Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се справам со бубулициве?

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. Mince19

Mince19 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Колку чинат лосионот и гелот од леа?? И дали секоја вечер ја употребуваш??

На pearlll му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.179
    Мислам дека цената беше околу 200-250 денари. Ги има во сите аптеки.
    Секоја вечер ја употребувам :!: со тоа на лице спијам и утредента го мијам лицето
    Преку ден не треба да се става :!: Бидејќи може да има негативен ефект од сонцето :!:

3. pearlll

pearlll Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    Леа лосионт е најдобар според мене , мада не ми помогна целосно да ги отстранам .

Би сакала да прашам дали некој ја има користно aknefug oxid wash пастата за акни и дали помага . Поздрав :hai:

4. Baknez-123

Baknez-123 Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Мозолчиња

уфф..знам дека е природно и можеби нормално да се има по малку мозолчиња на лицето,но повеќето другарки имаат чисто лице а моето лице има по неколку мозолчиња..не се многу ,,големи,, но сепак се чувствувам малку непријатно... Како да се ослободам од мозолчињата?
    Мајка ми ме теши и ми вели дека нормално е да се има мозолчиња дека сепак јас сум во пубертет влезена..дали тие ќе исчезнат кога ќе наполнам 16 год. или засекогаш ќе ги има? :doh: :worried:

5. Actress

Actress Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    4
    И јас имав.
    Почнав по два - три пари на ден да си го мијам лицето со сапун DOVE, а по секое миење си ставам крема DOVE. Косата ми е соберена. Така си го исчистив лицето. Се надевам дека ти помогнав :D

6. pearlll

pearlll Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    пред недела две, почнав да го користам леа лосионот и гелот , го имам користено и порано и имаше некој добар ефект но сега не гледам некакво подобрување ми се чине дека уште толку ми се исфрла лицето дали можеби е некаква реакција тоа или не делува едноставно :worried:

7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    5.887
    На 20 год. имам бубалици како во пубертет... што би препорачале за тоа? :^)

8. danni24

danni24 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Јас ставам Isotrexin крема, многу сум задоволна.. :D ја користам веќе 2-3 месеци и лицето скоро ми се исчисти :) Исто така претходно ставав од колекцијата на Нивеа за акни и не ми помогна многу :(

На queen-12 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Миење на лицето со дав сапунче, а потоа ставање дав кремче. Мене многу ми помогна, ем бубалиците што ги имав ( не ни беа многу но сепак имав ) почнаа да исчезнуваат, ем лицето го прави многу убаво, мазно... :)

На queen-12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Голем проблем со акни!
    Здраво, јас сум нова на форумот, па би сакала да ве замолам за помош.
    Лицето ми е чисто, но не беше секогаш, но пред 2 месеци ми се појавија акни на десен образ, црвени и болат, ги мачкав со лосиони, скинорен и некои такви дерматолошки креми и ништо.
    Дајте некој совет, некој што имал искуство??? Поздрав.

11. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Еве и претходно имав одговорено на прашање за проблем со акни и мозолчиња ( црвениот текст, што го означив), верувај те ми многу помага.

12. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    СОЛЕНА ВОДА
    Солта на природен начин ја чисти кожата. Таа не само што ги прочистува порите, туку и ги суши веќе појавените акни. Пливањето во солена морска вода е одличен третман за акните, но бидејќи не можеме да си дозволиме во текот на целата година да сме на море, добро е да ја користиме моќта на солта во домашни услови.
    5 мали лажички сол (морска или за готвење)
    вода
    Во солта додајте една по една неколку мали лажички вода. Постојано мешајте и постепено додавајте вода додека не добиете густа смеса (паста). Оставете ја смесата да стои 10 минути, а потоа нанесете ја на лицето и оставете ја да делува 20 минути. Измијте го лицето со топла вода.

Можеби и ја знаете,од фемина е.Искрено,мене многу ми помогна.Би ви ја препорачала барем еднаш во неделата.

На Moonstone.17 и EMA2 им се допаѓа ова.
  13. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    Моја препорака е да ги исфрлите млекото и млечните производи од исхраната бар на 2-3 недели, и ќе забележите промени..

На EMA2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Благодарам многу за советите.Денес ја купив кремата Здраве, па ако може да ми кажете, се става само на акни или на цело лице???

15. lady.LDR

lady.LDR Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    16
    само на акни...јас ја користев и многу помага.. доктор ми ја препорача и наместо лабело за исприштена уста и за еден ден ми помина.. кремата е одлична :)

16. pearlll

pearlll Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    девојки мене денеска ми препорачаа да ставам кантарионово масло на некој им помагало , еве денеска прв пат ставив па ке видеме дали ќе има ефект барем е на природна база ако ништо друго и неверувам дека е штетно , а веќе од креми, лосиони ,ѓелови и сл работи ми е преку глава од ништо немам ефект исфрлана сум целата по образите и со ништо не ми минат ;( , сега почнав со кантаринот па ќе видеме ... :(

17. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    пробај и пиши,ма да не верувам дека ке ти помогне ако имаш мрсна кожа /

На pearlll му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vitanova3159

vitanova3159 Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Вака сеа, имам слушнато дека пивски квасец ако испиеш, нема да ми се појавуваат бубулици.Има некој пробано (резултати)? Каде може да го најдам и колку пари е??

19. SweetY65

SweetY65 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Имам многууу акни на моето лице све пробувам но никако малку ке се смири и повторно излегуваат
    дај нешто кажете сигурно некој од вас го има истиот проблем :geek:

Корисен е и медот исто така

20. Mince19

Mince19 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1

Значи прво се става лосион па после гел?? ДАли треба после ставње гел на лице после неколку минути се мие или треба со тоа да спијам ???