Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се справам со бубулициве?

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.753
    Колку пари е тој клиндамицин и колку помага? Итно ми треба...

2. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203

Не е скап Багуфче ако се сеќавам добро околу 170-180ден. во Зегин.Мене не ми помогна многу многу..Имав многу бубулички на образите и челото(на челото ми е масна кожата и кога имав шишки дупло повеќе ми се појавуваа).Што све не испоставав на лицево,секакви креми ама 1 неделно го парев над сад со топла камилица и после малку ги стискав..(некои викаат дупки останувале лузни бла бла мене фала богу ништо од тоа рамно ми е лицево-тепсија)зошто по парењето го миев со ладна вода да се затворат порите и го мачкав таму кај што сум стискала со Antiacne roll on на Докторс со камилица за да се смири кожата и ми помогна доста едно кремче (пронајдок на баба ми кое на пазар го купила!) Здраве се вика во малечка плава кутија округла,содржината е густа онака ко путер ми личи :D и ич не е скапо некои 60 ден. мислам.Прво нејќев на фаца да го ставам ама се уверив стварно помага ги суши за 1 вечер,сега и брат му го користи дека има многу бубулички на челото и него му помага :) ако сакаш пробај нешто од ова мене ми помогнаа. А да! И намали со шминката.Не знам колку се шминкаш ја ставав пудра и за во школо. Сега на памет не ми паѓа. Знам и за викенд да излезам без пудра :)

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.753
    Пудра ставам само за викенд за излегување.Порано ставав повеќе,сега може само коректорче,а ни толку некогаш :)
    Инаку тоа здраве кремчето можам ли да го најдам во Зегин?

4. Negreva

Negreva Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    8
    Уфф дај помогнете ми да се справам со акните имам веќе 18 а никако лицето да ми се исчисте имам многу акни и плус и како белези ми остануват имам пробано многу препарати мама од америка ми праќа секакви и тука секакви ама ништоо хелпп плисс :(

5. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203
    За во Зегин не знам,но ако ти е блиску пазарчето Буњаковец можеш да поминеш таму да го најдеш :)

6. Zocuska

Zocuska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    1
    probaj so no spot gel od pure skin od oriflame jas koristam takvo i odma gi susi.isto taka mozis od rsi da koristis edno za mozolcinja samo nz kako tocno se koristese no moj drugar koristese i sega nema nisto.inace jas sum doktor i podobro kazi kakva koza imas.ako imas mrsna koza poveke ke ti se pravat...isto taka zavisi i mnogu od hranata.cokoladata imaat golemo vlijanie.

7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    јас го користам клиндамицинот веке 2 недели лицето го мијам само со вода па го чистам со лосионот клиндамицин и си ставам гел клиндамицин лицето го цистам целосно и премногу ми помогна ни лузни ништо не останват скраја да е :) баш го мазни лицето и ги суши мозолчињата за целосно резултати до чисто префектно лице немам постигнато се разбира оти го користам 2 недели запознаена сум дека треба да се користи клиндамицинот за најдобри резултати 2 до 3 месеци но срекна сум што уште на почетокот има резулати ќе го користам и понатаму се разбира па ке видам како ке ми биди се надевам на све најдобро ми се појавуваат по неколку мозолчиња но како и секоја девојка сакам да имам тотално чисто лице со клиндамицинот ме запозна NINA24 и му сум многу благодарна :)
    инаку за кремот здраве имам слушнато дека е бугарска крема и дека е многу ефикасна премногу би сакала да ја пробам јас сум од битола и ја побараф во многу аптеки во веро ја нема незнам каде мозам да ја најдам :( ако некој знај плс нека ми пиши...

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    за овие таблети читав и за косата растење делувале и за лицето значи вреди да се пробат само ми е страв дека велат дека се добиваат кила тоа не би сакала да се случи постојано вежбам внимавам на исхраната па би сакала да ми кажеш како делуваат од тој аспект на тебе и што ми советуваш ти :) ?

9. babyblue

babyblue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    12

ја има во Супер Марио(сино е кутивчето) а случајно ако му е потрошена побарај на тезгите на пазар ;)

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    ти благодарам многу :) супер марио немав видено ама одма ќе ја побарам ако ја нема таму одам на пазар :) ќе бидам упорна позз

11. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    И јас пробав доста препарати. Клиндамицинот не само што не ми помогна, туку дополнително ми ја изиритира кожата. Другите препарати кои ги имам користено ми ги повлекоа акните на многу кратко време па повторно ми се појави таа гнасотија низ целото чело. :lol:
    Значи ме интересира дали знаете колку чинат третманите против акни во Анчевски доколку сте биле и колку сте задоволни?? :tmi:

12. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.753
    Луѓе...Не знам што е со мене?! Дали е некоја дополнителна нервоза,притисок од школо...Не целото лице,само челото ми е ептен исфрлано,не можам да се погледнам во огледало,многу се нервирам.Ова здраве кремчето го нема во зегин,а на пазар не можам да одам затоа што не сум од Скопје.
    Ве молам кажете ми некое ефикасно решение што брзо ги отстранува,а го има во зегин за да го земам уште денес...Ве молам да е стварно ефикасно и кажете ми за колку време отприлика ги остранува.Се мислев за хлорамфеникол,ми го фалеа ама не знам...
    Помош! :worried:

13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Багуфче тоа е тие од нервоза...Земи си клиндамицин и редовно да си го чистиш лицето пред спиење...Недела дена пробај така ќе ти се смири лицето.И да пиеш многу вода како и доволно спиење.

14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    бабублу ми кажа дека можам да го најдам на пазар или во супер марио и јас неможев да го најдам ама немав отидено во с.м.сега утре ке одам да го побарам незнам од каде си ама барај во супер марио верувам дека ке имаме успех инаку гледај да не бидеш многу под нервоза тоа ти ја влошува состојбата и доага до опаѓање на косата јас користам клиндамицин лосион и гел супер ми се сега засега...сакам да го пробам кречето сите кажуваат дека е ефикасно...

15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.758
    Во тедико или тинекс барај го, мора да го има. Јас го земав од пазар, ама го видов после во тинекс. Па не би требало да има разлика во производите од Ск до Неготино.

16. majaaa

majaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    и јас имав проблем со бубулициве ама ја решив сега ми е чисто и немам ништо по него од бубалици.така да ке ти препорачам дапробаш со кремата здраве.позз и успешно

17. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Јас ја имам користено таа крема, но не ми помогна воопшто.

18. majaaa

majaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    се зависи до кожата нека се проба ништо не се губи :) :) :) :) :*

19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.753
    Прошетав сегде...Задолжив роднини да видат во Кавадарци во тинекс дали има здраве крем и немало.Прашав во зегин-немало,прашав во тедико немало...А баш сакав да го пробам :(
    Си земав хлорамфеникол,па ќе видиме,ќе ви пишам дали ми помогна понатаму...

20. sexybaby22

sexybaby22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    22
    Имаш еден сапун за бубулици .. незнам како се викаше ама знам нешо имаше дерм и мислм дека ја има во маркетот тедико ;)