Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се справам со бубулициве?

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.436
    Допаѓања:
    91.701
    Првото утро црвенило немав воопшто, мозолчињата ми беа смирени, а црнките искочени на површина. Ги стиснав црнките ставив пак невен и излегов. Ама не ми се познаваше никакво црвенило, што е нормално да го има после стискање.

2. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Баш ке пробам вечер ова пред спиење :) имам маста од невен и глина..јес да глината е за орална употреба,не за кожа (таква најдов дома) али ја имам пробано,и да не речам исто е како и другата глина, само што таа не ми е тука..
    баш ке видам :) :)
    позз

3. plavusha21

plavusha21 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Девојки еве јас да ви се пофалам за неколку дена лицето ми е супер без мозолжчиња а порите намалени , сето тоа благодарение на кремата од YONG derm против акни... мн е евтина околу 75 денари но кај мене дејствува и преку ноќ ми ги суши...конечно можам да излезам со мн малку пудра :)

На April87 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    таа нокната или дневната? =)
    ама ти сигурно немаш многу акни..

5. plavusha21

plavusha21 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Ноќната во плаво паковање ги суши иако немав мн акни имав неколку ни големи болни ставаб пред спиење и сабајле отокот го нема за дена ништо од акната..пробај нема да изгубиш...поздравче :)

6. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Пробај со Tea tree го има во орифлејм тоа е стик и се нанесува на акните (брунчињата) пред спиење треба да стои цела ноќ сабајле кога ќе го измиеш лицето ќе имаш неверојатен ефект =)

7. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Можеш да го намалиш црвенилото со пареа од чај камилица =)

8. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9
    Ве молам прво научете да правите разлика меѓу брунчиња,бубулици и акни. Не може брунче да го нарекувате акна зашто има преголема разлика. Затоа подобро би било да си кажете каков тип на проблем имате со вистинските зборови па потоа и решението на истиот.

Инаку јас имам проблем со акни од среден-тежок вид. тоа не значи дека се на цело лице туку на одредени делови но се болни, длабоки и сл.
    лек-адапален гел
    хидратантна крема која не ги затвара порите
    и благ гел за миење кој не ја сиши кожата

позз

9. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Некој да не го има пробано гелот Acne Stop, од Афродита?

10. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9

Јас ја имам пробано кремата од истата линија не прави ништо...џабе парите си ги фрлив.

11. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Ако ви е нешто од помош..цела афродита колекција е за никаде.. искрен одговор од лично искуство..имам пробано гел, маски за против акни..ништо не прави..мој совет купи од друга колекција..најмалце ја препорачувам афродита..слушам добри критики за јанг дерм колекцијата за тинејџерска кожа и штом завршам со оние препарати кои веке ги користам, ке преминам на јанг дерм, а лосионот го имам пробано, супер е.
    поз

12. t.a.m.a.r.a

t.a.m.a.r.a Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Се согласувам околу афродита. А јанг дерм помага само на површински бубулици, оние ептен тинејџерските.

13. 123.Maki-first

123.Maki-first Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    na bubulicite stavaj pasta, taka koristat poznatite licnosti, a ke pomogne i domasen losion od neven ke ti dadam recept, kako i krema od neven (vo aptekite ima)

14. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Касно ве прочитав дечки.. :( Пред две ипол недели го купив гелот од Афродита и само се суши околу акните, кога ќе го отстранам остануваат акните и лицето ми се надразнува. Клиндамицинот исто така воопшто не ми помогна. Веќе не знам што да пробам ми е страв да експериментирам. Единствено eucerin планирав да го купам, чини 1300 денари што не е воопшто евтино, но ако ни тоа не ми помогне, тек тогаш.. :worried:

15. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Бубулиците се проблем на денешницава кај сите, а не само кај тинејџерите како што многумина мислат. Некни кога ни кажуваше асистентката за истиве, се зачудив колку влијае исхраната на кожата. Затоа што бубулиците излегуваат заради хормонални промени, треба што е можно повеќе да се одбегнува храна со хормони во неа. Тоа значи се денес што се продава од фаст фуд рестораните треба на далеку да се одбегнува. A за кремите, помагаат но може да се создадат уште многу нус појави. Плус лицето станува зависно од нив, затоа што кога еднаш ќе ги нахраниш клетките со различните хемикалии од мастите, кремовите, тоа повторно ги бара. Затоа најубав лек, здрава исхрана, миење со медицински сапун и никако фаќање на лицето со раце кои не се чисти е сосем доволно.

На viki85 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21
    се сложувам со sparks и мислам дека никој не треба на своја рака да се справува до проблемите на кожата. кај тинејџерите акните се до некаде нормални, но сепак треба да се консултираат со дерматолог и гинеколог за да се испита причината за појавата на акните, митисерите и слично. за возрасните важи истото, особено ако акните се јавуваат во пределот на брадата, вратот и коската на вилицата... во тие случаи најчесто за работи за хормонални проблеми, покачен тестостерон и слично. лекувањето е тешко кај посериозните случаи, затоа потребна е посета на дерматолог

17. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    :?: епа вака... кога бев тинејџерка имав многу чисто лице но последниве неколку месеци не знам што му се случи на лицево, ми збудале и ми се појавија многу бубулици и такви поткожни :puke: :puke: :(
    Прочитав на форумов еден совет и многу ми помогна(се извинувам ако се повторувам и сте го прочитале) :)
    Значи секое утро и навечер се мијам со сапун против акни од Докторс и после тоа ставам лосион против акни од докторс и крема од Невен. Секојдневно пијам и чај од невен. Еве за две недели лицето скоро ми се исчисти. Кога ќе ми текне какво ми беше... ;( .....Ако не ве мрзи пробајте ;)

На martincencee и viki85 им се допаѓа ова.
  18. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9

Имам дома колекција (со веќе поминат рок од што беа ефикасни за мојот тип) еуцерин,авен,виши,др.хаушка,афродита....не знам дали не се ефикасни или се за слаб тип како бубулички и брунчиња

19. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Moже да ми кажеш која марка е таа кремата од невен,колку пари е,каде може да се најде и дали е хидратантна или по мрсна?!Јас од време на време си ставам масло од невен на лицето некогаш ако приметaм дека ми зaбeгува лицето :) Стакло ми беше и сега приметувам само на лева страна ми се појавени некои не какo бубулички туку онака како некој вид на црнки ама не се црнки прозирни се и на светло само се познаваат(како песок) и на допир ми е рапавко таму на тоа место :worried: незнам што би можело да биде...планирам да одам на гиниколог онака чисто да видам со јајнициве дали ми е се во ред,да знам барем дека сигурно не е до тоа..

20. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316

Кремата од невен ја земав од аптека али не се сеќавам точно колку беше пошто повеќе работи земав наеднаш.. од 170-200 денари отприлика. Германска е,250 мл. и мислам дека маркава е РЕгина. :) Многу свети лицето од неа, мрсна е. Но ја ставам кога сум дома, кога излегувам ставам хидратантна крема.
    А твоиве брунчиња мислам дека не се акни, како што опиша имам видено на други но јас сум немала и не знам шо да ти кажам. Ако веќе ставаш од кремава пиј и чај од невен. Не е штетен само може да ти помогне... Ако не видеш подобрување иди на гинеколог па види што ќе ти каже. Сепак лекарите повеќе знаат ;)