Да прво лосионот ќе почекаш 5 минути и ќе го ставиш гелот. Со него ќе спиеш(тоа ќе ти се стврдне на лицето ) и сабајлето ќе го измиеш лицето и така ќе ставаш секоја вечер
ке си купиш сапунче на докторс и ке си миеш лице секој ден со него и едноставно они ке омекнат и ке ги снема позз се надевам ке помогнам на некој
Измешај јаболков оцет и вода во однос 1:3 .. Ставај со памукче врз бубулиците на 10-15 мин. Мене многу ми помогна ова, ги суши бубулиците. Пробајте па кажете резултати и вие
Ставав и јас јаболков оцет, точно е дека ги суши, но остануваат многу флеки кои со месеци се познаваат на лицето. Не би ставила повторно.
Може ќе ви биде малку чудно ама со течна пудра или бела пудра сеедно (онаа за сипаници што е) се мачкам веќе 2,3 месеци и ми се исчисти лицето и од црнки и од бубулици..секоја вечер пред спиење на памукче ќе ставам од пудрата ќе поминам низ цело лице и ќе почекам малце да се засуши и ќе си легнам,насабалје само со сапун ке се измијам и толку..некогаш кога ќе ми излезе некоја поголема бубулица на тоа место ставам повеќе од пудрата и ми ја суши одма.. Јас користев разни креми,лосиони и дури и на кожно бев и испофрлав премногу пари ама џабе ми беше се...ама ова ми помогна многу..челото ми е цело исчистено имам уште на образите по малце ама и тие ги снемува..пробајте ништо негубите само гледајте секоја вечер да ставате,а не денес ќе ставам,утре не зашто така ништо нема да има ефект п.с доколку ви го суши лицето можете да ставате секој втор ден.
Devojki ve molam za sovet! Imav sitni beli potkozni zrna vo predelot na bradata I gi stisnav. Sega mi se zgolemija I stanaa crveni, a mi se pojavija I drugi + 7 dena mi kasni, ama sepak dosega sum nemala takvi. Se mislam da odam na kozno ili da probam so maska od med I cimet,caevi,voda da pijam poveke...posto imam cuvstvitelno lice I strav mi e da ne mi prepisat nekoi hemikalii pa da mi se vlosi situacijata. I se izvinuvam sto pisuvam latinica od mobilen sum
Јас се мијам со сапун Бекутан и помага. Нели е за бебешка кожа и така да нема да и наштети на кожата,само може да ја измазни. Откако ќе се измијам со сапунот ставам крема од мед и млеко,но бидејки ми е сува кожата. За тебе не знам,ако имаш мрсна кожа-многу мрсни креми не употребувај.
Имам комбинирана кожа.Еве сега ставив маска од мед и цимет, па после тоа ставив крем што си го користам секојдневно на Hera е на база на камилица.Ама јас немав бубулици, од досада една вечер си ги стиснав тие и сега ми се размножија и воспалија.
Само што сакав тоа да ти кажам.Не ги пипај без разлика дали се ситни,мали,големи,гнојави. Остај ги.Така се повеќе и повеќе ги шириш по лицето,а тоа не го сакаш. И штом велиш дека ти немаш бубулици,тогаш ќе ти поминат,само немој да ги пипаш.
Изминатиов период престојував во странство, по престојот таму моето лице е со голем број на акни? Помош.
Користиш бела течна пудра така ? И кажи ми како се вика .. сигурно ја има во аптека да ја земам ама Име ?
нема име ќе побараш бела пудра таа за сипаници што е јас така ја барам и ја има во аптека јас од таму ја зимам окулу 100ден е