Здраво, вака имам проблем со акните, имам по образите но сега почна и по вратот, немам многу но се црвени и ме болат кога ги допирам, а за време на менструација не сакам да си го погледнам лицето, страшно е, мајка ми вели тоа ми е од што често користам пудра, ја избегнувам, многу ретко, но ништо не помага тоа, помогнете, некој крем, лосион маска, но имам проблематична кожа, пробав повеќе креми но ништо, ви благодарам.
Значи од овие бубулици нема раат дури цело лице ме боли од нив прв пат ми се случува ова незнам што е проблемот со нив или со мене почнав од вчера да им ставам сода бикарбона ми рекоа по 2-3 пати неделно, оставам така да ми постои 1-2минути и потоа го мијам лицето со топла вода и ставам крем од невен, а некогаш им ставам и паста за заби дека ми одат на нерви веке 3-4 недели неможам да го средам лицето
За бубулици знаете што е добро,капсулите цефалексин,навечер една капсула ставете неколку капки вода и намачкајте на лицето,мене ми се повлекоа речиси сите....
Со користење на препарати по своја волја и по совет на некоја друга личност можете само да си направите полошо на лицето. НАЈДОБРО и НАЈПАМЕТНО е веднаш да посетите дерматолог, ќе се распрашате кој е најдобар и проблемот ќе биде решен брзо, ефикасно и засекогаш.
Мене почнаа да ми се појавуваат. Не знам дали е од тоа што си направив шишки или дека пополека влагам во пубертет. Уставри само на челото имам неколку многу големи. Татко ми ми ги стиска, ама веќе не му давам, зошто кога и да си го пипнам челово сега ептен ме боли, лом ми ги направи. Инаку и сестра ми имаше многу проблеми и од јануари (2013) почна да пие некои апчиња до јуни (6 месеци треба да се пијат) и многу и помогнаа и сега нема веќе.
И јас не знам дали некогаш лицето ќе ми биде чисто како што посакувам. Немам многу, претежно пред да добијам ми излегуваат, но и тие што ги имам ужасно ме нервираат. Посебно на Т-зоната ми излегуваат, па и со црнките заедно-катастрофа. Имам пробано со мед, мед и цимет, сода бикарбона и пак се појавуваат. Останува зелената глина да ја пробам, да видам како ќе се покаже. Само не знам дали да ја ставам само на Т зоната или и на образите, да не ми ги исуши многу.
Во Зегин, околу 190ден. е цената. Една лажичка од глината се раствора со малку вода за да се добие густа смеса, се нанесува на лицето и откако ќе почне да се суши и да го затега лицето се мие со млака вода. Потоа се става крема. Јас вака ја нанесувам 2 пати неделно.
Па уште ова да пробам и да се надевам дека ќе функционира ти го исчисти лицето со ова има ефекти така ?
Јас имам чисто лице, но неколку пати ми се случи да ми се појават мозолчиња и слични работи кои нервираат. Успеав да се справам со нив користејќи зелена глина двапати неделно исто како што веќе некоја имаше пишано погоре. Ја купив од Виталиа, е сега не се сеќавам точно колку пари беше ама не беше многу скапа. Оттогаш редовно ја користам, но ја нанесувам само 2-3 пати во месецот. Кај мене имаше ефекти се надевам ќе ви помогне и вам Еве како изгледа
roaccutane Ме интересира дали некој од вас ги користи овие апчиња Roaccutane и дали има видливи резултати?
никаков резултат кај мене ,само ми ја исуши кожата,ми ја направи лушпи за мојата кожа не е ,дефинитивно
Дали од девојчиња кои поминале низ истата мака како и јас моментално можат да ми препорачат дерматолог во Скопје кој може да ми земе брис од акните, бидејќи веке со месеци се борам а врз мене си вршат само експерименти. Нема врска дали дерматолог би бил на приватно или државно. Пишајте ми го ЛП. Фала многу.
Moeto iskustvo so dermatolog Dr. Natalija Jordanova Traeski (Skin solution) e mnogu loso, ne bi vi preporacala da odite otidov so normalna-do mrska koza i imav samo malku mitiseri na jabolcicite, dva pati go "cistese" i me unakaza za do vek, crveniloto ne porestana 5 meseci do sega, mi dade skapi kremi i voopsto ne pomognaa i toa e se od nea i od mene. Sega maka macam i ne znam veke sto da pravam. Liceto mi e katastrofa i sega mi izleguvaat ogromni bubuljici i na mesta kade nikogas nemav, odmor zemav od rabota, pa sega videte dali ke odite na kosmeticar ili dermatolog koi samo parite sakaat da vi gi zemat. Prethodno go cistev so Dermogal i toa bese se, sega nistho ne pomaga..ama bas nisto. pozz
Јас користев гел од еуцерин. Се миев секоја вечер и секое сабајле. Помогна многу, но доколку не го користиш постојано и ако заборавиш еднаш да се измиеш со него веднаш доаѓаат нови бубулици. Затоа треба да употребиш 2-3 шишенца и мислам дека нема да има проблем. Откако го потрошив се префрлив на нивеа гел, исто секое сабајле и секоја вечер. Помага многу. Братучеда ми пак користела производи од ЛЕА, за еден ден ги горела мозолчињата и една недела имала чисто лице. Јас дури не ни знаев дека нешто користи. Сестра ми користи глина за лице.
девојки, дали знаете каде ја има кремата на докторс против акни, ја барав во неколку продавници, и има други креми на докторс, ама таа што ми треба ја нема
Девојки дали знаете некое средство за мозолчиња на грб? Цел грб ми е нафрлан веќе подолго време и не знам што е најпаметно да користам. Дали е подобро да се употребува некоја крема или тоник за чистење?