Како да се справам со бубулициве?

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Young derm? :^)

2. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Колку пари е знаеш?

3. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ми кажуваа некоја маска или нешто такво за чистење на лицето со бреза..или од стеблото на бреза...требало да врие :?: не знам баш како беше....имате слушнато за нешто вакво? знае некоја? :)

4. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Ќе прашате во аптека постои сапун за акни . После 2 3 миења ги суши

5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563

Јас би ти ги препорачала лосионот и кремата за против бубулици на Докторс. :)

6. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    некој да ми препорача добар дерматолог во Битола? :)

7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Eве веќе месец дена се мачам со неколку мали мозолчиња или бубулици на долниот дел од брадава.
    Црвенкасти се, веројатно полни со гној, ужасно изгледаат и многу ми сметаат.
    Не се многу големи, ама сите тие неколку се на едно место и грди се :puke: :worried:
    Зелена глина не им помага. Здраве кремата исто така. Пробав дури и со течна пудра да ставам и од неа малку се сушат, ама после пак се црвени. Никако не ми поминуваат, што да им правам, со што да ги излекувам?

8. Stronger

Stronger Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    И јас имам многу проблематично лице. Кожата ми е комбинирана и цело време ми излегуваа мозолчина воглавно на Т-зоната. Се оддадов од давање пари на скапи колекции, креми, маски, глини, чаеви и што уште не за чистење на лицето но од ништо немаше ефект.
    Сега конечно си го најдов лекот, и тоа преефтин е.
    Прво го мијам лицето со вода. Потоа ставам 96 процентен алкохол (најјакиот), го има во секоја аптека и е 75 денари. Оставам 5 минути да делова, да ми го исчисти длабоко лицето и ставам од тоникот на Лореал за комбинирана кожа [​IMG] Конечно лицето ми се исчисти и од мозолчина и од црнки. Дури и кожата ми е направена многу поубава, мазна 8)

9. psychobilly.ofca

psychobilly.ofca Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Мене бубулици најчесто ми се појавуваат на чело и околу уста.За нив користам Chloramphenicol маст за очи е ама мене ми помага,го трга црвенилото и за ден два ги снемува :)

10. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    Талита, пробај со асквам лосион и миробакт маст од белупо

Прикачени фајлови:

11. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Црнки на лицето

Ви препорачувам да не ги стискате бубулиците затоа што остануваат флеки на лицето.Како на пример еве јас ги стискав и сега имам едно големо болче полно со гној,пазете тоа да не ви се случи,зошто многу грозно изгледа.

12. kristinaaaaa84

kristinaaaaa84 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    јас имам 28 години и немам проблем со мозолчиња на лицето туку имам мозолчиња на вратот и тоа многу никако не моажм да ги исчистам ......дали некоја од вас го има овај проблем и како можи да се реши овај проблем и дали се работи за хормонално пореметување илииииииии........помагајте

13. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Jас денес си купив крем за бубулици од чајно дрво од јанг дерм и сум презадоволна мн брзо ги суши ги ми ги затвара раните

14. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Јас не можам да одолеам и ги стискам.
    Со мајка ми нон стоп се расправам затоа што сум цело време пред огледало и го разранувам лицето.
    Сега намалив и ги стискам само оние кои плачат да бидат стиснати и потоа поминувам со лосион преку местото, за дезинфекција. :)

15. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    Пробај со паста за заби. Нанеси сегде каде што имаш и преспи една вечер така и утре дента би требало да бидат исушени (некогаш успела, некогаш не). Од кога ќе ја извадиш пастата изми си го личето првин со топла вода, а после со ладна вода, истри го убаво со некое сунѓерче и стави крем! :) Се надевам ќе ти помогне

16. Kristina.R

Kristina.R Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    65
    Сите девојки сакаат убаво лице, па и јас исто.Сега влегувам во пубертет и ми треба некое решение за акните.Кажете ми од искуство што сте користеле за да не ви излегуваат, затоа што кога ќе видам некое девојче со расипано лице се ежам и воопшто не сакам мене да ми биде такво :yawn:

17. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Јас го користам лосионот Хлоракол и сум многу задоволна, многу брзо ги суши бубулиците, пробај го.

18. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Исто и јас користам Хлоракол и ти го препорачувам бидејќи знам дека ќе ти помогни. А можиш да си земиш и гел за миење лице и тој помага! ;)

19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Ај да прашам јас нешто :D
    Значи брат ми има ептен многу брунки на лицето внатре со гној :puke: Е сега, сакав јас сега да му ставам паста, ама сакам и на третман на лицето да го носам
    ко жените да го направам :rofl:
    , одприлика колку пари е еден третман?

20. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    И јас ги средив со Хлорамфеникол, ама изгледа и кожата добро си ја „средив“. На две три места ептен ми се исуши кожата и ми се направија лиши, да ги наречам така. Совет? Една другарка користеше Хлоракол ако не се лажам, не знам од која фирма беше. И нејзе и се направија такви, па го смени со Хлорамфеникол на Фитофарм, и е многу задоволна сега. Ама мене изгледа повеќе ми ја суши кожата овој. Помагајте. Од една страна стварно ми го чисти лицето и задоволна сум, ама од друга страна ми го суши на некои места.