Добро а на кој начин и се унити кожата, поточно кои беа последиците. Мене освен што ми се исчисти грбот и не ми се повратија фала Богу немам ништо.
Девојки очајна сум . очајнааа.... Мн имам на вратот и на градите... Ми излегоа пред 2 месеци.. Долго времем имам на лице и ајде некако се справувам со тоа немав мн али сеа по телото сум..... Со с пробав да се мачкам, на дерматолог одев ... Секаде и пак нишо ... Помагајте ... Еве да видите какви се ...
Јас кога забележав дека почнаа да ми излегуваат претежно на челото,почнав да користам хлорафеникол и потполно ги снема! пред некој ден приметив и ситни бубулички на горниот дел од нозете и таму се намачкав со хлорафеникол и полека исчезнуваат,пробајте делува
Мене слични ми се појавија на грбот и ми препорачаа освен кремите што ги користам да правам пилинг со сол. Почнав да правам и има големо подобрување. Пилингот се прави со благи движења со обична ситна сол и малку вода. Солта дејствува антибактериски и е добра за кожата. Исто навечер користам пипет и крем против акни dalton, можеш да прочиташ повеќе на линкот. Пипетот ги суши акните и ја смирува кожата. Кремот има слично дејство, ги намалува акните и спречува појава на нови. Многу се ефикасни, пробај ги ќе ти помогнат. Се најдобро https://www.facebook.com/photo.php?...11685357.36955.150318478354017&type=3&theater
Ова е тонирана крема ? Го прекрива барем црвенилото на акните ? [/quote Бубулиците ги суши за мн брзо време а со тоа го намалува и црвенилото. Пробајте мислам дека нема да зажалите.
Справување со мозолчиња Здраво на сите. Веќе подолго време се справувам со мозолчиња. Немам многу но сепак би сакала да имам прекрасна кожа без мозолчиња како повеќето девојчиња. Подолго време користам крема Здравје која ми помага но многу ми ја суши кожата. Би сакала да ми дадете совет, како се справувате вие со овие мали ѓаволчиња и да ми помогнете.
Видов дека имаш само 14 години, не се нервирај со текот на времето ќе ти поминат.За ова имам пишувано и на друга тема и ја имам препорачано колекцијата од dr.Hauschka.Јас ја користам и многу сум задоволна од неа.
Справување со мозолчиња Ти благодарам многу А каде би можела да ја најдам колекцијата и по колку пари се производите?
Порано имав многу мозолчиња на лицето и само ми помогнна маската за лице од авон и сеа немам ниту едно мозолче на лицето. http://shop.avon.com/shop/Assets/images ... 029_lg.gif
Мислам дека сеуште ја има ама не сум сигурна..Побарај во каталозите од Авон...Ии ако не ја најдеш пробај со Орифлем има исто така производи за акни и мрсна кожа...А 90% сум сигурна дека сеуште ја има..Ако ја нема во овој каталог во другиот сигурно ке ја има..Пред неколку броеви баш ја забележав но незнаев за резултати..Ако купиш пиши ни за резултатите..Се надевам помогнав..
Наместо да фрлате пари и до бескрај да пробувате креми на своја рака, обидете се со посета на дерматолог, сестра ми го имаше истиот пролем и др. Светлана Костиќ многу и помогна
Мозолчињата не се добродојдени ни кога не сме дома, а камоли кога одиме на вечерно излегување или имаме некој друг општен настан. Дерматологот Одри Кунин предлага во ткаенина да завиткате коцка мраз и да го држете барем две минути. Мразот тргнете го за 30 секунди, па повторете ја постапката. Тоа ќе го ублажи црвенилото. Потоа исушете го тоа место и на петнаесетина секунди ставете парче вата натопена во капки за очи кои служат за намалување на црвенилото. Пробајте, го најдов ова во весникот 24 часа здравје.
Вата тоа е како завој ама во форма на коцка така нешто, го употребуваат во болници за рани за да не ти се залепи раната на памук, се користи вата а се продавма и во аптеки за домашна употреба.
Пред неколку месеци ми се појавија акни на пределот на брадата, секој ден по некоја нова излегуваше и ме чешаше. Бев кај Д-р Анчевски, па испитав 7 хормони, јајници, мрснотии, крв, се што ми рекоа. Пробав креми, масти, се што може да се купи. Се додека случајно не дознав за Активен Кислород, кој може да се најде во секоја аптека. Се нанесува на газа на лицето, се прска и одржува влажно лицето околу 15тина минути, околу 4 пати дневно (има упатство на самиот производ кога ќе го купите). Акните ги снема, не ме чеша повеќе лицето и сум посреќна. Производот е природен и не ве чини многу (390 денари за 200гр) да пробате.
Сигурно ја има, баш сега го гледав каталогот од авон и ми текна да видам,ја има,побарај ке видиш,и не е толку скапа,и јас ја користам, и задоволна сум...
Проблем со мозолчиња Поможете девојки имам премногу мозолчиња на моето чело но и неколку низ целото лице Што да правам има ли некое решение,некој крем нешто против мозолчиња.....
Ќе ти ја препорачам Николина Лазаревска,дерматолог во дебар маало.Жената стварно знае што прави.Преглед е 300 ден, а секоја наредна контрола бесплатна.Не си играј сама со креми може многу да ти се вложи