Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се справам со бубулициве?

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. Devica88

Devica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    13

da bas taka ,pijam i odkoga ke se izgubat prestanuvam da pijam bidejki stanuva zbor za mnogu jaki antibiotici,i izgleda zatoa mi se pojavuvaat bidejki bakterijata ne se unistuva skroz (so poslednoto ispituvanje se pojavi bakterija STAFILOKOKUS taka nesto bese) i zatoa sega odam do kraj ako treba i cela godina ke gi pijam...Fala na poddrskata :)

2. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Devica чим ги имаш на 23 години проблемот 90% е хормонски, многу попаметно би ти било да пиеш хормонски апчиња, обично ги препишуваат овие што се и контрацептивни, дека се добри сигурно не се, ама ќе ти помогнат повеќе отколку антибиотици, а и според мене помалце штетат отколку толку долга антибиотска терапија. Попаметно ти е да пиеш 3 месеци такви отколку цела година антибиотик, организмот на антибиотик се навикнува релативно брзо така да не дај боже ако затреба за некоја друга причина да ги пише нема да ти делуваат. Ако тоа не ти помогне тогаш барај друго чаре. И јас имам братучетка со сличен проблем со години се влече по доктори, а не сака да испита хормони. На 20 и кусур години едноставно ретко е од друго нешто да излегуваат.

3. Devica88

Devica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    13
    ispituvav i hormoni,kao normalno se se pokaza,vo privatna laboratorija vo Skopje i me kostase 10.000 den.Ne velam deka mi e zal za parite,jas imam izdadeno kup pari tuku sakam da kazam deka tie mi kazaa deka ne e hormonsko poremetuvanje tuku deka e bakterijava.Megutoa citav mnogu za ROACCUTANE,neznam dali nekoj od vas e cital kolku pomaga i deka e No.1 vo Svetot veke podolgo vreme,ama kako sto kazav strav mie od vakvi lekovi,sepak ako nema drugo resenie moram da pocnam so niv.

4. jadore.paris99

jadore.paris99 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Имам 12 години. И имам акни и флеки од претходно исчезнатите акни.
    Кажете ми како да се спаравам и со акните и со флеките.
    Благодарам однапред.

5. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Направи си маска од краставица, издрендај ја и стави ја на лицето да ти стои пола саат и после измиј го лицето само со вода, сериозно мене од тоа ми поминуваат ;)

6. Angiie

Angiie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    50
    Луѓее, помагајте! :(
    Веќе очајна сум, над носот, меѓу вегите имам една бубулица, и никогаш не исчезнува! :swear:
    Кажете некое средство, или што било, да помогне да ги снема бубулициве...

Исто така имам и на носот и на брадата :worried:

7. lebarka

lebarka Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    26
    Не знам дали претходно некој има напишано на темава, ама јас кога ништо друго не помага се мачкам со хидроциклин маст. Еден кожен лекар ми има кажано дека е одлична посебно за поголеми бубулици, дури и чиреви. Ја има маста во секоја аптека и мислам дека е доста ефтина.

8. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    пробај со паста.ако си пробала и не ти успеало пробај ја маскава:СОЛЕНА ВОДА
    Солта на природен начин ја чисти кожата. Таа не само што ги прочистува порите, туку и ги суши веќе појавените акни. Пливањето во солена морска вода е одличен третман за акните, но бидејќи не можеме да си дозволиме во текот на целата година да сме на море, добро е да ја користиме моќта на солта во домашни услови.
    5 мали лажички сол (морска или за готвење)
    вода
    Во солта додајте една по една неколку мали лажички вода. Постојано мешајте и постепено додавајте вода додека не добиете густа смеса (паста). Оставете ја смесата да стои 10 минути, а потоа нанесете ја на лицето и оставете ја да делува 20 минути. Измијте го лицето со топла вода.
    (http://www.femina.mk/%D1%83%D0%B1%D0%B0 ... 0%BD%D0%B8 )

9. Angiie

Angiie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    50
    Фала ти многу, ќе пробам :*

10. Cvet1

Cvet1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    Мене постојано ми се прават бубулички и лицето ми е исфрлано во пределот на брадата и под неа и знам дека тоа има врска со јајниците. Но сепак незнам што да користам, а лицето ми е суво. Читам разни креми и уште не сум одлучила. Дали има некоја која има ваков сличен проблем и ако има што користи?

11. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Акни за време на летниот период?

И јас сум со истиот проблем исто околку брадата. Никогаш не ми било вакво и никако да загинат.

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.239
    Допаѓања:
    157.287
    Акни за време на летниот период?

Aко ти е само летно време,оргомна е веројатноста да е алергиска реакција,најчесто на сонце.Особено ако ти се појавуваат на одмор и периодот потоа.Откако ќе се намали зрачењето на сонцето,ќе ти ги снема.

13. lucky-girl

lucky-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    од се срце ти го препорачувам лосионот за лице од јанг дерм кој што е за секој тип на лице и ке ти помогне премногу за кратко време.ке го најдеш во аптеки или големите маркети и не е повеќе од 150 денари! поздрав :*

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.445
    Допаѓања:
    114.732
    Еве ви еден природен рецепт за бубулици. Белка од јајце, со лимонов сок се мати малку ( не како шлаг) туку да се згусне малку, и се става на измиено лице, и се чува додека да се исуши. Јајцето ја суши маснотијата од кожата а лимонот ја храни кожата со ц витамин. После се мие и препорачливо е лицето да се исплакне со чај од камилица, со тоа што ќе го сварите како за пиење само наместо една се ставаат две кесички и се става да отстои 10 минути и кога ќе биде млак се мие лицето. ЈАс камилицава секоја вечер ја користам и супер ми е. Ако не може да се миете може со памукче да ја ставате камилицата како лосион.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eleonor44e

eleonor44e Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    2
    а дали имате користено бебешка пудра бекутан а препорачуваат за акни а и една феминка ја спомна на форумов

16. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92

пробајте со ова,многу е добро

На Boka.A му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
    Здраво!
    Јас пред 3 месеци имав многу акни! Но само на челото. Дури и се срамев така да одам на училиште ... и несакав да ставам пудра :(

Пред 2 ипол месеци почнав да користам Young Derm лосионот за чистење и тоа за мачкање на лицето против акни исто така од Young Derm

Ми помогна ... акните ги снемува ....

Само ми се проблем поктожните... гнојни топчиња кои болат ... не се стискаат

Што да правам?
    Не се познаваат.
    Како се чистат тие?
    Знае ли некој? :( :(

Во аптеките ке побараш сретство за сушење на акните! Има едно германско што кога ке со ставиш ... (дирекно на лицето) за околу 15-20 минути ти ја суши акната и ке ти ја снема ... но скапое околу 800 денари ... :call: :(

Јас користам Young Derm лосионот со се она за мачкање пеотив акни.
    Во аптеките побарај и ке видиш.
    Има едно германско што после 15-20 минути ти ја суши акната ... ноо скапо е околу 800 денари :(

18. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    414
    Јас го имав истиот проблем, за среќа го решив :)
    Вака, лицето ќе го миеш со Facial wash with camomile oil na DOCTOR'S, тоа е како течен сапун, го ставаш на лицето со малку вода и го миеш како со обичен сапун.Можеш да го најдеш во аптеките.
    Кога ќе се измиеш земаш мало парче памук го потопуваш со едно средство, се вика '' Дермогал '' на Галафарм..Со парчето памук го пребришуваш целото лице и оставаш средството да се исуши..Тоа се прави наутро и навечер...Обиди се косата да ти биде што подалеку од лицето, лицето никогаш не го оставај да ти биде испотено бидејќи потта придонесува да ти се појават бубулици, кога ќе почувствувас дека лицето ти е испотено веднаш измиј го со вода или истуширај се цела.
    Ова мене многу ми помогна, се надевам дека и тебе ќе ти помогне :)

19. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    женска од шишиките ти е 100%
    јас во 7мо целата бев бублици на челото, а тоа да ти биде од шишките. Оди на дерматолог, сигурно си е сигурно. За месец-два ќе бидеш како нова. :*

На LadyH му/ѝ се допаѓа ова.
  20. iFkica

iFkica Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Ве МОЛАМ помогнете ми. Имам флеки и дупчиња од акни на лицево ( на образиве ) и незнам шо да користам веќе.... :worried: Бубулици ми излегуваа на некои места само, но ајде тоа не мие многу грижа. Најмногу се нервирам со флекиве и дупчињава ;( Пред 2 дена купив масло од невен па да видиме резултати.
    Ако знае некој нешто што би ми помогнало нека пише.... Ви Благодарам однапред !