Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се справам со бубулициве?

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    ацикловир се користи за херпес инфекции,не за обицни бубулици

2. feminagirl25

feminagirl25 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    15
    Мој совет да не ги стискаш, само миј го лицето со DOVE сапун ( наутро и навечер), ставај некоја соодветна крема за лице за твојот тип на кожа.Не се грижи, тие ќе поминат, јас го имав истиот проблем.Ако имаш премногу црвенило ставај крем COUNTERPAIN ( таа е крема за болки, но ги суши бубулиците и не е штетно да ставаш) побарај во аптеките :)

3. Angela.mala

Angela.mala Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имав многу бубулици насекаде по лицето ( носот, челото, образите) многу ми правеа проблеми, не ни сакав да се гледам во огледало, си зедов Леа лосион и Леа гел во аптека ги земав, мислам дека и двете беа 500 денари.За еден месец немав ништо и сега немам, добро понекогаш пак ќе излезат ама ќе си се намачкам со лосионот и гелот и немам гајле...мене многу ми помогна, се надевам може да ви помогне...поздрав.

4. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    јас досега немав никогаш проблеми значи се почна пред неколку месеци..нагло почнаа да ми излегуваат акни големи ..и црвенило на лицето..и како белези..ја изгубив самодовербата мн се нервирав оти ми е такво лицето..нејкав никаде да одам дури ни на фаџ не одев...пробав мн работи не ми помогна ништо сега користам еуцерин ама и го мачкам лицето со лук..звучи грозно ама мн помага видов повеке ефект од лукот отколку од кремиве...како и да е ке си одам ке си направам екографија да видам дали ми е се ок со хормоните така ми рече дерматологот..ама сега фала му на господ скоро перфектно ми е и се радувам,среќна сум :dance:

инаку еве какво ми беше лицето..цело вакво освен очните капаци :( ..ужас и сеа ми паѓа тешко на душава ко ке ја видам сликава

Прикачени фајлови:

• ja.jpg
      ja.jpg
      Големина на фајлот:
      459,3 KB
      Прегледи:
      429
  5. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    а како се мачкаше со лук и дали ти останаа флеки од акните , и јас имам ваков проблем па било што знаеш што помага пиши

6. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    не ми останаа ни флеките значи детално ми се чисти лицето од се што има на него.акни,флеки,црвенило :) еве два дена ставам значи ..ке го истолчам лукот и или ке го нанесам на лицето и ке го држам неколку минути (оти ко бев прва година од лудост имав две три акни на лицето и земав ставив лук на лицето го заврзав со завој и си легнав и сабајлето има што да видам ми изгоре лицето и не бев на школо неколку дена :$ :$ ) или ке го тријам со тоа што е исполчено ..лукот е многу јак,лицето почнува на пече и ко анестезија да имаш на него барем јас така се осекам..по 5 минути го држам и после се мијам..за почеток така за да видам како ми реагира лицето

7. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Еве како до убаво, чисто лице. Никогаш не сум имала баш проблем ама со ова се' средив:
    Наутро се мијам со Medical сапунот од Алкалоид и после ставам крема collistar energy нешто така со SPF 20. Сега почнав да го користам кога удри сонцево и супер е. И ако ми излегла некоја бубуличка ставам маст од сандалово дрво и веднаш се смирува.
    Навечер се мијам со пилингче од Авон 3 in 1 маска, пилинг и гел за чистење. Многу убаво чисти после нечистотиите собрани во денот и искрено изненадена сум колку е добра. И за крај, многу важно ставам Sattwa крем со овошни киселини. Совршено кремче, ми ја изедначи кожата се ми среди а ефтино е. :)
    И еднаш до два пати неделно ставам маска од Sisley од црна роза. Супер е маскава, многу е убава кожата кога ке ја измиеш.

И тоа ми е ритуалот. Морам да кажам дека кожава од комбинирана ми стана измазнета, чиста... Само кога ме мава ПМС ми излегува некое залутано мозолче и тоа е тоа. Па, пробајте дел од ова верувам дека ке ви помогне. :)

8. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Ајде и тука да си прашам Дали некој ја има користено оваа колекција за акни од Далтон? Ја има во Космо Tинекс, и ако вреди би ја купила, но пред тоа сакам да слушнам некој коментар од некој што ја има користено....???

Прикачени фајлови:

9. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Jas имав бубулици по грбот и се мачкав секоја вечер зо хлорофеникол и за неколку месеци епен ми се исчисти и сега веќе извесно време не го користан и можам да кажам дека не ми се повторно појавија и затоа сум презадоволна

10. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Имам и на лице, и на рамена ама највише кај пределот кај ГРАДИТЕ.. кај градите ми излегоа пред околу 2 месеци.. До тоаш немав ич.. Со се имам пробано да мачкам али ЏАБЕ БРАТЕ ... Сеа последно си зедов ТАБЛеТИ ЦИНК ...
    А ако има некој совети добредојдени се ... :(

11. LittleMonster8

LittleMonster8 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    7
    Еве едно ефикасно решение. Го користам помалце од 5 дена а веќе бубулиците ги снема.

12. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    ???????

13. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    и јас имав на челото но сега пред малку одкрив од гарниер еден крем незнам како се викаше а и га искарав налепката (лудо дете :)) ми ги исчисти скоро сите

14. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Колку пари и од каде го зеде?

15. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Хлорамфеникол немој во ниеден случај да си купила, многу е штетен, дури и забранет е за продажба ама кај нас секој си прави што сака.

Јас незнаев за ова, и мене вака ми викаа купи купи, ај си купив и си го заебав лицето, едвај успеав со детска витаминска крема да го опоравам, а сеа си ставам само леа лосион против акни, добар е помага и здраве крема.

Ако не те мрзи пробуричкај во другата тема Како до чисто лице, ке си најдеш нешто што ке ти одговара :)

На priti и INSIDIOUS им се допаѓа ова.
  16. LittleMonster8

LittleMonster8 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    7
    Извинете заборавив да ставам слика или линк... Еве:

Од Орифламе е и еве ќе го напишам во случај сликата да не излезе: Oriflame Pure Skin/Hide and Treat. Пишете го подцртаното на Гугле и ќе ви даде слика одма. Навистина помага.

17. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132

Ова е тонирана крема ? Го прекрива барем црвенилото на акните ? :?:

18. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Јас пак сум презадоволна со прекрасни реултати и плус ми го препорача аптекарката, го има од Фитофам и Галафарм и е како што се сеќавам 95 денари.

19. Saani

Saani Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    37
    Јас користам еден лосион се вика Хлоракол, го има по аптеки и мислам дека е околу 90 денари и навистина ми помага :rofl:

20. priti

priti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    83
    Немој никако да го земаш! Исто и една братучеда моја се мачкаше со тоа, па да видиш како си ја уништи кожата кај рамената и на подбрадокот. Не слушајте секакви глупости никако, многу неуки луѓе има ќе ве излажат :fubar: значи не ми се верува. И јас имав проблем со бубулици, подобро земи некоја проверена козметика од Орифлејм мада само привремено ќе го реши проблемот. Мене ми се јавуваа заради мрсна кожа, мора зачестено миење на местото со нежни средства. Обавезно на неколку саати, така спречував да не се појават пак, кога не можев друго и влажни марамчиња употребував. А најбитна е исхраната, бубулиците и мрсењето на кожата се имунолошки проблем, мора салати, витамини и тие работи. Многу ќе помогне и разговор со нутриционист. Проверена козметика и ова што го напишав мене ми помогнаа.