Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се справам со бубулициве?

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    секој ден се чистев со ракија а пред тоа се миеф со медицински сапун .. многу ми помогна.. :)

2. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Моите сами поминаа :) понекогаш ми излегува по некоја и се губи :P

3. Tinnkaa

Tinnkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

Ќе си купиш Хлоракол (Chloracol) го има во аптеките цената е 100 ден.. Пред чистењето лицето треба добро да биде измиено.. Со него треба да се чистиш насабајле и навечер.. Навистина помага јас сеуште го имам и ми делува.. :D

4. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Мене колекцијата Далтон Дерманорм (http://www.facebook.com/photo.php?f...11685357.36955.150318478354017&type=1&theater) многу ми помогна. Бидејќи имам масна кожа ми излегуваа многу акни, но оваа колекција ми го решив проблемот. Брзо ги смирува акните и исчезнуваат по 3-4 третмани. Се надевам ќе помогнам на некого да се спреви со истиот проблем :)
    Поздрав :*

5. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    епа мејбилајн ама има различни видови од таа пудра дај кажи која е? и лесна е добра е за во лето?

6. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    ја не дека имам некој голем проблем, ама сеа од топлово и пмс има ваму - таму некоја мозолка :)
    ама околку 100ден купуваш Хлоранфеникол, сапун за лице, наутро и навечер му посветуваш на лицето внимание и тоа е, барем за мене :)

7. woow

woow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    88
    Дефинитивно најдобар е Хлоранфеникол лосион. Секое утро и навецер пред спиење добро да се измие лицето со сапун и да се исчисти со лосионот. Мој совет е никако да не се користи ракија зошто го гори лицето, имам другарка која го вцрвени местото каде што ставаше и и се лупеше кожата на тоа место. Исто така имам слушнато дека ефикасен е и Young Derm лосионот. позз

8. girlinlove

girlinlove Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    10
    Имам нормална кожа, но по лицето и рацете имам бубулици, тие ми се уште од бебе не се од пубертет, што би ми препорачале,какво средство за нормална кожа? Не ми е важна цената, ве молам за помош :(

9. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Би требало да ти поминат од Хлорамфеникол. Ако ти се од бебе, да одиш на дерматолог? :^)

10. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    Акни за време на летниот период?

Девојки, цела година имам многу чисто лице бидејќи редовно го одржувам.Но последнава недела ми се направија многу акни на брадата и околу устата ( околу 9) :o и баш и не се како акни со врв туку болни и црвени и сакам побрзо да ми поминат бидејќи другата недела одам на одмор.Дали знаете од што се предизвикуваат, дали ова ви се има случено и како да ги излечам?

11. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Акни за време на летниот период?

Значи тоа може да биде од не одржување на лична хигиена, од сонцето или пак можеби дека треба да добиеш? Мене лично од сонцето, значи не можам да излезам надвор дека одма кога ќе се вратам ми е црвено и ми се појавуваат бубулици :doh: но веднаш си ставам лосионче, црвенеило го снемува , а бубулиците се намалуват . Тоа е тоа пусто сонце :sun: ај ај ќе издржам уште малце...

На Special.Someone му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Здраво девојки гледам дека голем дел од вас го имаат решено проблемот со акните, но јас лично никогаш не сум имала проблем а за жал мојата сестра има и не знам како да и помогнам па да ве прашам вас за совет.
    Сестра ми во последно време почна да се исфрла на образите и тоа многу, не се некои акни гнојарки и големи туку ситни брунчиња но точка до точка, она од секогаш имала проблематична кожа но имала црнки на носот и по некое бубуљиче сега е ужас баш бубуљиче до бубуљиче почнува да ја губи самодовербата тоа ме плаши. Исто така има и мн ситни бубулици на градите Ве молам за помош. Девојчето има 18години.
    Ве молам за некој совет.
    Фала однапред

13. mem3

mem3 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Тоа се сигурно поради годините, но никако не ги стискај...И јас имам исто па користам сапун, лосион и пудра...П.С пудрата помага многу.

14. Litlle.Bad.Girl

Litlle.Bad.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3

Ке може да ми ја кажеш маската да испробам! :)
    Фала,однапред! :)

15. Litlle.Bad.Girl

Litlle.Bad.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3

А од каде ја набави колекцијава и колку пари чинеше?! :)
    Благодарам однапред!

16. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Една феминка овде на темата напиша дека ставала павличева крема и јас пробав и луге навистина делува.Резултати нема за 5-10мин но за повеке да.Ставам само кога ми се појавуваат што значи не секој ден.Пред два дена бев се нафрлила и кога се видов :( и веднаш ставив павличева и за 2-3 часа ми се повлекоа ептен и бидејки бев пред излегување ставив малку пудра и гланц лицето :D

17. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    ЕЕЕЕЕ фала ти многу ... јас и мојот пубертет сме за никаде не дека имам многу туку кога ке ми излезе едно пример на едниот образ на другиот ми излегува уште едно ама едното фаќа гној бело врвче а другото поткожно (кое најмногу го мразам) а иначе најмногу имам на носот ситни |( а ставив павловичева и како нова сум си :) :D фала ти многу за постов :*

18. Devica88

Devica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    13
    Zdravo,gleam mnogu komentari na temava,i bas se registrirav da vi raskazam za mojot slucaj bidejki e mnogu tezok,kompiliciran i dosaden...
    Koga imav 18 godini (sega imam 23) pocnaa po liceto da mi izleguvaat OGROMNO bubulici ako mozam taka da gi narecam iako jas smetam deka se toa cirevi ama OGROMNI.Znavi pocnaa da mi izleguvaat po edno na celoto i posle ke si pomine ke se dupme ke istece i posle nekoe vreme da kazeme od 3-6 meseci pak ke izleze novo i se taka dodeka pred matura vo cetvrta godina ne mi izleze edno najgolemo na desniot obraz vo forma na Г bukvata kako dva spoeni orevi.....pocnav da se nerviram,da baram lek so majka mi po bolnici navamu natamu,so li ne isprobav,kaj li ne bev i na privatni dermatolozi i na klinika i vo Skopje i vo Sofija.Toa mi pomina so dreniranje antibiotici,masti gluposti mi pomina....posle 7-8 meseci pocnaa da stanuvaat mnogu po intenzivni i da mi se javuvaat nasekade po liceto a nadolu po teloto nemam ni edna tocka od bubulica.Od tuka pocnavme so sekakvi analizi na celo telo,do hormoni,jajnici,,bukvalno SE,megutoa nikade ne najdov traen lek,so sekoe pominuvanje na edniot mislev deka poveke nema da mi se pojavuvaat.Liceto mi stana celo dupki,fleki itn,,strasno..
    Sega momentalno imam pojaveno pak na istiot desen obraz,pak sum na antibiotici megutoa veke sum krajno izrevoltirana i moite se rasprasuvaat za pregled vo germanija nekade da se javime bidejki nasive nemozat da me opraat definitivno,nemat poima,samo pijam antibiotici i toa krajno silni,luge so rak i leukemija so gi pijat,na hormonski nemozam da se odlucam bidejki mi e strav od nus pojavi i fatalni posledici...
    Razocarena sum,i ve molam ako ima nekoj slicno iskustvo da mi kazi kaj da se obratam bidejki Skopje i Sofija mi se celi pominati,nema covek sto moze da mi pomogne,nemozat da otkrijat kaj e zaristeto i sto go pottiknuva,se nadevam me razbravte i ke mi vrati nekoj so pozitiven odgovor,bidejki i samodoverbata mi opaga se nerviram,placam po doma...katastrofa.....
    Pozdrav

19. Lady.Rose

Lady.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    51
    Колку што разбрав ти си пиела лекови и си престанувала да ги пиеш после одредено време. Мое мислење е (и само зами го предивид, никако не се раководи според ова!) дека ако ти се враќало тоа, значи дека нешто е хронично и мораш КОНСТАНТНО да земаш лекови за да го регулираш. Можеби ти е нешто и со храната и тоа провери. И втора работа, не може да ти опаѓа самодовербата заради нешто што е надвор од твоја контрола! Сигурно се прашуваш зошто јас, зошто другите не и слични авто-деструктивни прашања. Јас ти викам: ете тебе ти се случило тоа, и зашто да се бедираш? Барај чаре но не се опседнувај, лицето е само дел од твојот целокупен изглед и личност. Уживај си ти зашто со стресови само полошо правиш! И знај дека се во животот се случува со причина.

20. selly.gomez

selly.gomez Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    42
    Јас му ставам пудра или паста за заби, и за 2-3 дена ги нема