Како да се справам со бубулициве?

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. girlllllll

girlllllll Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2

kako sto kazav prethodno deka rezultatite se vidlivi - no imam eden problem mi ostanaa belezi (crvenilo po liceto imam -nez kako da opisam) :( :( :( moze li nekoj da mi kaze nekoj sovet ... dali e mozno da se o4istat .... :( :( :(

2. emce-kremce

emce-kremce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    101

Во однос на годините тоа е нормално и не мораш да одиш кај Анчевски, ако немаш во план да фрлиш огромна сума пари. Само добро чисти го лицето наутро и невечер пред спиење со асодерм сапун и потоа купи си лосион од невен и нанесувај го, ќе имаш резултати доколку редовно го правиш тоа. поздрав и со среќа

3. A.srcuska

A.srcuska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    21
    Дали некоја досега користила skinoren крем мислам дека е германско производство но го има во сите аптеки

4. lassie

lassie Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2009
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3

Јас користам скинорен.И да ти кажам право не помага многу.Очекував дека ќе биде многу ефикасна оваа крема,но се разочарав.А ти ?

5. maca-mk

maca-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    13
    и јас користам скинорен еве веке 7 месеци и кај мене имаше резултат само сега последниве недели нешто пак почна да ми излегува по некоја бубулица може е од тоа што сум нешто нервозна во последно време незнам што ми бидна :worried:hock: :lol: :lol:

6. lassie

lassie Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2009
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    7 месециииии? :o Јас 2 месеци и еве се откажав..Неколку недели немам ставено Скинорен.Само наутро и навечер се мијам со Бекутан сапун.Многу ми е мрсно челото и носот,а другите делови од лицето ми се суви.

НЕЗНАМ ВЕЌЕ ШТО ДА НАПРАВАМ !

7. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Јас користев Antiacne од Докторс, а понекогаш за сушење на бубулиците Asquam - лосион нешто како прополис.

8. maca-mk

maca-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    13
    7 месеци си ја користам кремата секоја вечер така ми кажа дерматологот да не ја прекинувам, а резултатот ми се покажа откако ја потрошив првата тубичка... така да продолжи да ја користиш зашто си се откажала??????????? па ти сакаш од 1-2 месеци лицето да ти се исчисти епа неможе така треба подолго време за тоа...

9. lassie

lassie Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2009
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    А какво ти е лицето ? Мислам, какви брунчиња имаш? Воспалени/невоспалени,со бел гној/без гној.. ?

Јас имам шишки (сигурно веќе имаш прочитано) и од шишките ми е воспалено челото..

Иначе сабајлево кога станав освен другите брунчиња на образите,ми испаднало и внатрешнооо на десниот образ ;( :? :x :x Многу се нервирам...

10. maca-mk

maca-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    13
    епа не се нервирај толку зашто и тоа влијае на мозолчињата колку повеќе се нервираш толку повеќе ти искачаат :? баш и ја тоа приметив... иначе мене не ми се некои воспалени али имаат малку гној т.е порано ми беа повеќе имав и некои внатрешни така ми се правеа и со гнојчиња ама откако користам скинорен после првата тубичка ми се исчистија и сега баш приметив дека кога сум многу нервозна ми искача пак по некое мозолче... значи многу влијае и нервозата :evil: така да само смирено и трпеливо ;)
    и пробај шишките барем кога си дома прибери ги да не ти бидат на челото

11. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    за каква кожа е гелов????????и колку е тоа поскап :?: :lol:

12. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.479
    Avene e za koza sklona kon akni i mislam deka e okolu 700 den.

13. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Авене има за секаков тип на кожа, јас користев за чувствителна кожа, 670 денари од аптека го купив. Сега чекам пак да набават таков ист, и повеќе време трае. Мириса како сено, како трева, многу е убав, по миењето кожата е неверојатно чиста и нежна.Само по неколку миења се забележува разлика во сјајот и мекоста.Исто е убава термалната вода ама не е за редовна употреба.Барем мен кожниот лекар така ми кажа. Француска фирма го произведува, е поскап спрема оние од Авон, Орифлејм, и обичните од парфимерии, ама е ептен добар.

14. maca-mk

maca-mk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    13
    и ја користев авене ама мене не ми одговараше на кожата ми се перутеше од таа крема и престанав да ја користам... :?

15. ljup4ence

ljup4ence Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ЧУВАР КУЌА Е ЕДНО РАСТЕНИЕ ТАКА ЗЕЛЕНО Е И ИМА МАЛИ ЛИСТОВИ КОДА КЕ ГИ ИСЧУПАШ ТЕЧЕ ТЕЧНОСТ ОД НИВ.

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4,6 KB
      Прегледи:
      508
  16. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    ^^^Ако тоа е чувар куќа растение, тогаш популарно е наречено артичока. КАј нас го има со векови, ама никој не знаел за што се користи. Старите го давале на прасиња, демек има многу вода и е добро за да немаат тие многу сало. Сега слушам било препорачливо за намалување на холестеролот, дијабет и слични болести.Расте по ѕидови, на површината, најгоре. Морав да бидам малку оф топик, ама да ви кажам.

17. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Пробај со еден производ кој се наоѓа скоро во сите аптеки претежно го има во зегин се вика chloramphenicol жолто со портокалово е паковано значи ѓи чисти мозолчињата :)

18. thegirl

thegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    14
    jas koristam klindamicin i sum zadovolna isto taka i so limonot sho prethodno kazaja ima efekti:)

19. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    154
    Дали збориш за овој гел, гел за миење на лицето? Или ...?? Јас го имам истиот, многу сум задоволна, лицето не ми се суши воопшто, а со сите претходни што ги имам користено ми беше суво и затегнато.А трае многу време, се става многу малку,посебно ако го користиш со сунѓерче за миење лице. Инаку кај нас е 550 ден.

20. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Не, ваков, и ова е гелче, уствари cold cream пишува на него, ама стварно е преубав. Некни пак си купив, 690 од друга аптека. А таков имаше околу 600 беше и тој. КАко и да е стврано е супер, еве и ти си забележала позитивни резултати. Се нанесува по малку, и трае.

Прикачени фајлови:

• avene.jpg
      avene.jpg
      Големина на фајлот:
      31,6 KB
      Прегледи:
      437