овошје, зеленчук, да внесува повеќе течности за да се исчисти организмот. Да се избегнува сува храна, масна и пржена храна. И дал и некоја маст и навистина има резултати. Пробајте
Фала ти многу, Нина, ќе пробам со нешто од овие, ма да сега некој период нема да ставам ништо, нека ми одмори лицето од секакви креми и лосиони
и јас го имам истиот проблем,и отидов на козметички салон и ми ги стиска акните гнојта ми ја извади целата и од тогаш не ми излезе воопште, .....(нели ти кога ке го стиснеш брумчето ти мислеш дека гнојта си ја извадила а она внатре ти стое и од тоа што е внатре се формират повеке брумциља и се повеќе ти излагаат) и цело лице ми извади гној и таму кај што немав акни и од таму ми извади многу,само што многу боле али поубаво ке издржеш за ако сакаш да имаш чисто лице ,шунка и мајонез одвикнете да јадете од тоа највише излагаат.
Само не ги стискај бубулиците, посоветувај се со родителите или со доктор за некоја маст или течност за против бубулици... јас толку знам затоа, затоа што не ми треба, јас немам токов проблем
И јас имав бубулици на чело,па мама ми наручи од една колешка да направи MIXTURA 'LUC',мислам дека ја има и во аптеките.И навистина ми помогна ,се користи пред спиење
на мене одвреме-навреме ми се појавуваат ги стискам бидејкии не нервираат и посте стануваат црвени од сајтов прочитав дека содата ги суши бубалиците и решив да пробам и навистина помага. во една лажичка ставам малку сода бикарбона и неколку капки вода(но не треба многу вода за да не е многу водно туку да изгледа како крем)го размешувам со една чепкалка за уши и ставам на бубалиците.Треба да столи околу 20мин.потоа се засушува и лицето треба да се мисе со млака вода .одлично е ,помага.Можеби од прва нема да ги исуши но со текот на времето ке се намали подуеноста на бубалицата и ке ја снема
Како да се ослободиме од АКНИТЕ ? Единствено шо мене половично ми помогна да ги отстранам Акните беше зелената глина за лице и тело... Имав бајѓи акнички.... Коа почнав да ја користам пола ми помина... Е сеа планирам да купам Зелена Глина за пиење па да видам дали ќе се доочистат .. )
И јас имав порано. Ништо страшно ми поминаа и сега имам чисто лице. Немој да ги стискаш и само домашни маски. Ете можеш да пробаш со мед и цимет, ќе го намачкаш лицето ќе оставиш да отстои 15-20 мин. и ќе го измиеш со млака вода. Исто така и прополисот ги суши помага доста