Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се справам со бубулициве?

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Добро а на кој начин и се унити кожата, поточно кои беа последиците. Мене освен што ми се исчисти грбот и не ми се повратија фала Богу немам ништо.

2. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Девојки очајна сум . очајнааа.... Мн имам на вратот и на градите... Ми излегоа пред 2 месеци.. Долго времем имам на лице и ајде некако се справувам со тоа немав мн али сеа по телото сум..... Со с пробав да се мачкам, на дерматолог одев ... Секаде и пак нишо ... Помагајте ... Еве да видите какви се ...

Прикачени фајлови:

• Capture.JPG
      Capture.JPG
      Големина на фајлот:
      21,4 KB
      Прегледи:
      277
  3. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Јас кога забележав дека почнаа да ми излегуваат претежно на челото,почнав да користам хлорафеникол и потполно ги снема! пред некој ден приметив и ситни бубулички на горниот дел од нозете и таму се намачкав со хлорафеникол и полека исчезнуваат,пробајте делува :*

4. lovely92

lovely92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Мене слични ми се појавија на грбот и ми препорачаа освен кремите што ги користам да правам пилинг со сол. Почнав да правам и има големо подобрување. Пилингот се прави со благи движења со обична ситна сол и малку вода. Солта дејствува антибактериски и е добра за кожата. Исто навечер користам пипет и крем против акни dalton, можеш да прочиташ повеќе на линкот. Пипетот ги суши акните и ја смирува кожата. Кремот има слично дејство, ги намалува акните и спречува појава на нови. Многу се ефикасни, пробај ги ќе ти помогнат.
    Се најдобро :*

https://www.facebook.com/photo.php?...11685357.36955.150318478354017&type=3&theater

5. LittleMonster8

LittleMonster8 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    7

Ова е тонирана крема ? Го прекрива барем црвенилото на акните ? :?:[/quote

Бубулиците ги суши за мн брзо време а со тоа го намалува и црвенилото. Пробајте мислам дека нема да зажалите. :D :)

6. slatkoo

slatkoo Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    Како да се ослободам од мозолчиња?

Видете имам повеќе мозолчиња па како да се справам со нив???

7. Lalalalaa

Lalalalaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Справување со мозолчиња

Здраво на сите. Веќе подолго време се справувам со мозолчиња. Немам многу но сепак би сакала да имам прекрасна кожа без мозолчиња како повеќето девојчиња. Подолго време користам крема Здравје која ми помага но многу ми ја суши кожата. Би сакала да ми дадете совет, како се справувате вие со овие мали ѓаволчиња и да ми помогнете. :D

8. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.761
    Допаѓања:
    6.452
    Видов дека имаш само 14 години, не се нервирај со текот на времето ќе ти поминат.За ова имам пишувано и на друга тема и ја имам препорачано колекцијата од dr.Hauschka.Јас ја користам и многу сум задоволна од неа.

9. Lalalalaa

Lalalalaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Справување со мозолчиња

Ти благодарам многу :) А каде би можела да ја најдам колекцијата и по колку пари се производите?

10. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    312
    Порано имав многу мозолчиња на лицето и само ми помогнна маската за лице од авон и сеа немам ниту едно мозолче на лицето.

http://shop.avon.com/shop/Assets/images ... 029_lg.gif

11. Lalalalaa

Lalalalaa Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Колку чини и дали сеуште може да се нарачува маскава од авон или ја нема? :/ :D

12. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    Мислам дека сеуште ја има ама не сум сигурна..Побарај во каталозите од Авон...Ии ако не ја најдеш пробај со Орифлем има исто така производи за акни и мрсна кожа...А 90% сум сигурна дека сеуште ја има..Ако ја нема во овој каталог во другиот сигурно ке ја има..Пред неколку броеви баш ја забележав но незнаев за резултати..Ако купиш пиши ни за резултатите..Се надевам помогнав.. ;)

13. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Наместо да фрлате пари и до бескрај да пробувате креми на своја рака, обидете се со посета на дерматолог, сестра ми го имаше истиот пролем и др. Светлана Костиќ многу и помогна

14. nennsy.densy

nennsy.densy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    305
    Мозолчињата не се добродојдени ни кога не сме дома, а камоли кога одиме на вечерно излегување или имаме некој друг општен настан. Дерматологот Одри Кунин предлага во ткаенина да завиткате коцка мраз и да го држете барем две минути. Мразот тргнете го за 30 секунди, па повторете ја постапката. Тоа ќе го ублажи црвенилото. Потоа исушете го тоа место и на петнаесетина секунди ставете парче вата натопена во капки за очи кои служат за намалување на црвенилото.

Пробајте, го најдов ова во весникот 24 часа здравје. ;)

На La.Reina.Del.Sur, Micheleljubov и MissJovanova им се допаѓа ова.
  15. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    Мора да се пробаа... :P А што е вата?.. :D

На nennsy.densy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Вата тоа е како завој ама во форма на коцка така нешто, го употребуваат во болници за рани за да не ти се залепи раната на памук, се користи вата а се продавма и во аптеки за домашна употреба.

17. Luiza

Luiza Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Пред неколку месеци ми се појавија акни на пределот на брадата, секој ден по некоја нова излегуваше и ме чешаше. Бев кај Д-р Анчевски, па испитав 7 хормони, јајници, мрснотии, крв, се што ми рекоа. Пробав креми, масти, се што може да се купи. Се додека случајно не дознав за Активен Кислород, кој може да се најде во секоја аптека. Се нанесува на газа на лицето, се прска и одржува влажно лицето околу 15тина минути, околу 4 пати дневно (има упатство на самиот производ кога ќе го купите). Акните ги снема, не ме чеша повеќе лицето и сум посреќна. Производот е природен и не ве чини многу (390 денари за 200гр) да пробате.

На CrystalNoir и MissDior им се допаѓа ова.
  18. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    Сигурно ја има, баш сега го гледав каталогот од авон и ми текна да видам,ја има,побарај ке видиш,и не е толку скапа,и јас ја користам, и задоволна сум... ;)

На silvanaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. melodijaa

melodijaa Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Проблем со мозолчиња

Поможете девојки имам премногу мозолчиња на моето чело но и неколку низ целото лице ;( Што да правам има ли некое решение,некој крем нешто против мозолчиња..... :sweat:

20. astra20

astra20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    42
    Ќе ти ја препорачам Николина Лазаревска,дерматолог во дебар маало.Жената стварно знае што прави.Преглед е 300 ден, а секоја наредна контрола бесплатна.Не си играј сама со креми може многу да ти се вложи